Sayfa 286/398 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon
Arama sonucu : 3182 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Özetlersem, borsacıların olmazsa olmazı şunlar:
    Disiplin
    Strateji
    B planı
    Risk yönetimi
    Sabır

Kesinlikle uzak durulması gereken mevzular:
    Açgözlülük
    Fevri veya duygularla hareket etmek (önyargılı davranmak, panik yapmak, korkmak, içindeki sesi dinlemek vs)
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Unutmayın, borsada para kazanmak %80 psikoloji ile, %20 temel ve teknik analiz ile ilintilidir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Unutmayın, borsada para kazanmak %80 psikoloji ile, %20 temel ve teknik analiz ile ilintilidir.
    Bunu tercüme edelim:

Temel ve teknik analizden hiç anlamayan ama psikoliyi fethetmiş bir borsacı, temel ve teknik analizde usta olan ama psikolıjiye yenik düşmüş bir borsacının borsadan kazandığı paranın 4 katını kazanır.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Büyük kayıp yaşadığım diğer pozisyon ise HALKB idi. Bankanın içinde bulunduğu özel durum beni önyargılı davranmaya sevketti. Bir şekilde banka ABD'li mercilerle uzlaşır, orada yaygın olan NDNA türü bir anlaşma yaparlar diye düşündüm ve bu önyargı yüzünden ciddi zarar yazdım. Bunun da ana nedenlerii önyargılı davranmak, dolayısıyla disiplinden koparak B planını uygulamamaktır. Bu da kötü risk yönetimi olarak tarif edilebilir. Her şey risk yönetiminde düğümleniyor işte.
    Halkb bitiren dava değil, varlık fonuna devir oldu. Kaynaklar hazine malı gibi kredilerde kullanıldı, üstelik tahsisli sermaye artırımı yaptılar bir kaç defa. KY battı, ben epey bekledim ama bankacılık yükselişi öncesinde vaktinde çıkıp akbnk a geçtim. Varlık fonu şirketlerinden uzak durmanızı öneririm.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Elimden geldiğince kötü tecrübelerimden dem vuruyorum ki buradakiler ders alsın, hem de bedavaya. Ben borsaya 18 yaşımdayken başladım, 30 yıldan fazla tecrübeye sahip biriyim hem de en ön cepheden. 2007 de başına gelen ve sermayemin 4 te 1 ini çok kısa bir sürede yitirmem ile sonuçlanan olayın nedenleri şunlar:1) Açgözlülük 2} B planını uygulamada gevşeklik yani disiplinden kopuş Sonuç itibariyle de kötü risk yönetimi

Bu durumda 90'ların ortasından 2007'ye kadar hisse senetlerinde oldukça başarılı olmuşsun sn. Trendhoud, Konya Çimento, Bankalar vs... 2007 civarı VİOP devreye girince kaldıraçlı işlem yaparak kısa sürede zengin olma hayaliyle hakim olmadığın konuya biraz fazla iştahlı girmişsin. Öte yandan o dönemde hem TL'nin değerli ve istikrarlı hem de faiz oranlarının düşük olduğunu göz önüne alırsak hatalı bir davranış diyemem. Kısa pozisyon değil de uzun pozisyonlu bir strateji olsaydı şansınız artardı. VİOP gibi piyasalarda kontratların sınırlı süreli olması, faiz(zamanın değeri) ve kaldıraç zaten yüksek risk unsurlarıyken kısa pozisyon almak riski daha da artırır. Bence short pozisyonlarda vadeyi uzatmalı ve kaldıracı azaltmalı.

Teknik ve temel analizi yatırımcı psikolojisyle karşılaştırmak yerine psikolojiyi besleyen unsurlar olarak görmek lazım. Tamamen bilimsel temelde bir yatırım anlayışı inşa edip sonrasında devamlı güncellemeler ve adaptasyonlarla onu canlı tutmak lazım, naçizane görüşüm.

EREGL, bu Vakıf Yatırım neden çizdi şimdi!

EREGL günlük, yarım günde Vakıf Yatırım ve Piyasa almış görünüyor!

Çin çelik hisseleri.

https://twitter.com/dragonomi/status...L7li71WsOl8HvA

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 286/398 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •