Sayfa 2028/2208 İlkİlk ... 1028152819281978201820262027202820292030203820782128 ... SonSon
Arama sonucu : 17662 madde; 16,217 - 16,224 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır
    @gundesbakir
    ·
    20s
    +1 Pakradunilerin amacı Türklerle Kürtleri birbirine düşürüp parsayı toplamak. Böl-yönet! Yağmacı, cahil ve gaddar bir topluluk! Nihai hedefleri Türkiye’yi yıkmaktır! Bu Türklerle Pakraduniler arasındaki 1000 yıllık bir savaştır.
    osman emre uygun
    @yagmurcu_emre_
    ·
    6s
    Paktaduniler hakkında en sağlıklı sağlam bilgiyi hangi kaynaktan alabiliriz
    Prof. Yalçın Küçük'ün kitaplarında bilgi var.
    @erefefik

2. Yunus Paksoy
    @yunuspaksoy
    ·
    12 Kas
    Söz konusu Suriye olunca ABD de Rusya da aynı telden çalıyor

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev

•Türkiye'nin Suriye'de yeni askeri harekat gerçekleştirmesi kabul edilemez

•Biz bunu kabul etmiyoruz

•Harekatın Suriye'de olumsuz sonuçları olabilir.
    @erefefik

3. Alphan Manas
    @alphanmanas
    ·
    30d
    James Webb teleskobu 4.2 ışık yılı ötemizdeki Proxima B gezegeninin çok daha net görüntüsünü paylaştı. Yüzeyde su açıkça belli olan gezegende yaşam olacağı kesinleşti. Mars'ı bırakalım. 2040'a kadar uzay bükülerek (warp motor) ile ışık hızı yakalanıp bu gezegene 4 yılda gidilecek.
    @erefefik

4.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Prof. Yalçın Küçük'ün kitaplarında bilgi var.
    Mesela aşağıda da biraz bilgi var:

https://www.odatv.com/analiz/yalcin-...lu-budur-95296

Birdenbire ve nerede ise oy birliğiyle, Bundestag'taki Türk kökenli parlamenterlerin de büyük katılımıyla alınan "Ermeni Soykırım" kararının bir nedenini görebiliyoruz; Avrupa artık Akepe'den ve Erdoğan'dan kurtulmak istemektedir.
    Ve, bir, 5 Şubat 2006 tarihinde Trabzon'da, Rahip Santoro öldürüldüler. Çocuklar, bir Hıristiyanı yok ettiler.
    Ve, iki, 14 Ocak 2007, İstanbul'da, bir Ermeni ve Hıristiyan, Hrant Dink'i katlettiler. Bu ikidir.
    Ve üç, 18 Nisan 2007, Malatya'da, birisi Tilarem Ekkert Deske, Hıristiyan ve Alman, üç kişiyi, misyonerdiler, boğazladılar. Demek gösterişli bir şekilde Hıristiyan temizliğine başladık.
    Ve 25 Mart 2009 tarihinde, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bir helikopter kazasıyla bu dünyadan kaldırıldılar.
    Yazıcıoğlu uzun zamandır Sivas'tan milletvekili idi. Kim yapmıştı, tabii emin olamayız, Sivas'ta Pakraduniler çoktular.
    Yazıcıoğlu'nun cenazesinden sonra Hıristiyan katliamları durdurulmuştur.
    @erefefik

5. Daron Acemoğlu:

Atatürk, politik sistemi açmak yerine gücü elinde merkezileştirmeye çalıştı.

Atatürk gücü eline geçirmeden önce Osmanlı'da daha çoğulcu bir sistem vardı.

Türkiye'nin problemi sivil toplum zayıflatılırken, gücün de tek elde toplanmasıdır.
    Şimdi bu analez doğru değil. Bu forumda, Atatürk'le ilgili eleştirel yazı çok yazdım ve sebeple bana küfürler de edildi. Fakat Kurtuluş Savaşı ve sonrası için artık orada yapılacak başka bir şey yoktur. Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrası çıkan isyanlar var. Yunan'la savaşırken, bir taraftan da bunlar bastırılmaya çalışılıyor. 1923 sonrası yine isyanlar var.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı: Fransa 1944, Japonya 1945, İtalya 1946, Çin 1949, İsviçre 1971, Kuveyt 2005, Türkiye 1934. 1934'te kölelik dünyanın pek çok bölgesinde yasal.

https://www.voaturkce.com/a/a-17-a-2...77/827372.html

Her yıl 17 Mayıs’ta Amerika’da, Anayasa Mahkemesi’nin devlet okullarında siyahlarla beyazlar arasında yapılan ayrımcılığa son veren kararının yıldönümü kutlanır. 1954 yılında konuyla ilgili bir davaya bakan Anayasa Mahkemesi, oybirliğiyle aldığı kararla siyah öğrencilerle beyazlar arasında ayırımcılığa yol açan uygulamanın Anayasa’ya aykırı olduğu sonucuna vardı. Karar sonrasında mahkeme kararıyla okul otobüsleri siyah öğrencileri beyazların okuduğu okullara taşımaya başladı. Birçok okul ise yıllarca bu karara karşı direnme yolunu seçti.
    Herman Charity, 1965’de beyazların okuduğu Howard Lisesi’ne gitme çabalarını hala bugünmüş gibi hatırlıyor. Okul otobüsü, ilk gün Herman ve arkadaşlarını almak için durakta durmadığı gibi sonraki günlerde de bu öğrencileri almadan yoluna devam etmiş. Charity anlatıyor: “Otobüsün bizi almadan gitmesine çok üzülmüş, çok kırılmıştım.
    ''Osmanlı'da daha çoğulcu bir sistem vardı'' demek tarih bilmemektir. Osmanlı'nın yıkılmasının en önemli sebebi, 1453'ün hemen öncesi, hemen sonrasında, ''kardeşlerini öldürmeyi kanunlaştırmaktır''. Bu kanun sonrası, önemli kararlar öncesi karşı çıkabilecek, fikir söyleyebilecek ve bu fikrinin arkasında direnebilecek, Türk beyleri, soyluları(Avrupa'da olduğu gibi Aristokratları oluşturabilirlerdi) da yok edilmiştir. Ve Osmanlı padişahı, bütün gücü elinde bulunduran bir canavar haline gelmiştir.
    1500'lü yılların ortalarında yapılan Makyavel analezi var. Makyavel, Osmanlı'nın en güçlü olduğu dönemde, Osmanlı nasıl durdurulur, geriletir ve yıkılır diye analez yapıyor. Diyor ki:''Osmanlı Padişahı, bütün gücü eline geçilmiş bir canavardır. Onu durdurabilmek için ordusunu yeneceksiniz. Fakat bu, dünyada yapılabilecek en zor iştir. Bunu yapabilmek için, aranızdaki sorunları rafa kaldırıp(aralarında binlerce sorun var,savaşıyorlar hatta birbirlerini doğruyorlar) birleşmek zorundasınız. Padişahın ordusunu yenmeyi başarabilirseniz, Osmanlı'nın en zayıf halkası olan bürokrasisi, Osmanlı'yı içinden yıkacaktır. Çünkü, Osmanlı'da Aristokratlar yoktur. Aristokrasi imtiyaz demektir, Bürokrasi'nin imtiyazları olmayınca, bürokratlar gelecek kaygısına düşecekler, çoluk, çocuğun geleceği ne olacak diye rüşvet, iltimas sebepleriyle devlet çürüyecek, içinden yıkılıp gidecektir.''
    Bu analez aynen böyle gerçekleşti.

Bu vatandaş tarih bilmiyor. Tarih bilmeyen, ekonomiden anlamaz. Zati, ekonomi nobeli diye bir şey de yoktur. Bu vatandaş balondur. Geçiniz. Analez tamam.
    @erefefik

6. Erhan Altunay
    @erhanaltunay
    ·
    8s
    Daron Acemoğlu isimli kişi ekonomi alanında ödül almış olabilir ancak bu her alanda doğru analiz yapabileceği anlamına gelmiyor. Nitekim sığ ve anakronik bakış açısı bu mecrada dolaşan videolarda görülüyor... Kimseyi çok büyütmeyin (bir başka örnek: Oktay Sinanoğlu).
    @erefefik

7. Abdurrahman Dilipak
    @aDilipak
    ABD'de iç savaş ihtimali, dünya savaşından fazla. İklim politikaları çöküyor. ABD'nin iç savaşı durdurmak için dikkatleri dışa çekmek için dışarıda kendilerinin dahil olacağı ciddi bir krize ihtiyaçları var. Bu bizim coğrafyamız olabilir! Kader Allahın takdiridir. Coğrafya da kaderdir.
    Analez tastamam. Başka hiçbir çareleri yok. Aynen böyle olacak.
    @erefefik

8. Ali Rıza DEMİRCAN
    @AliRizaDemircan
    SAYIN CUMHURBAŞKANIM ARTIK KUR’ÂNÎ VASIFLARI TAŞIYANLARA OY VERECEĞİM

Bismillah /Selamün Aleyküm

Muhterem Cumhurbaşkanım!

Katıldığınız ve kazandığınız bütün #seçimlerde size oy verdim. #Oy vermekle de kalmadım, yazılarımla ve özel sohbetlerimle #destek de verdim. Üstelik bir de seçip önümüze koyduklarınızı da #seçtim. Ama artık yalnızca vasıflarını Rabbimizin belirlediği adayları seçmek istiyorum. Çünkü -hüsn-ü zan besliyor isem de-hangi vasıflar dikkate alarak #aday seçimi yapıldığını tam olarak bilmiyorum ve bu durum benim Rabbim katındaki #sorumluluğumu düşürmez. #Âhiretime zarar vermek istemiyorum.

YAZININ DEVAMI İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ ZİYARET EDİNİZ.
    https://alirizademircan.com.tr/sayin...im-5-615h.html
    @erefefik

Sayfa 2028/2208 İlkİlk ... 1028152819281978201820262027202820292030203820782128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •