Sayfa 507/535 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517 ... SonSon
Arama sonucu : 4273 madde; 4,049 - 4,056 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

Clastobar hocam aynı şekilde diğer bir Zorlu şirketi olan vestel'i inceler misiniz rica etsem

2.  Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Clastobar hocam aynı şekilde diğer bir Zorlu şirketi olan vestel'i inceler misiniz rica etsem
    Hocam Vestel şirketi hakkında pek bilgiye sahip değilim çok büyük bir şirket oda defter değerinin yarısında işlem görüyor patron aynı inşallah zorende Vestel de hak ettiği değeri bulurlar.

3.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Şirketin santrallerinin üretimlerini inceledim geçen seneye göre üretim nasıl diye

1 Ekim-1 Aralık arası
    2023-2024
    Kızıldere 2: 62783 - 73316
    Kızıldere 3: 168819 - 201786
    Alaşehir : 56615 - 57273
    Gökçedağ: 26162 - 23716
    Ataköy. : 12 - 138
    Mercan : 12587 - 10490
    Kuzgun : 289 - 426
    Beyköy : 3528 -2311
    İkizdere : 14316 - 16140
    Tercan : 5190 - 2037

2023 toplamı : 350751
    2024 toplamı : 387633

Son çeyreğin ilk 2 ayında geçen senenin yaklaşık %11 üzerinde bir elektrik üretimi söz konusu bu epey yüksek bir oran. Örneğin aydem santrallerine baktım onlar genelde hidroelektrik olduğu için orada çok ciddi düşüşler mevcut. Zorende jeotermal santrallerden Kızıldere ve alaşehir yaklaşık 45 bin fazla üretim var diğerlerinde çok az düşüşle 37 bin civarı fazla üretim var.Önceki dönem ve yılda jes lerde bukadar yüksek üretim yok jesler de üretimde ciddi bir artış olmuş bu çeyrekte
    Buradaki yüksek üretimin jes lerden gelmesi epey önemli çünkü yekdem fiyatlarına bakacak olursak

Güneş Enerjisine Dayalı Üretim Tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 190,72 (TL kr/kWh)
    Yerli Aksam Desteği: 51,83 (TL kr/kWh)

📍Rezervuarlı Hidroelektrik Üretim Tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 259,10 (TL kr/kWh)

📍Nehir Tipi Hidroelektrik Üretim Tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 242,90 (TL kr/kWh)

📍Karasal Rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi

📍Deniz Üstü Rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 259,10 (TL kr/kWh)
    Yerli Aksam Desteği: 69,17 (TL kr/kWh)

📍Jeotermal enerjisine dayalı üretim tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 363,50 (TL kr/kWh)

📍Çöp Gazı / Atık lastiklerin işlenmesi sonucu ortaya çıkan yan ürünlerden elde edilen kaynaklar

📍Biyometanizasyon
    YEKDEM Fiyatı: 311,29 (TL kr/kWh)

📍Termal Bertaraf (Belediye atıkları, bitkisel yağ atıkları, gıda ve yem değeri olmayan tarımsal atıklar, endüstriyel odun dışındaki orman ürünleri, sanayi atık çamurları ile arıtma çamurları)
    YEKDEM Fiyatı: 242,75 (TL kr/kWh)
    Yerli Aksam Desteği: 38,82 (TL kr/kWh)

📍Rüzgar veya güneş enerjisine dayalı üretim tesisi ile bütünleşik elektrik depolama tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 224,93 (TL kr/kWh)

📍Pompaj depolamalı hidroelektrik üretim tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 363,50 (TL kr/kWh)

📍Dalga veya akıntı enerjisine dayalı üretim tesisi
    YEKDEM Fiyatı: 242,90 (TL kr/kWh)
    Fiyatlar aşağıdaki siteden alınmıştır.
    https://x.com/ajansenerji/status/186...d8F2ZUHt93mWtw

Zorende son çeyrekte geçen seneye göre 1 Ekim 1 Kasım arasındaki %11 üretim artışı jes santrallerden kaynaklıdır. Yekdem fiyatlarında jes fiyatı neredeyse güneş ve rüzgarın neredeyse 2 katına yakın.
    Şirket jeotermal santrallerine yatırım yapmaya devam edeceğini açıklamıştı. Daha önce CEO yılı 2300-2500 arasında bir üretimle kapatmayı hedeflediklerini açıklamış eski haberlerde.

9 ayda 2112 üretim varmış faaliyet raporunda mevsimselliğe göre en düşük dönem 4. Çeyrek olmasına rağmen jeslerdeki yüksek üretim devam ederse bu çeyrekte 570-590 civarı bir üretim yapabilir ve kabaca yılı 2700 ile kapatabilir 2300-2500 hedefine göre yaklaşık %10 daha yüksek bir üretimle kapanabilir.
    Dardanel yüksek borçlu ve sürekli bilançolarda zarar eden bir firmaydı son bilançolara bakınca. Bu nedenle pd dd 0.6 civarında idi. Şirketin %17 sini yurt dışındaki yabancıya satmak için haber açıkladı geçen hafta.işte buralarda defter değeri özkaynaklar çok önemli hale gelir.3 tavan yaparak pd dd 0. 81 lere çıktı. Bugün baktım 7 civarı eksi kapamış 0.75 olmuş. Gyo şirketleri bile son zamanda prim yaptı 0.5 altı gyo çok az ki en düşük pd dd ile gyo lar ve holdingler fiyatlanır genelde.
    Zoren kar ediyor bilançolara baktığımızda ve enerji sektörü hissesi olmasında rağmen 0.37 evet defter değeri 12 iken Zoren 4 tl den işlem görmektedir. Gübre fabrikaları geçende yüksek geri alım açıklayarak hissesine sahip çıkarak alım yapınca hisse yukarı çıktı. Baktım özkaynaklar 15 milyar piyasa değeri 85 milyar olan şirket.Özkaynakların 5-6 katı
    Zoren ise özkaynaklar 59 milyar iken piyasa değeri 21 milyar 3 te biri fiyatında daha önce Ekim ayında CEO geri alım yapabiliriz ama bir karar almadık demişti.Daha neyi bekliyorlar defter değeri 12 olan hisse 4 tl den işlem görmekte. Daha önceleri 80 cent görmüş hisse 12 centte.

Bu konuda şirkete mail atılabilir ben attım yatırımcılar olarak CEO nın sözünü tutmasını bekliyoruz. Geri alım yapabiliriz dediyse yapmalılar hemde defter değeri 3 te 1 fiyatında işlem görürken bu şirkete olan güveni bir miktar arttırır .
    Birde şunu yazmayı unutmuşum 3 aylık takasta yabancı 3 kurum citi,doutche bank ve bank of takasın %81 ini süpürmüşler 78 milyon lotu almışlar hisseyi yükseltmeden diplerden toplamışlar böyle takas nerede var
    https://x.com/hisseislemleri/status/...d8F2ZUHt93mWtw

4. maniplasyona izin veren şirket ve yöneticileri hakkında işlem yapmayan SPK maaşlarınız HARAM...şirket zaten AHLAKSIZ........

5. Yarın 4,50 acmasa bile görür. Neye göre mi. 2. Çanak bitmiş, 3 çanak dönüş sinyali vermiş. Herşey den önemlisi temeli bunu desdekliyor. Tekniğe pek takılmamak gerek. Temel desdeklerse sorun yok. Burada yazdıklarımız garanti değil, öngörüdür. Garantili kazanç istiyorsanız faize yatırın

6. Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla görevinden ayrılma kararı aldı, yerine 1 Ocak 2025 itibarıyla Elif Yener atanacak KAP

Bence çok olumlu bir gelişme. Şirketin bundan sonra çok daha iyi bir şeklide yönetileceği sonucunu çıkardım.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla görevinden ayrılma kararı aldı, yerine 1 Ocak 2025 itibarıyla Elif Yener atanacak KAP

Bence çok olumlu bir gelişme. Şirketin bundan sonra çok daha iyi bir şeklide yönetileceği sonucunu çıkardım.
    Aslında hakkında “hissede manüplasyon yaptığı gerekçesiyle” dava açılması çok isabetli olur.

Şahsen, ben hakkımı saklı tutuyorum; açık söylüyorum, avukatım gözümün içine bakıyor..

Ama sürecin biraz daha olgunlaşmasını bekliyorum, acelem yok..

Al-sat tut değildir

Günaydın!.

Yeni CEO’yu hisse üzerinde dün fark edemedik, bakalım bu gün fark edebilecek miyiz?

Al-sat tut değildir

Sayfa 507/535 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •