Sayfa 362/475 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. Düşecek olan hisseler düşerken, düşmeyecek olanların düzeltmesi oluyor bu düşüşler kanımca.. ytd

2.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Moza hc Ukrayna mevzusu, Trump masasını güçlendirmek için yapılmış bir hamle kanımca.
    Göreve başlayınca masaya koyacağı şeyler olacaktır Avrupa için, biraz böyle gebe işleyişi yaptirilmak istenmiş gibi düşünüyorum Rusya ile karşılıklı danışıklı. Biliyoruz ki İngilterenin brexitten çıkışı ile ABD ile yakınlaşması Avrupa'yı o dönemden ilk olarak zora sokan sebeplerdendi ki İngiltere ab den ayrıldıktan sonra birçok bağımsız iş anlasmasi yapmıştı. İşin özü sağlı sollu bir sıkıştırma var kanımca Avrupa için. Rusya da zaten bu tip şeyler her an hazır...
    Daha önce de çok kez bu konuya deginmisimdir, biz filmlerde Rusya ve ABD hep karşı karşıya kalmış gibi gorunsede arka bahçe bambaşkadir..

Seninde dediğin gibi bir numara çıkmaz. ABD nin borsasi yeşil Ama bizim borsa Avustralya da kanguru ciftlesse etkilenir haldeyiz.. ytd
    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, eski ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna'da bir ateşkes anlaşmasını görüşmeye açık olduğu iddia edildi.
    Bu işler boyle. Bu sabah haberi.. ytd https://www.dunya.com/dunya/putin-uk...-haberi-754087

iranda rusyada çekirge osursa ucu bize dokunuyor.valla bıktık.mahruki ye tepki verse hadi anlarım da.. .ah ah yazacak çok şey var da küfürsüz ifade etmek zor.

trump ateşkes konuşuyor herkes de ameriga gazı yi 2 katına avrupaya iteliyor savaş sebebi ile.avrupanın savunma harcamaları dehşet arttı.1 dolar 100 ruble falan filan.trump ın pek ateşkes yanlısı olacağını düşünmüyorum

putin aslanlık yapmayıp yeter bu kadar derse herkes için doğru karar olur yoksa buradan tek karlı çıkan amerika

5. Dediğin gibi her türlü Amerika’ya yarıyor hersey. Silahıydı, petrolüydü, kaya gazıydı, parasıydı, faizden nemasıydı vs vs
    Lakin ihracaat konusuna gelirsek Avrupa tarafını bu kadar sıkıştırması ne kadar doğru olur? Üreten Avrupa yerine tüketen bir Avrupa nın kendilerine ne faydası olacak! ABD ninHammadde va satabilmesi açısından, hazır malda bir yere kadar..
    malum wolkwagen Almanya kapama kararı gündemdeydi, akabinde bugün ford da 2027 ye kadar 4000 kişiyi işten çıkarmaya yönlendi! Eee nasıl olcak bu işler, herkes yan gelip yatarsa ürün nasıl tüketime hizmet edecek. Piyasa çıkmaz sokağa girmez mi!

(Ford Şirketin Avrupa'da binek araç işinde önemli kayıplarla karşı karşıya kaldığına işaret edilen açıklamada, 2027'ye kadar buradaki iş gücü azaltılarak, 4 bin kişinin işten çıkarılmasının planlandığı belirtildi. Açıklamada, bunun öncelikli olarak Almanya ve Birleşik Krallık'ı etkileyeceği ifade edildi, 2 saat önce) ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

6. Ww, ford;
    Bu oluşumlar normal değil! Ve bunların olduğu pazar sadece araba veya markası değil! Jantından camına lastiğine balatasına diskine direksiyonuna vitesin topuzuna demirine çeliğine plastiğine kumaşına yağına antifrizine ve hersey!
    Sadece bu da değil 4000 bin çalışan çarpı 3 desen 12 bin yapar, bunların harcama kalemi tatili turizmi yemesi içmesi barınmasına kadar hersey birbiriyle o kadar ilişkiliyken bunların normal olmasını karşılamak çok zor! Tamam elektrikliye geçicezde bu şekilde mi?
    Enteresan işler oluyor. Avrupa tarafı bizim ihracat kanadımız açısandan da önem arz ediyor, vesselam.. ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

7. Tabi başka yönden bakarsak Euro ne olacak? Görünüşe göre değer kaybı devam edecek dolara karşı. Bu da bizim tarafı yine zorlaştıracak. Valla ben işin içinden çıkamadım, dolarin da düşmesinden başka bir çıkış yok gibi. Doların düşüşü saçma olabilir ama mantiksal açıdan başka çözüm ne olur bilemem. Ytd

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Ww, ford;
    Bu oluşumlar normal değil! Ve bunların olduğu pazar sadece araba veya markası değil! Jantından camına lastiğine balatasına diskine direksiyonuna vitesin topuzuna demirine çeliğine plastiğine kumaşına yağına antifrizine ve hersey!
    Sadece bu da değil 4000 bin çalışan çarpı 3 desen 12 bin yapar, bunların harcama kalemi tatili turizmi yemesi içmesi barınmasına kadar hersey birbiriyle o kadar ilişkiliyken bunların normal olmasını karşılamak çok zor! Tamam elektrikliye geçicezde bu şekilde mi?
    Enteresan işler oluyor. Avrupa tarafı bizim ihracat kanadımız açısandan da önem arz ediyor, vesselam.. ytd
    bugun sektorden bir arkadaşla lafladık.benim teorim çinliler kadar iyi ve verimli elektrikli yapamadıkları ve içten yanmalıdan az kar bırakıp satış sonrası da gelir getirmediği için avrupalı üreticiler elektrikli için erken falan deyip gevelemeye başladılar.

musk avrupada nüfüs azalyor avrupa ölüyor diyor.bu üretme kabiliyetlerini azaltsa da tüketimi de azaltacak uzun vadede.göçmenleri toplayarak çözecekler yine.

avrupanın kısa vadede amerikanın pek umrunda olduğunu sanmıyorum dertleri çin. dış ticaret dengesini bilmiyorum ama rusyadan gaz alıp ucuza rekabetçi üreten avrupayı mı ister yoksa kendinden 2 katı fiyata alıp enerjide amerikaya yada müttefiklerine bağlı bir avrupa mı?

hem rusyanın askeri gücü tırpanlanıyor hem avrupa tehdit altında falan deyip nato üssü altında her yere çöreklenip silah satıyor.rusyanın iran ve suriyeye odaklanmasını da önlüyor üstüne bir de avrupaya enerji sağlayıp silahlarını da deneme fırsatı buluyor.

ben trump olsam bu savaşı bitirmek için uğraşır mıydım bilemiyorum.belki amerikanın dikkatini dağıracak çin ya da daha küçük bir israil meselesi olursa o zaman o tarafı bir an önce sonlandırmak isteyebilir.

Sayfa 362/475 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •