Sayfa 67/333 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon
Arama sonucu : 2661 madde; 529 - 536 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    Borç kapanmaz her şirketin borcu olur zaten borçsuz büyüme de olmaz en kötü bir kısmını re finanse eder öteler , hatta şuan olması gerekenden fazla nakti var

Bu kadar nakdin bir kısmı sahte olabilir mi diye düşünmedim değil, sonuçta bankanın antetli bir kağıdına "Ülker'in bankamızdaki hesap bakiyesi şu kadardır" diye iki satır bir yazı kaşe imza tamam, denetim firmasının elemanları bankaya gidip paraları sayacak değil ya, forumu iki üç sayfa okudum iyice paranoyak oldum her şeye şüphe ile bakıyorum. tüik bunu yaparsa M.Ülker ne yapmaz diye düşündüm kime güveneceğiz bilemiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    baybisi fikirker çarpışsın sen yazdın diye bişey olmuyor
    keyif benim bu gün kötü yazarım yarın güzelleme yaparım sanamı sorucam ne yazarken , dersinki şu yazdığın yanlış tarışılır bakılır
    forumun sahibiysen bidaha yazmayız
    bilgi yok anca sağa sola saldır
    diğer arkadaş emek veriyor analiz yapıyor zaman harcıyor emek veriyor yani sizin yapmadığınız herşeyi yapıyor beğen beğenme buna saygı duyulmalı
    Sizinle 2 yıl önce bir forumda karşılaşmıştık

Şirketin yıllık %4 faizli dolar bazlı çeyreklik kupon ödemesi haberini gösterip. Yıllık %16 faiz ödüyor demiştiniz. Yine böyle algı dolu yazılarınız vardı.
    Ben onun yıllık olduğunu söylediğimde inat etmiştiniz. 1 gün sonra hatayı farkettiniz ama özür bile dilemediniz ..

İsteyen istediği yere yazar.
    Ama yazarken çok bilmişlik yaslamayın derim

3.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Sizinle 2 yıl önce bir forumda karşılaşmıştık

Şirketin yıllık %4 faizli dolar bazlı çeyreklik kupon ödemesi haberini gösterip. Yıllık %16 faiz ödüyor demiştiniz. Yine böyle algı dolu yazılarınız vardı.
    Ben onun yıllık olduğunu söylediğimde inat etmiştiniz. 1 gün sonra hatayı farkettiniz ama özür bile dilemediniz ..

İsteyen istediği yere yazar.
    Ama yazarken çok bilmişlik yaslamayın derim
    doğru ama özür dilemiştim yanlış hatırlamışım insan oğluyuz sonuçta
    orda 1000 şey yazdım bi o kalmış aklınızda
    başka heç biley yazmamışmıydık
    ag holding efes vs sürünürken
    algı işte tam olarak bu 1000 yaz 1 sıkıntı tamam işte hepsi sıkıntılı
    bilgiçlik taslanacak durum yok bilgiliyim zaten fazlasıyla
    bilgi konuşsun rekabet güzel bişeydir insanı iyi tutar

4.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    favök hariç diğerleri oldukça makul ben kurlar böyle devam ederse favök marjında ciddi daralma bekliyorum 13-15 arası favök marjı 15 dersek 90*15=13,5 milyar favök kur düşük göre 7 milyar net finansman gideri
    4-5 milyar civarı da net kar (enflasyon karı hariç)

Kötümser senaryo olarak algıladım %15 zam az gibi geldi bütün işletmeler, çarşı esnafı vs. ellerini ovuşturmuş yılbaşında ücretlere gelecek zammı bekliyor. Devlet zaten 1 Ocak itibarıyla bütün vergi ve harçlara %44 zammı yapıştırıp geçecek Ülker niye düşük zam yapsın, ayrıca döviz kurları birden zıplamaz ama ufak ufak salarlar gibi geliyor. Kakao fiyatları geçen yıl 3 kat artmış hiç bir emtia fiyatı sürekli yükselemez önümüzdeki yıl %30-35 geri gelir maliyetler düşer.

Bu senaryo ile ciro 100 milyar civarı gelebilir

5 milyar net kar desek
    2 milyar parasal kazanç etkisi olur
    1 milyarda M.Ülker ateşler çocuklar net karı 1 milyar yüksek çıkarın dese kimse itiraz edemez denetim firmasının bunu tespit edebilmesi imkansız sonuç itibarıyla yılı yaklaşık 8 milyar gibi net kar ile kapatabilir. 2025/1.Ç finansalları ile durum biraz daha tahmin edilebilir seviyeye gelir sanırım.

5.  Alıntı Originally Posted by erdgass Yazıyı Oku
    Kötümser senaryo olarak algıladım %15 zam az gibi geldi bütün işletmeler, çarşı esnafı vs. ellerini ovuşturmuş yılbaşında ücretlere gelecek zammı bekliyor. Devlet zaten 1 Ocak itibarıyla bütün vergi ve harçlara %44 zammı yapıştırıp geçecek Ülker niye düşük zam yapsın, ayrıca döviz kurları birden zıplamaz ama ufak ufak salarlar gibi geliyor. Kakao fiyatları geçen yıl 3 kat artmış hiç bir emtia fiyatı sürekli yükselemez önümüzdeki yıl %30-35 geri gelir maliyetler düşer.

Bu senaryo ile ciro 100 milyar civarı gelebilir

5 milyar net kar desek
    2 milyar parasal kazanç etkisi olur
    1 milyarda M.Ülker ateşler çocuklar net karı 1 milyar yüksek çıkarın dese kimse itiraz edemez denetim firmasının bunu tespit edebilmesi imkansız sonuç itibarıyla yılı yaklaşık 8 milyar gibi net kar ile kapatabilir. 2025/1.Ç finansalları ile durum biraz daha tahmin edilebilir seviyeye gelir sanırım.
    Bu yilin kalaninda ve 2025 de Dubai etkisi varmi sizin tabloda....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Bu yilin kalaninda ve 2025 de Dubai etkisi varmi sizin tabloda....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hepsi dahil, ben son çeyreğe olumlu bir etkisi olur diye düşünüyorum ancak rakamsal olarak tahmin etmek zor. Sektörü daha iyi bilenler belki bir cevap verebilir, marketlerde 75 TL'ye satılıyor "bulabilirsen" ben de nasıl bir şeymiş diyerekten zar zor bulup birkaç tane almıştım. Şirketin 9A sunumda milyonlarca ürettik diye ifadesi var kaç milyon? adedinden ne kadar para kazanıyor bilemiyorum ancak ürüne olan bu aşırı ilginin zamanla azalacağını düşünüyorum. Şirket son analist toplantısında hedefleri aşağı yönde revize etti ciro 80 milyar şeklinde bunun üzerinden tahmin yaptım. Bu arada net kar tahmini 2025 yılı içindir yanlış anlaşılma olmasın.

Bist 30, Bist 100, Xgıda endekslerinden negatif günlerde daha negatif pozitif günlerde ise görece daha geride ayrışan böyle hisse herkese nasip olmaz.
    Amaç bilanço ve beklentilerden farklı bana göre.
    Kendi adıma sabretmeye devam edeceğim...
    Yatırım tavsiyesi değildir...

8. Yönetim Kurulunun 20.09.2024 tarih ve 33 sayılı kararı
    TAYGETA GIDA ÜRETİM VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ kuruluşuna ilişkin tescil işleminin Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 23 Eylül 2024 tarih ve 11170 sayılı ilanı duyurulduğu belirtildi.

SPK BÜLTEN 21/11/2024
    9. Ülker Bisküvi Sanayi AŞ’nin (Şirket), 30.06.2024 tarihi itibarıyla Şirket bünyesinde bulunan, netleştirilmiş değeri 6.851.131.329,67 TL olan varlık ve yükümlülüklerin iştirak modeliyle kısmi bölünme suretiyle 30.06.2024 tarihli kayıtlı değerleri üzerinden Taygeta Gıda Üretim ve Pazarlama AŞ'ye devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metninin Kurulumuzca onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

borçlanma, satın alma birleşme derken,
    ?
    Bu sefer şapkadan ne çıkacak acaba?
    YTD

Sayfa 67/333 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz