Sayfa 296/398 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396 ... SonSon
Arama sonucu : 3181 madde; 2,361 - 2,368 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Doğal olarak Eurobondlar da değer kaybeder. Euro bazında borcu olan şirketler rahatlar, dolar bazında borçlular darlanır.

Yen bazlı Carry Trade yeniden canlanacağı için BİST ve TRY bazlı varlıklar bundan yani Trumpın kazanmasından olumlu yönde nemalanır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Mantık silsilesi içinde olması gerekenler bunlar. Tabii herkesin bildiği üzere piyasa her zaman bu silsileye uygun hareket etmiyor, o yüzden temkinli olmak lazım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Ayrıca, Trump kazanırsa ABD'de resesyon olasılığı azalır çünkü ABD şirketlerinin vergi yükümlülüğü düşecek, ciroları tariff'ler yüzünden artacak, RIOC da artacak, şirketler rahatlayacak, bilançolar iyileşecek, borçlanma kapasiteleri artacak. Trump zaferi hisseler de dahil tüm ABD varlıkları için pozitiftir.

4. TRY bazlı varlıkların 2 ana kolu var, devlet tahvilleri ve BİST. Carry Trade in canlanması her ikisine de yarar ama tahvillere daha fazla yarar.

5. @tradeallof
    ·
    31 Eki
    #EREGL Bof tesislerde güncel spot marj 120$.Vergi önlemleri&Çin Teşvikleri sonrası hafif tırmanan fiyatlar tutunamıyor,talep yine zayıflıyor.Son hareketle birlikte iç piyasada düşük olan stok seviyeleri orta seviyeye yükseldi

@tradeallof
    ·
    18 Eki
    #EREGL Bof tesislerde güncel spot marj 165$.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Muhtemelen Trump kazanacak. Eğer böyle olursa bunun 2 önemli sonucu olur:
    1) İç piyasayı destekleyecek politikalar yüzünden ABD varlıkları değer kazanır, en başta da dolar. Euro ve AB varlıkları değer kaybeder. Şu anda 1.09 a yakın seyreden EURUSD paritesi 1.00 a doğru düşer, bir ihtimal dolar euro dan daha değerli olur.
    2) JPY bazlı carry Trade yeniden canlanır çünkü USDJPY artar yani Yen değer kaybeder.
    Trump doların değerini düşürüp ihracatı artırmak istemiyormuydu yanlış mı hatırlıyorum.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ayrıca, Trump kazanırsa ABD'de resesyon olasılığı azalır çünkü ABD şirketlerinin vergi yükümlülüğü düşecek, ciroları tariff'ler yüzünden artacak, RIOC da artacak, şirketler rahatlayacak, bilançolar iyileşecek, borçlanma kapasiteleri artacak. Trump zaferi hisseler de dahil tüm ABD varlıkları için pozitiftir.
     Alıntı Originally Posted by Crushing Yazıyı Oku
    Trump doların değerini düşürüp ihracatı artırmak istemiyormuydu yanlış mı hatırlıyorum.
    Parite 1.25 olunca Avrupa,
    1.08 olunca Trump hırlıyordu.

Sonunda 1.15 - 1.17 arasında iki taraf da sessiz kalmıştı.

Bakalım şimdi sessiz kalacakları parite kaç olacak?

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST'e de yansıyan dünkü ABD borsa satışlarının nedeni Meta ve Microsoft bilançolarının beklentilerin altında gelmesi idi.
    ABD ve AB borsalarının rekor tazelediği dönemde bist epeyi değer kaybetti, korelasyondan söz etmek ne kadar doğru?
    Perşembe ve Cuma satışlarının nedeni önümüzdeki 15 günlük iç parasal sıkışıklık olmalı. Zaten satış yiyen kağıtlar da belli.

Sayfa 296/398 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •