Sayfa 92/1005 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 729 - 736 arası.

Konu: Viop LXI

1. Tavsiyeniz için teşekkür ederim..
    Alttaki kitabı yanılmıyorsam 20- 21 sene önce okumuştum..tavsiye ederim.
    __________________________________________________ _
    Kiraze
    Solmaz Kamuran

"Kirâze", 1492 yılında İspanya'dan kovulan binlerce Sefarad Yahudisi'nin çileli yaşam mücadelesinden yüzyıllık bir kesit sunuyor. Bu insanların kimi Hollanda'ya, kimi Kuzey Afrika'ya, kimi de II. Bayezid'in daveti üzerine Osmanlı topraklarına ulaşabilmenin peşindeydiler. Çoğu, daha yola çıkmadan Engizisyon'un acımasız elleriyle ya da yollarda sefalet içinde yok olup gitti.

Esther Kira'da (diğer adıyla Kirâze), ağır zulümlerden geçip İstanbul'a varabilmiş bir Sefarad Yahudisi'nin kızıydı. Kısa zamanda hırsı, zekâsı ve cazibesiyle, Osmanlı sarayını derinden etkileyen Yahudilerin en önünde yer almayı başardı. Önce Hürrem Sultan'ın yakın ilgisini kazandı, daha sonra Safiye Sultan'ın akıl hocası, sırdaşı oldu. İktidar, zenginlik ve gücün ne anlama geldiğini biliyordu çünkü.

Ama 88 yaşındayken patlayan bir sipahi isyanı her şeyin sonu oldu.
    Bu roman, Sefarad Yahudileri'nin yaşadıklarına ışık tutarken, o dönemde Osmanlı ve Avrupa saraylarının dinsel, siyasal ve toplumsal hayatı nasıl etkileyip kontrol ettiğini sergiliyor ve okuru derinden sarsan, muhteşem bir resim çiziyor.

Neler yok ki bu resimde: Sultanların ve kralların gerçek yüzleri... Batı-Doğu, Müslüman-Hıristiyan çekişmeleri, ölümcül entrikalar...İsyanlar, ayaklanmalar, yangınlar ve 1509 büyük İstanbul depremi... Lalalar, cariyeler, odalıklar... Aşk, seks, ensest... Ve yönetilenlerin tüyler ürperten kaderleri...
    "Kirâze", bu konuda bir Türk yazarın kaleminden çıkmış ilk roman...

https://www.kitapyurdu.com/kitap/kir...9ExdA4U1mzj_Ov

2. Gönderi

Yeni gönderileri gör
    Sohbet
    Ragıp Soylu
    @ragipsoylu
    İsrail Kabinesi, Hermon Dağı bölgesinin Suriye tarafını işgal etmeye ve bir tampon bölge kurmaya karar verdi — İsrail Ordusu Radyosu İsrail askerleri, Suriye topraklarında bayraklarını çoktan çektiler

Gönderiyi çevir
    https://x.com/ragipsoylu/status/1865768381195944159
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

3. Böyle nesillerdir halkın olan insanları it gibi davranan, kimlik vermeyen, sadece Şam Lazkiye gibi kendi akrabalarinin, hanedanlarinin bulunduğu yerlere yatırım yapan, iktidarı sürsün diye başını ortaya cikarani varil bombalarıyla öldüren adamın iktidarında beşyüz çete olması bile azdır. Ortadoğu aşiretler dünyasıdır. Aşiretlerin başları anlasirsa herşey güllük gülistanlık olur. Kendi sahsima sinirdas bir ülke olarak bizim devlet te el verirse bu iş olur. Zaten fazla içli dişli olduk. Beğen begenme halk olarak bu Arap coğrafyasında en yakın ülke burasıdır. Birlessek bile hiç siritmaz. Diğer devletler gibi kültürü bize yabancı degil. Daha doğrusu Ankara nin doğusu gibi... Nihayetinde Anadolu dan once buraları yurt yaptık. Umuda şans vermek gerekir. Olmazsa zaten birşey kaybedilmedi. Alışığız hirgure... O zaman yeniden dalaşırız.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. https://www.hisse.net/topluluk/showt...65#post6942565

Ciltli olanı mı - ciltsiz olanı mı ?

Sayın JB

Ciltli ve Ciltsiz Kitap Arasındaki Fark Ne?
    Hayat hoş gerisi boş

5. Takılıyorum ya ..rahat olun ...

Sevgili nohut 007,çıtak ...vs ..vs ..müsaadenizle..

Sevgi ve saygı ile

https://www.youtube.com/watch?v=l1FCcYsGxXg
    Hayat hoş gerisi boş

6. Cool

Sn.ABKA ve Sn.Sindoma sürekli aynı paylaşımları yapıyorsunuz anladık artık.
    Yaptığınız güncel işlemleri paylaşın bizlerde görelim...kim daha iyi biliyor...belki bu forumu okuyanlara da faydanız olur..

YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    İnşallah son bulacak...Yurtlarından kovulmuş insanlar yeniden vatanlarına dönecek...yeni 1 ülke kuracaklar.
    Bu yaşananlardan Suriye halkının kabahatı yok, emperyalist ülkeler böyle yaptı.
    Gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz..umarım ve dileğim barış içinde yaşayan Suriye halkaları kazanır.

Ben orta-uzun vadede %80 nin gideceğine inanıyorum.Allah kimseyi vatanı dışında bir yerde yaşamak zorunda bırakmasın..

Ama bunların hepsi giderse bizim köyümüzdeki çoban-Ankara ostim sanayindeki kaportacı-usta kim olacak?

O da bir sorun.

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

Ben orta-uzun vadede %80 nin gideceğine inanıyorum.Allah kimseyi vatanı dışında bir yerde yaşamak zorunda bırakmasın..

Ama bunların hepsi giderse bizim köyümüzdeki çoban-Ankara ostim sanayindeki kaportacı-usta kim olacak?

O da bir sorun.
    Sn ABKA,Merak etmeyin,sırada İRAN var,oradan gelecek olanlara yer açmak lazım...onlar yolcu biz hancı misali..(bence)

Sayfa 92/1005 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •