ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
faaliyet raporundan bir kesit....
Girişim Elektrik aynı zamanda bir satış ve pazarlama firmasıdır ve elektriksel ürünler için sektörün
önde gelen ve bilinen satış pazarlama şirketlerinden biridir. Grup bünyesinde üretilen ürünlerin
yanında, temsilcisi veya distribütörü olduğu Dünya’nın dört bir yanından yüzlerce marka ve sistemi
dahilindeki on binlerce ürün ile tüm Alçak, orta ve yüksek gerilim (AG, OG ve YG) elektriksel ve
elektromekaniksel malzemeler için hem yurt içinde hem de yurtdışında bir 'malzeme bankası'
pozisyonundadır. 'Just in time' tedarik yöntemi ile müteahhitler, devlet kurumları, dağıtım şirketleri
ve farklı sektörlerden çok sayıda özel müşteri için bir 'one-stop-shop', yani tüm ürünlerin tek
noktadan tedarik edilebildiği bir kaynaktır. Anahtar teslimi proje yapımında rakibi olan firmaların
dahi bir kısmının ana tedarikçisi pozisyonunda bulunmaktadır.
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Firmamızın üretmiş olduğu ürünlere olan aşırı talep ile Güney Amerika dahil olmak üzere 5 kıtadan
siparişler alınmıştır. Bu anlamda gelen talep artışını karşılayabilmek için makine parkı genişletilmiş
ve artan kalifiye insan kaynağı ile verimliliği arttıracak modeller oluşturulmuştur.
10. GELECEĞE YÖNELİK BEKLENTİLER VE SONUÇ
Yenilenebilir enerji ve elektrikli araç sayısının artması ile beraber şehir şebekelerinde yenileme ve
genişleme ihtiyacı artmıştır. Bu durum trafo merkezi yapımı veya yenilenmesi anlamında büyük bir
iş potansiyelinin oluşmasına neden olmuştur. Şirket özellikle üretici iştirakinin bu alanda üretmekte
olduğu ürünlerin kapsamındaki artış sayesinde bu alandaki pazar payını arttırmış ve lider pozisyona
gelmiştir.
Yenilenebilir enerji alanında özellikle rüzgâr ve güneş santralleri anlamında Şirket önemli
referanslara sahiptir. Bu alanda Türkiye ve Doğu Avrupa başta olmak üzere gerçekleşen yatırımlarda
uygulama ve tesis etme anlamında önemli oyunculardan biri haline gelmiş, Türkiye için pazar lideri
pozisyonuna ulaşmıştır. Özellikle bağlı ortaklığı olarak kurulan güneş paneli üretim tesisi sayesinde
güneş santrali kurulumu alanındaki pazar payını kendi üretim kapasitesine göre şekillendirebilir
özerkliğe sahip hale gelmiştir.
Şirket şu anda yenilenebilir enerji uygulamaları ve transformatör merkezi tesisi anlamında pazar
lideridir. Enerjinin üretimi ve iletimi alanındaki global yenileme, yeni yatırım ve genişletme
çalışmalarının hız kazanmasıyla Şirket daha geniş bir pazar payına sahip olacaktır
Benim için en önemli kriter 2024 yılı için beklenti olan 100 milyon dolar kar hedefine ne kadar yaklaşacağı. Her ne kadar 3 milyar beklentisini söyleseler de ben 2 milyar üstünü başarı sayacağım. Gelecek yıllara güveneceğim. 2025 150 milyon dolar 2026 250 milyon dolar kar. (Rakamları yuvarladım)
Zaten bu rakamlara ulaşacağımıza inandığımız zaman *4 -*6 gibi uçuşa geçeriz birkaç yılda.
bir de enflasyon muhasebesinin karı çok törpülemesi var bu yılda...gelecek yıl bu olmadığında kar çok artar...sektör zaten canlı...enerji hisseleri önümüzdeki yıl diğer sektörlerden pozitif ayrışacaktır...tabi gyo sektörü de ve gyo sektörü ile ilgili demir çelik, çimento ve ev tekstili şirketleri de çok olumlu etkilenecek...
2025 yılında enflasyon muhasebesinin kalkabileceği söyleniyor,bu durumda net parasal kayıp yazanlar için olumlu durum olur..
[
[https://hizliresim.com/h7yid0d görsel]
Yer İmleri