Sayfa 669/1000 İlkİlk ... 169569619659667668669670671679719769 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,345 - 5,352 arası.

Konu: Viop LX

1. Fitch Ratings:

#XBANK
    🟢Fitch'in bankacılık sektöründe hükümet müdahalesi riski olasılığına ilişkin görüşü, ülke notunun artırılması ve bunun sonucunda yakın vadeli makroekonomik ve finansal istikrar risklerinin azalmasının ardından azalmıştır

2.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    İnşaat işiyle haşır neşir arkadaşım daha geçen hafta 100 k altına usta ben şahsen bulamıyorum dedi.
    Ustalığın kıymete bineceğini hepimiz öngörmüşüzdür..Ama kimse bu kadarını tahmin etmemiştir.
    İlaveten çoğu kimse de çocuğunu bunu düşünse bile ustalığa yönlendirmemiştir...
    Gene aynı yerdeyim. Meslek liselerine önem verilseydi farklı olabilirdi

3.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    1980 lerden bu yana borsamızın ilerleyişinin dönemsel hareketleri ya da trendleri var..1991-1998 .....2001-2009.....2019-2025 ...bu 3 yapı aynıdır..
    demek ki 1980- 1990 arası yapı farklı
    o kadar geriye bakıp bugünün şartlarına uyarlamaya çalışmak ne kadar doğru, bence tartışılır.
    hele bizim gibi kısa vade bile ne olacağı tahmin edilemeyen borsada...

4.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ustalığın kıymete bineceğini hepimiz öngörmüşüzdür..Ama kimse bu kadarını tahmin etmemiştir.
    Benim bu konuda ki görüşüm şuan ki ustalar dan sonrası yok. Bu gençlerin aklı başına gelmesi çok zor. Gerçi yanlış eğitim politikası sunucu bu. Şuan 7,5 milyon üniversite öğrencisi 15 milyon ilk orta lise 18 milyon emekli. Ülkenin yarısı kadın ve bunlar da çalışma oranı düşük. Bebekleri çık çalışacak adam kalmıyor. 25 sene sonra Bangladeşli Hintli Suriyeli Afgan Afrika kökenli dolup taşar onlar yapar bu işleri

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Deutsche bank paritenin 1 in altına ineceğini söylüyor...
    Bu ihracatçılar için ilave baskı olacak..
    Sabit kur, asgari ücret artışı da ilave..

İşten çıkarmalar sanayide çok arttı...
    İnsanlar da zaten sanayide değil de hizmet sektöründe çalışıyor..
    Sanayide işçi 20 bin maaşla haftada 45 saat ayakta çalışırken, motokurye 60-70 bin kazanıyor..
    Çılgın bir dönem..
    İnşaatlarda tecrübeli mühendis 35 civarı, usta 100 bin üstü maaş alıyormuş diye okuyorum..
    Eurusd parite üzerine ne zaman yorum yazsa bu kurumlar fena bir ralli gelmiştir. ABD bunu istemez. Avrupa yi soymasi için pariteyi yine 1,45 lere tasirlarsa yine sürpriz olmaz.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    3 sene önce seminer için Ankaraya gitmiştim otelin ön tarafında dışarda otururken masama beyfendi geldi yer yok yanınıza oturabilirmiyim diye izin istedi bende buyrun dedim .Kendisi ile muhabbete başladık İstanbulda iyi bir ünüversitede profösör çoluk çocuktan konu açıldı benim oğlumda üniversite imtihanlarına hazırlanıyordu o sıralar tercih vs muhabbet genişledi.O zaman bana demişti 2-3 sene sonra üniversitelerden daha yüksek para alacak mavi yakalılara demişti.
    Devletin herkesi ünüversite okumaya teşvik edene kadar her yere üniversite açana kadar meslek liselerinde eli yatkın olan gençleri bu işlere yönlendirip teşvik etmeli demişti.Bakıyorum şimdi çoğu iş yerinde çırak usta olarak bayağı zorluk çeken yerler var.
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    İnşaat işiyle haşır neşir arkadaşım daha geçen hafta 100 k altına usta ben şahsen bulamıyorum dedi.
    doğru bulamaz sn Calibra .. ilave olarak ustalar seçiciler . eskiden ustayı müteahhit seçerdi .. şimdi usta müteahhidi seçiyor .. yeni mezun inş müh. mimar mak müh.vs ve diğer projelendirme yapan ve tüm süreçte inşaat ruhsatına daha sonra yapı kullanım izin belgesine (mesken ruhsatı) imza atan teknik elemanlar şantiye şefi . vs . maalesef uygulamacıların gelirine yaklaşamıyorlar .. sektörde inanılmaz dengesizlik var ..
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

8. ekgyo nun takası nasıl arkadaşlar...

kim alıyor bunu...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 669/1000 İlkİlk ... 169569619659667668669670671679719769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz