5 Kas 2024 • 07:30 EST
3.Çeyrek 2024 Çeyreklik Sonuçları
Çeyrek 30 Eylül 2024'te Sona Erdi
Kazanç DuyurusuPDFHTML
SesKazanç Web Yayını
Kazanç SunumuPDF
8,5 milyar dolar
2024'ün üçüncü çeyreğinde 8,5 milyar dolar gelir; GAAP Net Geliri 809 milyon dolar ve Seyreltilmiş EPS 5,86 dolar
16,4%
2024 Üçüncü Çeyrek FAVÖK 1,4 milyar dolar veya satışların %16,4'ü
Cummins, 2024 Üçüncü Çeyrekte Güçlü Sonuçlar Bildirdi
PDF olarak indir05 Kasım 2024 07:30 EST
İlgili Belgeler
SesKazanç Web Yayını
Kazanç SunumuPDF
Üçüncü çeyrek gelirleri 8,5 milyar dolar; GAAP 1 Net Geliri 809 milyon dolar veya satışların %9,6'sı
Üçüncü çeyrekte FAVÖK satışların %16,4'ü; Seyreltilmiş EPS 5,86$
Şirket, 2024 yılı için %3 düşüşle sabit kalan gelir tahminini koruyor.
FAVÖK'ün, daha önceki %15,0-%15,5 tahminine kıyasla artık yaklaşık %15,5 olması bekleniyor.
COLUMBUS, Ind.--(BUSINESS WIRE)-- Cummins Inc. (NYSE: CMI) bugün 2024 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin sonuçlarını bildirdi.
Cummins Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jennifer Rumsey, "Üçüncü çeyrekte, Güç Sistemleri ve Dağıtım işlerimizdeki iyileştirmelerin öncülüğünde güçlü satış ve karlılık elde ettik ve EBITDA yüzdesi için tüm yıl projeksiyonumuzu önceki aralığın en üst sınırına ayarladık" dedi. "Müşterilerimiz için yenilikçi teknolojiler sunarken, kilit pazarlardaki konumumuzu güçlendirirken ve finansal performansımızda iyileşme sağlarken Hedef Sıfır stratejimizi ilerletmeye devam ediyoruz."
Üçüncü çeyrek gelirleri 8,5 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 2023'ün aynı çeyreğine göre aynı kaldı. Kuzey Amerika'daki satışlar %1 azalırken, uluslararası gelirler %2 arttı.
Cummins'e atfedilebilir net gelir üçüncü çeyrekte 809 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 5,86 dolar oldu; bu, 2023'teki 656 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 4,59 dolara kıyasla daha yüksekti. Üçüncü çeyrekteki vergi oranı, 36 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,26 dolarlık olumlu ayrı vergi kalemleri dahil olmak üzere %19,2 idi. 2023'ün üçüncü çeyreği, Atmus'un ayrılmasıyla ilgili 26 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,14 dolarlık maliyetleri içeriyordu.
Faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kazançlar (FAVÖK), üçüncü çeyrekte 1,4 milyar dolar veya satışların %16,4'ü iken, bir yıl önce bu rakam 1,2 milyar dolar veya satışların %14,6'sıydı. 2023'ün üçüncü çeyreğine ilişkin FAVÖK, yukarıda belirtilen Atmus'un ayrılmasıyla ilgili maliyetleri içeriyordu.
2024 Görünümü:
Mevcut tahminine göre Cummins, 2024 yılı tam yıl gelir rehberliğini %3 düşüş ile sabit aralığında tutuyor. FAVÖK'ün yaklaşık %15,5 olması bekleniyor; bu da önceki %15,0 ila %15,5 rehberliğinin üst sınırında.
Cummins, hissedarlar için güçlü işletme nakit akışı ve getirileri üretmeye devam etmeyi planlıyor ve işletme nakit akışının %50'sini hissedarlara geri döndürme konusundaki uzun vadeli stratejik hedefimize bağlıyız. Yakın vadede, karlı büyüme, temettüler ve borcu azaltma için yeniden yatırım yapmaya odaklanacağız.
Rumsey, "Güç Sistemleri ve Dağıtım segmentlerindeki sürekli iyileştirmeler sayesinde 2024'teki karlılık beklentilerimizi önceki aralığımızın en üst noktasına taşıdık. Üçüncü çeyrekte Kuzey Amerika ağır hizmet tipi kamyon pazarında talebin yavaşlamasıyla karşı karşıya kalmamıza ve bu eğilimin dördüncü çeyrekte de devam etmesini beklememize rağmen, Cummins güçlü finansal performans sunmak, gelecekteki büyümeye yatırım yapmak ve hissedarlara nakit iade etmek için iyi bir konumda olmaya devam ediyor" dedi.
2024 Üçüncü Çeyrek Önemli Noktaları:
Cummins, üç aylık ortak hisse senedi nakit temettüsünü hisse başına 1,68 dolardan 1,82 dolara çıkardı. Şirket, hissedarlara üç aylık temettüyü 15 yıl üst üste artırdı.
Cummins, üçüncü çeyrekte 50. yıl dönümünü kutlayan Jamestown Motor Fabrikası'nda X15Nâ„¢ doğal gaz motorunun tam üretimini başlattı . Cummins X15N, ortak bir temelden türetilen ve doğal gaz, gelişmiş dizel ve hidrojen gibi birden fazla yakıt türü sunan küresel bir motor platformu olan X serisi Cummins'in HELMâ„¢ serisinin bir parçasıdır.
Cummins, şirketin endüstri karbonsuzlaştırmasını ilerletmek için Hedef Sıfır stratejisinin bir parçası olarak çeşitli güç aktarma organları ve bileşen teknolojileri portföyünü sergilemek üzere Almanya, Hannover'de düzenlenen IAA Transportation 2024'e katıldı. Stantta öne çıkan ürünler arasında Euro-7'ye hazır X10 ve X15H hidrojen içten yanmalı motorlar, bir hidrojen yakıt hücreli motor, yeni nesil lityum demir fosfat pil çözümleri, eAkslar, eTurboşarj, eKompresör ve hidrojen yakıt depolama çözümleri ve tam entegre güç aktarma organları yer aldı.
Cummins'in Acceleraâ„¢'sı, İspanya'nın Castilla-La Mancha eyaletindeki Guadalajara'da yeni elektrolizör üretim tesisinin açılışını kutladı. Tesis, yılda 500 megavat (MW) elektrolizör üretme kapasitesine sahip olup, gelecekte yılda 1 gigawatt'ın (GW) üzerine ölçeklenebilir.
Cummins, kapsayıcı işyerlerini güçlendirmeye odaklanan bir kuruluş olan Seramount tarafından 2024'ün 100 En İyi Şirketi'nden biri olarak tanındı; US Veterans Magazine tarafından Gazilere Dost İşveren seçildi; ve Glassdoor'un 2024'teki En İyi Çalışma Yerleri listesinde 55. sırada yer aldı.
1 ABD'de Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri
2024 Üçüncü Çeyrek Detayı (Tüm karşılaştırmalar 2023'ün aynı dönemiyle yapılmıştır):
Bileşenler Segmenti
Satışlar - 2,7 milyar dolar, %16 düşüş
Segment FAVÖK - 351 milyon dolar veya satışların %12,9'u, Atmus işinin faaliyet sonuçlarını ve ayrılmasıyla ilgili 20 milyon dolarlık maliyetleri içeren 441 milyon dolar veya satışların %13,6'sı ile karşılaştırıldığında
Kuzey Amerika'daki gelirler %14, uluslararası satışlar ise esas olarak Atmus'un ayrılması ve ağır hizmet tipi kamyonlara olan talebin azalması nedeniyle %18 azaldı.
Motor Segmenti
Satışlar - 2,9 milyar dolar, %1 düşüş
Segment FAVÖK - 427 milyon dolar veya satışların %14,7'si, 395 milyon dolar veya satışların %13,5'i ile karşılaştırıldığında
Kuzey Amerika'da gelirler %2 düşerken, Kuzey Amerika ağır hizmet tipi kamyon pazarındaki talebin zayıflaması ve küresel orta hizmet tipi kamyon pazarlarındaki güçlenme nedeniyle uluslararası pazarlarda %4 arttı.
Dağıtım Segmenti
Satışlar - 3,0 milyar dolar, %16 artış
Segment FAVÖK - 370 milyon dolar veya satışların %12,5'i, 306 milyon dolar veya satışların %12,1'i ile karşılaştırıldığında
Kuzey Amerika'daki gelirler %13 artarken, özellikle veri merkezi uygulamaları için güç üretim ürünlerine olan talebin artması ve fiyatlandırma hareketlerinin etkisiyle uluslararası satışlar %25 arttı.
Güç Sistemleri Segmenti
Satışlar - 1,7 milyar dolar, %17 artış
Segment FAVÖK - 328 milyon dolar veya satışların %19,4'ü, 234 milyon dolar veya satışların %16,2'si ile karşılaştırıldığında
Güç üretim gelirleri, özellikle veri merkezi pazarı için artan küresel taleple %24 arttı. Endüstriyel gelirler, zayıf petrol ve gaz piyasalarını fazlasıyla telafi eden güçlü madencilik talebi nedeniyle öncelikle %7 arttı.
Accelera Segment
Satışlar - 110 milyon dolar, %7 artış
Segment EBITDA kaybı - 115 milyon dolar
Gelirler, artan elektrolizör kurulumları nedeniyle arttı. Elektrikli güç aktarma organları, yakıt hücreleri ve elektrolizörlerin yanı sıra batarya elektrikli araçları destekleyen ürünlerin geliştirilmesiyle ilişkili maliyetler, EBITDA kayıplarına katkıda bulunuyor.
Cummins Inc. Hakkında
Küresel bir güç çözümleri lideri olan Cummins Inc., beş iş segmentinden oluşur: Bileşenler, Motor, Dağıtım, Güç Sistemleri ve Cummins'in Accelera'sı, küresel üretim ve kapsamlı servis ve destek ağımız, yetenekli iş gücümüz ve geniş teknolojik uzmanlığımız tarafından desteklenir. Cummins, şirketin sürdürülebilirliğe olan bağlılığına ve müşterilerinin geniş ürün portföyüyle enerji geçişini başarıyla yönetmelerine yardımcı olmaya dayanan Hedef Sıfır stratejisine bağlıdır. Ürünler, gelişmiş dizel, doğal gaz, elektrik ve hibrit güç aktarma organları ve son işlem, turboşarjlar, yakıt sistemleri, valf aktarma organları teknolojileri, kontrol sistemleri, hava işleme sistemleri, otomatik şanzımanlar, akslar, aktarma organları, frenler, süspansiyon sistemleri, elektrik güç üretim sistemleri, piller, elektrikli güç sistemleri, hidrojen üretim teknolojileri ve yakıt hücresi ürünleri gibi güç aktarma organlarıyla ilgili bileşenlerden oluşur. Merkezi Columbus, Indiana'da (ABD) bulunan Cummins, 1919'daki kuruluşundan bu yana sağlıklı toplumlar için kritik olan üç küresel kurumsal sorumluluk önceliği aracılığıyla daha müreffeh bir dünyaya güç vermeye kendini adamış yaklaşık 75.500 kişiyi istihdam etmektedir: eğitim, çevre ve fırsat eşitliği. Cummins, müşterilerine çevrimiçi olarak, şirkete ait ve bağımsız dağıtımcı lokasyonlarından oluşan bir ağ ve dünya çapında binlerce bayi lokasyonu aracılığıyla hizmet vermektedir ve 2023'te 34,1 milyar dolarlık satıştan yaklaşık 735 milyon dolar kazanmıştır. Cummins'in her zaman açık olan bir dünyaya nasıl güç verdiğini görmek için https://www.cummins.com/ adresinden haber bültenlerine ve daha fazla bilgiye erişin .
Yer İmleri