Sayfa 56/285 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 441 - 448 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. ABD nin çinden den aldığı ürün grupları. 6 milyar doların altını resme almadım artık. Başı elektrik elektronik ürünleri ile makine teçhicaz ve boilers falan gibi şeyler çekiyor
    2023 total 448 Milyar dolar seviyesinde. Aslında 2010 dan beri de fazla bir değişiklik göstermiyor bu rakam ABD için. Hani son yıllarda ÇİN den ithalat ABD ekonomisi için bir tehdit unsuru falan olmuş değil.

Diğer yandan çin ihracatının en büyük kalemi evet ABD ama oranı yüzde 15 . Bunlar neyin kavgasını veriyor lar. Özellikle TRUMP.

2. Borsanın 1993 ve 1999 rallilerinin 1 ayda yaşandığını söyledim ama aynı yazıda 2009'dan sonra borsanın mekanizmasının da değiştiğini belirttim, bunu atlamayalım TH hocam.

Emeklilik sisteminde bugüne kadar ne olduysa o devam edecek, çok ağır krizler ve dışardan zorlama olmadan değişmez bu iş.

Sportifleri sizin sayenizde takip ediyorum, mide kramplarıyla tutulacak pozisyonlar ama izlenmeli galiba.

3. Mathias dediğin gibi oran %15 ve yüksek değil.

The share of China’s exports going to the U.S. dropped from 19% in 2018 to 15% last year, according to China customs data, even as China’s overall exports are forecast to reach a record high this year.

Öte yandan %10 luk ek vergi bazı Çin ithalat kalemlerinde tarife yükünü %35 e çıkaracak.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Borsanın 1993 ve 1999 rallilerinin 1 ayda yaşandığını söyledim ama aynı yazıda 2009'dan sonra borsanın mekanizmasının da değiştiğini belirttim, bunu atlamayalım TH hocam.

Emeklilik sisteminde bugüne kadar ne olduysa o devam edecek, çok ağır krizler ve dışardan zorlama olmadan değişmez bu iş.

Sportifleri sizin sayenizde takip ediyorum, mide kramplarıyla tutulacak pozisyonlar ama izlenmeli galiba.
    Yelpaze hocam, TR nin en büyük özelliklerinden biri zorunluluk hasıl olmadığı müddetçe statükoyu korumaktır. Duvara toslamadan bir şey yapılmaz. Asırlardan beri durum böyle.

Sportifler tam bir macera, dediğim gibi kumardan farksız. Ama arada sırada harika para kazanma fırsatları verirler. Çok seçici ve sabırlı olmak gerekiyor. Bugün GSRAY sadece %4 düştü bu bedelli haberiyle. Yolun başındayız daha. 7 TL lik hisse için 4 TL yani %60 gibi bir bedelli parası talep ediliyor ve hisse sadece %4 düşüyor. İnandırıcı geldi mi sana? Bana hiç gelmedi. Fırsat çıktığına inandığımda girerim, aksi halde hayvan terli modunda olurum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Eregli forumunda birkaç gün önce yazmıştım detaylı, BRICS denen oluşumun temel taşı ABD'nin borçlarına karşın güç birleşimidir,, ortak para filan hikaye hep. Bu motivasyon aykırı ülkeleri bir araya getirip ittifaklar güçlendikçe ABD'nin devasa borcunun karşılığı olarak görülen askeri güvence zayıflamış oluyor. Buna Ortadoğu geriliminin neden olacağı yan tesirlerde eklenecek yakında ve ABD'nin borçlanma maliyeti mutlak yükselecek, enflasyon da yükselecek ve dolar değer kaybederek bu süreci dengelemeye çalışacak. Kıvılcımı ateşleyecek şey kan basıncında ortaya çıkacak, dünyanın kanı olan petrolde.

Asıl problemli bölge AB yani Euro bölgesi. Düşünün, Almanya gibi bir ülke ile Yunanistan, İtalya veya Romanya aynı para birimini kullanıyor. Bu ülkeler almanya kadar güçlü olmayan ekonomileri ve yetenekli olmayan halklarıyla, problemlere karşı yerel paranın değer kaybıyla dengeleme yapamıyor, onun yerine daha fazla borçlanıyor ve sorunları öteliyor. Bu bölge euro kaynaklı önemli sorunlar yaşayabilir.

6. Benim çok sevdiğim İngilizce bir laf var. Varoş Çinli aksanıyla söylenir.

Slowly slowly catchee the monkey

Maymunu yavaştan yavaştan hiç çaktırmadan yakalamaya çalış, yoksa elinden kaçırırsın.

Bayılıyorum bu lafa, çok büyük bir anlam taşıyor. Bu laf sportiflere çok güzel uyuyor.

7. Maymun örneği iyi olmuş, bu sportifler zaten insan doğasına aykırı. İlk çıktıklarında sportif A.Ş. olarak sadece gelir elde eder, gider bile yazmazlardı. Sonra tersi oldu Yıllar önce GS ile başlayan %400 bedelli modası da ayrı bir hikaye. Bu şirketler iflas etmeden devamlı iflas etmeyi başarıyor ve tekrar başa dönüyor gibi

8. Yelpaze hocam AB mevcut durumuyla sürdürülemez. Eşitlerin ittifakı olsaydı devam ederdi ama öyle değil. Her kafadan bir ses çıktığı gibi alınan kararlar her ülke için olumlu olmuyor. Ülkelerin kendi menfaatleri için bağımsız hareket etme hakkı yok. Bürokrasi anormal derecede. İngiltere bu yüzden çıktı zaten.

Sayfa 56/285 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •