Birde bakıyorum suriyenin özgürleşmesi ülke içinde bazılarının zoruna gitmiş abuk sabuk yorumlar başlamış...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
merhaba arkadaşlar ne var ne yok bi 10 yıldır criptodaydım yeniden piyalara giriyorum inşallah.
mükemmel zamanlama olur, borsada büyük bi ralli bekliyor gibi bizi.. şirket piyasa değerleri çok cazip seviyelerde, enflasyon muhasebesi denen saçmalık yüzünden kar göstermiyor olmalarının pek bi önemi yok, bu fiyatlardan sadece hisse alınır orta/uzun vade- gayrimenkulün de, faizin de, altının da çok üstünde getiri potansiyeli var
suriyede sünni çoğunluğa 50 yıldır cehennemi yaşatan nusayri baas diktatörlüğü bir haftada yıkıldı, tüm dünya bu ani yıkılışın ardında türk devletinin olduğunu söylüyor, bizimkiler plausible deniability modundaydı, cuma günü reis biraz açık etti işin aslını.. cehape kitlenin sevgilisi esed iran'a kaçtı, fazla bi kan dökülmeden yönetim el değiştiriyor.. tabii toz duman biraz yatışsın neler olabilecek onu anlamaya çalışacağız, ama şu anki denklemde en etkin aktörün türkiye olduğu apaçık.. özgür özel dün o kadar saçmaladı, o kadar saçmaladı ki, trol nevşin bile çileden çıktı- bu kadar gülünç duruma düşmeye gerek yok' demiş
https://twitter.com/nevsinmengu/stat...76190175879276
bu arada halk tv seyrediyorum demin, tr içindeki suriyeli mülteci sayısında tenzilata gitmiş -7 milyon diyor.. 13 milyon değil miydi bu sayı ?? hızını alamayan troller 20 milyona kadar çıkıyordu, nasıl olsa kitleye ne versen yiyor, o yüzden dili kemiği yok
nüfus dağılımını şöylece özetleyebiliriz: esed rejim topraklarında 9 milyon, idlib 4 milyon, ypg bölgesi 3 milyon, yurtdışında mülteci olan 7+ milyon, bunun 2 milyon kadarı komşu lübnan-ürdün-ırak, 1 milyon kadarı avrupa, 3.7 milyon TR, kalanı diğer.. içişleri bakanlığı 700 bin kadar azalma olduğunu cari suriyeli sayısının 3 milyon olduğunu söylüyor.. önemli bi kısmı daha geri dönecek, ucuz iş gücü gideceği için işçilik maliyetleri yükselebilir bazı emek-yoğun sektörlerde, toplam yurtiçi talep bi miktar gerileyecek, konut piyasasına ciddi bi etki olacağını sanmıyorum
yarın büyük gapli açılış bekleyenler var, bilemiyorum..
bi miktar artı başlayacağı kesin, ama ben yukarı açılışa atlamam
En iyisi Lübnan ile Suriye’nin tek devlet çatısı altında birleşmesi. Suriye yeniden yapılanacak. Lübnan’da devlet çökmüş durumda. Suriye’nin yapılanması altına Lübnan da katılsın...
Hizbullah’ın buna karşı çıkacağını sanmıyorum. İran ile aralarına mesafe koyacaklar bence. İran’ın güvenilmez olduğunu yaşayarak öğrendiler. Zaten İran’dan artık rahat lojistik de alamazlar...
Trump Avrupalılar'a "pamuk eller cebe. Nato'ya para yağdırmasanız abd'yi Nato'dan çekmeyi değerlendireceğim. Abd nato'dan çekilirse Rus ayısıyla dans edersiniz" demiş....
Yer İmleri