Sayfa 75/298 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    TH' de bu konuları pek önemsemeyince bende uzatmak istemedim ama en önemli noktaları yazayım başka kaynaklarla boşuna zamanınızı tüketmeyin.

1- Artık Suriye'de bir yönetim yok, bir şeyler kurulacak olsa bile medet umulan kişiler ortada. Dünyanın terörist olarak kabul ettiği bir oluşumdan daha kolay hedef olur mu? En önemlisi silahlı kuvvetleri tamamen yok edilmiş ve bu kuvvetlerin mensupları sıfırlanmış durumda.
    2- İsrail artık kuzeyindeki birlikleri güney operasyonlarına kaydırabilir veya kuzeyi güçlendirip Suriye'de varlığını genişletir. Seçenekleri çoğaldı, teçhizatını tehdit eden bir güç yok.
    3-Hamas ve Hzblh. karşısındaki güç katlanarak artmış oldu, artık kuzeydeki caydırıcı askeri varlık yok. Dikkat edilirse İsrail karşısında, ordu niteliğindeki ağır silahlı tek tahkimat Şam yönetiminin kontrolündeki üslerdi.
    4-İran devreye girmek isterse artık Suriye vasıtasıyla değil direk kendi güçleriyle bölgeye hareket etmesi lazım ki; Irak'ı da kapsayan çok büyük bir gerilim demek.
    5-İsrail Suriye'den gelebilecek sözde tehditler için bir devleti değil terörist diyebileceği gurupları sorumlu tutabilecek. Hava operasyonlarının sınırları bizim güneyimize kadar genişlemiş oldu.
    6-Türkiye'de belli kesimler bir rejim çöküşüyle tüm makam, konum ve gelirlerin kaybedildiğini canlı olarak gördüler.
    7-Gerilimin artması, dengelerin bir taraf lehine aşırı değişmesi petrol üreten ülkelerin ellerindeki silahı kullanma olasılığını güçlendirdi.
    8-Bölgede askeri kontrol ile birlikte ticari kontrol de ambargo uyguladığımız bir ülkenin eline geçecek gibi gözüküyor.
    9-Rusya ne yapacağı tahmin edilemez bir güç, yorum yapmak doğru değil.
    Eline sağlık güzel özetlemişsin...

2.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    ...valla derya bir konu. Opsiyon işini kumar sanıyordum önceden sadece...
    Tabii ki derya, derivatives (futures, options, swaps, forwards, warrants, optons on futures vs vs) tam bir deryadır. Yurtdışı Üniversitelerinde MBA lerde filan bir kaç dönem ders alınıyor. Ben türev piyasası eğitimimi 1990 lı yıllarda Londra Türev Borsası LIFFE de aldım. Bu işi kumara çeviren çok kişi ve kurum var tabii. Baksana TR Varant piyasasındaki KYler ciyak ciyak bağırıyorlar. Düşünsene, pozisyonun bir tarafında Deutsche var karşı tarafta ise KYler. Bu ikisi birbirine karşı oynuyor. Sistem gereği Deutsche tüm varant primlerini cebine atıyor, oyunculara kasenin dibindekini bırakıyor. Sonra da KYler Deutscheyi yenebileceklerini düşünüp varantlarda pozisyon açıyorlar. Sonuç en baştan belli zaten.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    TH' de bu konuları pek önemsemeyince bende uzatmak istemedim ama en önemli noktaları yazayım başka kaynaklarla boşuna zamanınızı tüketmeyin..
    Hocam 2011 yılından beri devam eden bir olayın artık son perdesine geldik. Esadın gidişi bu olayın bitimi değil, sadece son perdenin başlangıcı. Bu durum 3 aşağı 5 yukarı zaten belli idi. "Doğu Cephesinde de Yeni Bir Şey Yok" diye meşhur bir kitap var, filmi de çekildi. Aynen o durum, yeni bir şey yok.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. ABD enflasyon verisi açıklandı ve piyasa bu veriyi olumlu algıladı. FED in faiz indirimi döngüsü aksamadan devam edecek diye düşünüyor piyasa.

5. TR'de şöyle bir myth (mit) var: Tahtanın sahibi PALA'dır, o ne derse o olur. KYlerin büyük çoğunluğu da inanıyor buna, herkes PALAnın gerçekten de var olduğuna inanıyor.

Hastayım bu mite. Çok salakça bir inanıştır bu ve gerçek ile uzaktan yakından ilgisi yoktur benden söylemesi. Eğer PALAya inanıyorsanız o zaman ne işiniz var sizin borsada? Çünkü her şeyi o planlıyor, 7/24 tahtayı manipüle ediyorsa sizin zaten kazanma şansınız sıfır demektir ve borsada olmamanız gerekir.

6. Tabii ki tahtalarda bir hakim güç var ama o hakim güç PALA değil. O güç öyle bir güç ki sürekli elden ele değişir, biri gider diğeri gelir, sık sık da hakim güç zararla kalkar masadan. Bir tahtada hakim güç olmak ille de o tahtadan garanti para kaldıracağın anlamına gelmez. Hakim güçler de sık sık ters köşe olur, köşeye sıkıştırılır, tahtaya hakim olmanın verdiği güç zaman zaman ters de teper, mecbur kalıp yapmaması gereken işleri de yapar. Zaman gelir başka bir güç darbe yapıp mevcut gücü kovar vs vs. Yani durum öyle tek başına ve her daim tahtalara egemen olan bir PALAya indirgenemez.

7. Piyasa PALAnın ta kendisidir. Piyasa dediğimiz şey ise kollektif bir güçtür, tüm katılımcıları entegre eder, ağırlık merkezi nereye sarkıyorsa tahtadaki yön de oraya evrilir. Zaten bizim temel görevimiz de işte bu ağırlık merkezinin hangi cenahta olduğunu doğru tahmin edebilmektir. İşin özeti budur.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Tabii ki tahtalarda bir hakim güç var ama o hakim güç PALA değil. O güç öyle bir güç ki sürekli elden ele değişir, biri gider diğeri gelir, sık sık da hakim güç zararla kalkar masadan. Bir tahtada hakim güç olmak ille de o tahtadan garanti para kaldıracağın anlamına gelmez. Hakim güçler de sık sık ters köşe olur, köşeye sıkıştırılır, tahtaya hakim olmanın verdiği güç zaman zaman ters de teper, mecbur kalıp yapmaması gereken işleri de yapar. Zaman gelir başka bir güç darbe yapıp mevcut gücü kovar vs vs. Yani durum öyle tek başına ve her daim tahtalara egemen olan bir PALAya indirgenemez.
    Çok doğru...
    Ben de aynı inançtayım.
    Belki patronların yurtdışı paraları-hissesi (bıyıklı yabancı) biraz egemendir. Onda da dünyayı sarsan bir olay olur, o da terste kalabilir.....

Özetle; "düşmez-kalkmaz bir allah" demiş atalarımız.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Sayfa 75/298 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •