biz ilgilendiren götsterim yanlış mı değil mi
sen ikisinin aynı olması gerektiğini idda ederek yeterince rezil oldun zaten....
kendi rezalatine bak...
biz ilgilendiren götsterim yanlış mı değil mi
sen ikisinin aynı olması gerektiğini idda ederek yeterince rezil oldun zaten....
kendi rezalatine bak...
--ben iddia etmiyorum; doğrusu bu... 2x2=4 gibi...
2x2 = 4 şeklinde hesap yaparsak sonuç olması gerekenden fazla mi çıkar az mi cikar?
--araya girmede; satışların maliyetini çok basit olarak anlatayım...senin için yazmıyorum...
--buraya okuyan başkaları için...tamam mı?
--satışların maliyeti nelerden oluştuğu yukarıda gelir tablosunda yazıyor; mamül-yarımamül ürünün oluşmasında hammadde, genel üretim giderleri, işçilikten ve amortismandan pay alıyor...
--stoklara baktığımızda mamül ve yarı mamül miktarı artmış, artan kısım satılmayan kısım oluyor; eğer bu düşülmez ise, satılmayan mamül ve yarı mamüller satışların maliyetini yanlış gösterir, satışların maliyeti artar...
--mamül-yarımamüller stoklardaki rakamlardan daha fazla yazılrısa (ÜLKER in yıl sonu bilançosunda olduğu gibi) satışların maliyeti normalden daha fazla düşer; bu da brüt karı yapay (HORMONLU)artırır; bu kadar basit....
--şöyle bir soru da akla gelir, önceki döneme göre mamül-yarı mamül azalırsa ne olur??...
miktarı mı artmış, değeri mi artmış?
ne biliyorsun?
Yer İmleri