Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop LX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    1998-2008 krizini bilmiş ama..şimdi 3. kez oluyor..
    bakın bu sadece yorumlama değil..
    benzer onlarca indikatör aynıdır..
    isterse size özel olsun değişmez..bunu bazıları biliyor ama söylemezler..
    bu dalga prensibidir..dalga geçmiyorm haa..
    Nacizane bir soru. RSI indikatörü ne gibi inputlar/veriler sonucu oluşuyor acaba.Açıklayabilir misiniz ? 30 deniyor 50 oluyor falan neye göre nasıl hesaplanıyor. İndikatör bakanlar için sorum aslında genelde.

2. o benim işim değil..ben resim çekerim..figüranlar yerleşir ben çekerim..
     Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Nacizane bir soru. RSI indikatörü ne gibi inputlar veriler sonucu oluşuyor acaba.Açıklayabilir misiniz ? 30 deniyor 50 oluyor falan neye göre nasıl hesaplanıyor. İndikatör bakanlar için sorum aslında genelde.

3.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    o benim işim değil..ben resim çekerim..figüranlar yerleşir ben çekerim..
    Peki genele soruyorum . İndikatörlerin içeriği nelerdir . Nasıl düşer neden çıkar. Endeks çıkarken bir indikatör neden ve ne şekilde düşer. Bu düşüşü tetikleyen şeyler nelerdir. ? Bilen eden ?

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Peki genele soruyorum . İndikatörlerin içeriği nelerdir . Nasıl düşer neden çıkar. Endeks çıkarken bir indikatör neden ve ne şekilde düşer. Bu düşüşü tetikleyen şeyler nelerdir. ? Bilen eden ?
    On balance volume gibi hacim vb. türevli göstergeleri vb. dışarıda tutarsak...
    Hepsinin temeli fiyat ve fiyatın çeşitli türevleridir... Bence...
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

5.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Arz talep olayıdır.
    2008-1994 deki sistemle şimdiki sistem aynı değil.
    en basidi Trump seçildi ABD fazla fiyatladık RSI 240-günlük,saatlik yukarı arz talep=makina =fiyat
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

6.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Arz talep olayıdır.
    2008-1994 deki sistemle şimdiki sistem aynı değil.
    en basidi Trump seçildi ABD fazla fiyatladık RSI 240-günlük,saatlik yukarı arz talep=makina =fiyat
    Yok mesela "MACD = bilmem ne + bilmem ne / 2 çarpı bilmem neyin yüzde bilmem nesi ni karekökü" ile başlayan bir formül var mı. Mesela işlem hacmi düştü mü yada başka bir veri çıktı mı indikatör fiyattan bağımsız iniyo çıkıyor mu. Nasıl besleniyor. Bunun detayını merak ediyorum ben. Anlatamadım sanırım

Mesela RSI formülü içinde işlem hacmi varsa fiyat yükselirken RSI düşen işlem hacmine bağlı olarak düşebilirse de hiç bir manası olamaz geleceği belirtme açısından. Yada geçen işlemlerin hızı mesela. Ne bilim ?

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Yok mesela "MACD = bilmem ne + bilmem ne / 2 çarpı bilmem neyin yüzde bilmem nesi ni karekökü" ile başlayan bir formül var mı. Mesela işlem hacmi düştü mü yada başka bir veri çıktı mı indikatör fiyattan bağımsız iniyo çıkıyor mu. Nasıl besleniyor. Bunun detayını merak ediyorum ben. Anlatamadım sanırım

Mesela RSI formülü içinde işlem hacmi varsa fiyat yükselirken RSI düşen işlem hacmine bağlı olarak düşebilirse de hiç bir manası olamaz geleceği belirtme açısından. Yada geçen işlemlerin hızı mesela. Ne bilim ?
    Feyk soru değilse...
    Örneğin:
    Standart MACD = 26 günlük üssel hareketli ortalamanın 12 günlük üssel hareketli ortalamadan çıkartılması,
    Standart RSI =

1-RS=Pozitif kapanışların ortalaması / Negatif kapanışların ortalaması
    şeklinde hesaplanır.
    2-RSI= 100 - 100 / 1+ RS (İlk 14 periyotta)
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku

RSI (Relative Strength Index - Göreceli Güç Endeksi) indikatörü, bir finansal varlığın fiyatının aşırı alım veya aşırı satım durumunu ölçmek için kullanılan bir momentum osilatörüdür. RSI, belirli bir dönemdeki fiyat değişimlerini kullanarak hesaplanır ve 0 ile 100 arasında bir değer alır. RSI, genellikle 14 günlük bir süre için hesaplanır.

RSI hesaplama formülü şu şekildedir:

RSI = 100 - (100 / (1 + RS))

RS (Relative Strength), yani göreceli güç, şu şekilde hesaplanır:

RS = Ortalama Kazanç / Ortalama Kayıp
    Ortalama Kazanç ve Ortalama Kayıp, belirli bir dönem içindeki yükseliş ve düşüş günlerinin ortalamasıdır:

Ortalama Kazanç = (Önceki Ortalama Kazanç * (n - 1) + Günlük Kazanç) / n
    Ortalama Kayıp = (Önceki Ortalama Kayıp * (n - 1) + Günlük Kayıp) / n
    RSI Değeri yorumlanırken genel olarak şu seviyeler dikkate alınır:

RSI > 70: Aşırı alım bölgesi, yani fiyatın aşırı alındığını ve bir düzeltme olasılığını gösterir.
    RSI < 30: Aşırı satım bölgesi, yani fiyatın aşırı satıldığını ve bir toparlanma olasılığını gösterir.
    Bu formülle RSI değeri hesaplanarak, bir varlığın fiyat hareketlerindeki aşırı alım veya satım sinyalleri analiz edilebilir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •