Sayfa 11/298 İlkİlk ... 9101112132161111 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 81 - 88 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    5-10 milyar dolar az değilmiş. iki üç şirketin ederi 30'daki.
    Senin ABD vergi avantajı 2025 sonuna kadar devam edecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Hane halkı toplam nakit rakamı için kaynağın varsa paylaşabilir misin ?
    Reuters linki:

https://www.reuters.com/markets/us/u...ns-2024-09-12/
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ağustos ayında Carry Trade pozisyonlarının likidite edilme sürecinde USDJPY paritesi 162 den 139 a düştü yani Japon Yeni %15 gibi değer kazandı dolar karşısında. Trumpın başkanlık seçimini kazanması şimdi Carry Trade'i yeniden canlandırıyor.....
    Bir kaç ay önce Carry Trade büyüklüğü hakkında Deutsche Bank 20-25 trilyon dolardan bahsederken benim kendi yatırımcı grubuma gönderdiğim bilgi notum şöyleydi:

Deutsche 'nin rakamları gerçek ile tamamen orantısız ve aşırının da aşırısı rakamlar. 20-25 trilyon dolarlık Japon Yeni Carry Trade büyüklüğü Japonyanın yıllık GSMH sının 5-6 katı gibi devasa bir büyüklüktedir ve bu mümkün değil. Benim istihbarat kaynaklarıma göre JPY Carry Trade'in likidite edilmeyen kısmı 350 milyar dolar büyüklüğünde. Bu rakam Japon bankalarının Japonya dışındaki ekonomi/finans çevrelerine açtığı kısa vadeli kredilerin toplamı. Zaten baz alınması gereken kalem de budur. Bu rakama Japonyadaki yerlileri de eklersek bunun kabaca 3 katı rakam ortaya çıkar ve bu da 1 trilyon dolar eder. 20-25 trilyon dolar ABD'nin yıllık GSMH sine yakındır ve çok uçuk bir rakam, muhtemelen gerçek rakam 1 TRİLYON dolar civarında olmalı, maksimum 2 trilyon dolar olsun hadi. Ama Deutsche'nin verdiği 20-25 trilyon dolar uçuğun da uçuğudur dikkate almayın. TH

Something over $350 billion is still apparently in a Yen carry trade (based on short-term loans by Japanese banks to non-Japanese economic actors), and that does not include Japanese investors who have clearly done something very similar inside Japan.

4. Ham petrol fiyatları bir türlü toparlayamıyor, sert düşüşler var. Bunun nedeni kayagazı gibi dolaylı yollardan petrol çıkarmanın (özellikle ABD ve Kanada'da) rekor düzeye çıkması, resesyon beklentisi değil. Trump ABD'de bu stratejiyi destekliyor. ABD ham petrol üretimi günlük 13.5 milyon varil ile rekor düzeyde ve küresel üretimin %20 sine yaklaştı.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Senin ABD vergi avantajı 2025 sonuna kadar devam edecek.
    Trump bunu uzatacağını söyledi seçim vaadleri arasında sanırım. Linkler için sağol.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,962
    sn trendhound ve topicte diğer yazanlar
    Hissenet sanki durağanlaşıyor gibi görünen bir durumda topic açıp çalıştırdığınız ve gerçekten çöp yerine güzel bilgiler verdiğiniz için teşekkürler...

7. Burada sık sık İngilizce kaynaklı haber ve yazışmalara ver veriyorum ve vermeye de devam edeceğim. Bu bir zorunluluk, nedeni ise hem günlük kullandığım dilin hem de alıntı yaptığım profesyonel yazışma dilimin İngilizce olmasıdır. Beni tanıyanların bildiği üzere benim anadilim ingilizcedir, Türkçe ise benim ikinci dilim oluyor. Evet Türkçem mükemmeldir onu da belirteyim her ne kadar aksanlı konuşsam da.

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn trendhound ve topicte diğer yazanlar
    Hissenet sanki durağanlaşıyor gibi görünen bir durumda topic açıp çalıştırdığınız ve gerçekten çöp yerine güzel bilgiler verdiğiniz için teşekkürler...
    Madem faydalanıyorsunuz, o zaman ne mutlu bize diyelim. 😊

Sayfa 11/298 İlkİlk ... 9101112132161111 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •