Sayfa 58/164 İlkİlk ... 848565758596068108158 ... SonSon
Arama sonucu : 1306 madde; 457 - 464 arası.

Konu: Xu030 endeks

1.  Alıntı Originally Posted by NETWORKCAN Yazıyı Oku
    Sayın Ozan Bey endeks tahmininiz varmi sakıncası yoksa? ben viop oynamiyorum 3 ay 6 ay hisse tasiyorumda
    yukarı yapar... 6 ay vade diyorsan kesin yukarı yapar

i. bu şirketler hayatlarından kazanmadıkları paraları kazandı 2022- 2023, bu sene ivme kaybetse de yine kar yapıyor çoğu.. ama enflasuyon muhasebesi diye bi şey icat ettiler, herşey aynı faaliyetler aynı tamamen aynı şirkete farklı bir numaralı gözlükle bakıyorsun ve zarar gösteriyor bilanço, sırf vergi veremesin diye.. o yüzden kar göstermiyor olsalar bile, cari piyasa değerleri uzun vadeli alım için son derece uygun

ii. yüksek faiz aylardır boğuyor piyasayı, hem hisse senedine alternatif olması hem hisse alım için kullanulan kredilerinin maliyetli hale gelmesi, ama bunun sonuna yaklaşmış olabiliriz.. borsa önceden fiyatlamaya başlayacaktır, 3-6 ay vade konuşuyorsak

iii. trump'ın gelmesiyle dış siyasi riskler azaldı tr-batı ilişkileri bağlamında.. önceki abd idaresi tam bir abluka politikası izliyordu, TR lehine herşeyi bloke ettiler, bi şey olmasına asla imkan tanımak istemediler.. şimdi karşılıklı al-ver diplomasisi başlarsa bi şeyler elde edebiliriz.. ayrıca avrupa kendi dertlerine düşmeye başladı, TR ile uğraşacak enerjileri kalmadı, hatırlarsan 2015- 2020 arası bütün avrupa seçimlerinde ilk konu tayyip erdoğan idi, türklere nasıl düşmanlık edebiiriz' idi.. şimdi kendi dertlerinde boğulmaya başladılar, bizim için iyi

iv. fed faiz indiriyor, trump düşük faiz sever, yeterince güvercin olmazsa powell denen zibidiyi azleder.. dolar fonlama maliyetinin düşmesi öyle yada böyle bize yarar.. hele politik olarak batıyla iyi geçinirsek para yağmaya bile başlayabilir, 2004 sonrası dönemdeki gibi

2. avrupa ekonomisiyle ilgili bi ezber vardır- efendim, avrupa ekonomik olaarak iyi değilse bizim için felaket olur, çünkü avrupa bizim majör ihracat pazarımız.. almanyadan mesela gelen haberler kötü, ekonomik büyüme sıfır, fabrikalar kapanıyor, hükümet dağılıyor, tüketici güveni düşüyor vs

şimdi geçen haftaki şu habere bakalım- 2024.ekim ayı almanyaya yapılan türk ihracatı tüm zamanların en yüksek ekim ayı ihracatı olmuş

mesela yaz boyu sürekli tantana yapıldı, türkiyeye gelen turist sayısı kesin azalır zira çok pahalı hale geldik.. evet, son derece mantıklı bir argüman gibi görünüyordu, pekii sonuç ne oldu ?? ilk 9-ay turizm gelirleri %8 arttı

3. Aldığım hisse de krdmd 25.50 maliyetim kotu bilanco da geldi nasip artık bekleyecem hocam

Silahlı köpek attığını vuruyor.
    https://www.ensonhaber.com/gundem/bo...ars-sergilendi

Önümüzdeki dönemde sihalar gibi önemli ihracat ürünü olabilir bunlar da.......

5. 30-endeks için öteden beri 10.250 seviyesini izliyorum, çarşamba net bi şekilde kırdı bu seviyeyi, dün bugün üstünde tutunmaya devam etti.. trump galibiyetinden bu yana %9 yazdı, olumsuz bi şey görünmüyor, klasik derin dalışlardan yapmıyor artık.. bugün kapanışta gelen satış newyork'la bağlantılı gibi, nasdaks %2,5 eksiye yuvarlandı

yukarı hareket haftaya devam eder diye düşünüyorum, kalın pozisyonda devam..
    bugünkü aps artışı pozitif bi sinyal

6. trump kabinesi açıklandı, çok iyi isimler, özellikel rf kennedy sağlık bakanı olması ve tulsi gabbard istihbarat direktörü olması bence muazzam.. pentagon/cia derin devletin neocon çetesine kök söktürecek isimler.. trump seçim öncesi israille bi anlaşma yapmış gibi görünüyor- israilin işlerine karşı çıkmayacam, siz de beni öldürmeyin, kendi işime bakayım.. ilk başkanlık döneminde üstüne oynayanlardan küreselcilerden hesap sormak isteyecektir

bizdeki leş tayfanın trump kabinesi yorumlarına bakıyorum, çok komikler.. işte şu şöyle demiş zamanında, bu böyle demiş türkiye hakkında falan filan.. ulan gerizekalılar, 10 senedir türkiye yada reis hakkında pozitif cümle kurmuş tek bir kişi bile var mı vaşington'da ?? eski dönemdeki pompeo yada bolton gibiler, veya geçen dönemin demokrat isimleri mi daha iyiydi ?? mühim olan kişisel düzeydeki trump- reis ilişkisi, diğerleri başkan ne diyorsa onu yapacaktır, eskisi gibi trump'a çelme takmaya çalışan olamayacak.. trump, batının türkiye'ye dair on senedir yürüttüğü sopa politikasından sonuç alınamadığını, ve artık havuç politikasına dönmek gerektiğini düşünebilir

abd suriye'den çekilecek, artık bu kesin.. pentagon'un kurduğu ypg ordusu ne olacak ?? muhtemelen dediler ki, buraları size emanet edelim, siz de ypg'yi yok etmeyin, bunlarla barışın.. bahçeli'nin son açılımı da bununla bağlantılı olabilir.. pek çalışacak bi plan gibi görünmüyor bana, zira iran ve suriye bu planı kabul etmiyor, rusya ne yapacak bilemiyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    engrandmaster dostum, pekii sen ne düşünüyosun cehape- dem birlikteliği konusunda, herif -yolumuz şeyh sait, seyyit rıza, mahsun korkmaz yoludur diyor, özgür özel başıyla tasdik ediyor.. bu saydığı şahıslar, cumhuriyete karşı isyan ettiği için bizzat atatürk tarafından idam edilen şahıslar.. öyleyse kim atatürkçü, kim atatürkçü değil ?? açıkçası benim kafam karışık biraz, pekii senin kafan net mi bu konuda ??
    Hastane işlerim var.
    Uzun cevabımı sonra yazacağım.

Erdoğan'ın danışmanı ‘PKK siyasi hareket’ dedi

https://www.sozcu.com.tr/erdogan-in-...aristi-p105153

Bence PKK aşağılık bir terör örgütüdür.

8.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    engrandmaster dostum, pekii sen ne düşünüyosun cehape- dem birlikteliği konusunda, herif -yolumuz şeyh sait, seyyit rıza, mahsun korkmaz yoludur diyor, özgür özel başıyla tasdik ediyor.. bu saydığı şahıslar, cumhuriyete karşı isyan ettiği için bizzat atatürk tarafından idam edilen şahıslar.. öyleyse kim atatürkçü, kim atatürkçü değil ?? açıkçası benim kafam karışık biraz, pekii senin kafan net mi bu konuda ??
    Bence Esenyurt belediye başkanı kesin HDP lidir.

PKK lı olup olmadığını devlet aklı daha iyi bilir.
    Cumhurbaşkanı daha iyi bilir.
    Meclis başkanı daha iyi bilir.

https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/tu...ektubu-2269382

Sayfa 58/164 İlkİlk ... 848565758596068108158 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •