Sayfa 291/439 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341391 ... SonSon
Arama sonucu : 3508 madde; 2,321 - 2,328 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD 3. çeyrek büyüme verisi %2.8 geldi. Tam gaz giden tüketici harcamaları ile yatırım harcamaları bunda büyük rol oynadı.

Bu arada, şu anda 9.000 de olan BİST100 için yıl sonu 14.000 hedefi veren aracı kurum bu hedefini değiştirmediğini ve aşağı yönde revize etmeyeceğini açıkladı. Neden böyle yaptı acaba? Bildikleri bir şey mi var?

TH, sorundan hareketle hem sana hem diğer arkadaşlara sormak isterim. Sizce aracı kurumları ne derece dikkate almalıyız? Ve güvenilir olanlar sence hangileri?

Bu kurumları kimisi mal kitlemek için fiyat vermekle itham ediyor. Ancak kimi zaman da gerçekten verdikleri fiyata hisseler öyle veya böyle geliyor.

2. Kısım kısım emtia satarak belirlediğim hisseleri topluyorum. Bunun içinde demir çelikte var. Elbet bir gün... o sarı emtia çizgisi yine demir çeliklerin altında kalacak...
    Şu an mesela altın ile bazı hisse senetlerinin arasındaki marj muazzam açılmış durumda.

Takip ettiğim kadarıyla burada bir yatırımcı işdemir ve ereğli arasında sürekli fair trade yapardı.
    Dediğim gibi, bazı hisse senetleri ile altın arasındaki fark oldukça açılmış durumda..

Mesela işdemir..
    4 kasım 2019 yılında 1 ons ile 1866 lot alınabilirken şu an 1 ons ile 2647 lot alınabiliyor.

4 kasım 2019 yılının pandemi dönemi olduğunuda unutmamak lazım. Hisse senedi fiyatı oldukça düşüktü.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD 3. çeyrek büyüme verisi %2.8 geldi. Tam gaz giden tüketici harcamaları ile yatırım harcamaları bunda büyük rol oynadı.

Bu arada, şu anda 9.000 de olan BİST100 için yıl sonu 14.000 hedefi veren aracı kurum bu hedefini değiştirmediğini ve aşağı yönde revize etmeyeceğini açıkladı. Neden böyle yaptı acaba? Bildikleri bir şey mi var?
    TH dostum 1 yıllık hedeftir o. Yıl sonu değildir bence.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

4.  Alıntı Originally Posted by dmrcelik Yazıyı Oku
    TH, sorundan hareketle hem sana hem diğer arkadaşlara sormak isterim. Sizce aracı kurumları ne derece dikkate almalıyız? Ve güvenilir olanlar sence hangileri?

Bu kurumları kimisi mal kitlemek için fiyat vermekle itham ediyor. Ancak kimi zaman da gerçekten verdikleri fiyata hisseler öyle veya böyle geliyor.
    Aynen dediğin gibi oluyor genellikle. Dünyanın 1 numaralı yatırım bankası Goldman Sachs bile böyle yaptıktan sonra kim yapmaz ki? Adamlar satmak istedikleri bankanın kendi portföylerindeki hisseler hakkında olumlu rapor yayınlamak ve bunlar hakkında AL reytingi vermekten tescilli. ABD'nin SPK’sı SEC Goldman Sachs'a dünya kadar ceza kesti bu yüzden. Onlar da uzlaşmaya gidip yırttılar. Goldman bile böyle yapıyorsa herkes yapıyor demektir.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

5.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    TH dostum 1 yıllık hedeftir o. Yıl sonu değildir bence.
    Valla ben de öyle sandım ama 2024 Yılı sonu itibariyle imiş. Adamlar hala yıl sonuna kadar 14 bine kadar yolu var 100 endeksin diyor. Öte yandan 2 ay önce Ağustos sonunda yayınlanan Ata Yatırım raporu da 100 endeks için 14 bin hedefi vermiş ama bu hedef senin dediğin gibi 12 aylık.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

6. Cuma günü gelecek olan ABD tarım dışı rakamı küresel ölçekte önemli dedim. Rakam yüksek gelirse ekonomi gayet iyi gidiyor sonucu çıkar ama faiz indirimleri arka plana geçer. Rakam düşük gelirse faiz indirimleri ön plana çıkar ama büyüme yara alır. Rakam nasıl gelirse gelsin borsalara etkisi olumlu veya olumsuz olur diyemiyoruz. Hangi perspektifin öne çıkarılacağı belli değil.

7. BİST'te bankaların öncülüğünde bir tepki rallisi gayet olası. Nereye kadar devam eder bilemem. Geçenlerde bottoming out sürecinden geçiyoruz demiştim, sağolsun human kardeşim bunu dip bulma arayışı olarak tercüme etti. Zaten yakında TCMB'nin faiz indirimine başlayacağı satın alınmaya başlayacak. Buna ilaveten S&P'den bu Cuma gelecek not artışı bu tepkiye momentum kazandırır diye düşünüyorum. Böyle bir tepkiye bankaların öncülük etmesi gayet mantıklı olur zira faiz indirimleri ile not artışından en çok nemalanacak olan hisseler bankalar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    2Y v 10Y spreadi resesyona işaret etme açısından önemlidir ama tek başına 2Y getirisi bir şey ifade etmez. Dünyada herkes UST10Y getirisini talip ederken sen 2 yıllıklarınkine bakıyorsun. Herkes gider Mersine human gider tersine. İşte Türkiyeli olmak böyle bi şey, göğsümü abarttın human ya. Helal olsun sana.
    Tehe bende seni bu işlerden anlıyor sanıyordum yaw..Fed faiz indirim yada artırım süreçlerinde ilk olarak 2 yıllık abd tahvillerine bakılır..Çünkü aradaki spread farkı resesyon ihtimalinin oranını fiyatlaması denen bir olguya işaeret eder.. aradaki fark açıldıkça resesyon ihtimali azalır..azaldıkça da artar.. Global krizlerde de ilk hareket 2 yıllık tahvillerde olur. 2007 DE BAŞLAYAN 2008 KRİZİ SÜRECİNİ İYİ İNCELE. Bik kere bunu es geçemezsin... Diğer husus ise FED'in faiz indirim süreci muhtemelen bu verilerle 1,5-2 yıl gibi bir süreyi alacak gibi duruyor.. İşte burda asıl belirleyici faktör ise 2 yıllık tahvildir..

Diğer bir hususda satın alma davranışlarındaki belirtilerin sonucunun ilk görüldüğü yer 2 yıllık abd tahvilleridir. Sonra satın alma müdürlerinin ortalama tahminlerinden elde edilen verilere bakılır.. Sonra da işsizlik tahminlerine .. Hepsinde sonuçlar ilk 2 yıllık tahvillerde kendini gösterir... Özellikle özel sektör işszilik tahminlerinin yorumlanmasında bakılır.
    İş bilgi kısmına gelirse emin ol senden aşağı kalır yanım yok. .. Yazmamamın nedeni vaktimin olmaması.. BİRDE SANA ADAMDIR DEDİK. ADAM GİBİ DAVRANDA YALANCI ÇIKMAYAYIM.. YAZDIKLARINDA SAYGILI OL.
    Son düzenleme : human01; 31-10-2024 saat: 00:18.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 291/439 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341391 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •