Sayfa 901/998 İlkİlk ... 401801851891899900901902903911951 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 7,201 - 7,208 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1. Enflasyonu DOLAYLI yaratan memurlar gibi.

Onların maaşlarına göre serbest piyasada işçilik ücretleri, hizmet ve mal fiyatları belirleniyor.

Yukarıdaki tablo doğru ise memur çalışan dolar olarak 4 yıl sonunda 2 kat ücret alıyorsa enflasyon nasıl düşecek?

Onlarda bu gelir oldukça herkes herşey zam yapmıyor mu?

Yanlış mı düşünüyorum.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Enflasyonu DOLAYLI yaratan memurlar gibi.

Onların maaşlarına göre serbest piyasada işçilik ücretleri, hizmet ve mal fiyatları belirleniyor.

Yukarıdaki tablo doğru ise memur çalışan dolar olarak 4 yıl sonunda 2 kat ücret alıyorsa enflasyon nasıl düşecek?

Onlarda bu gelir oldukça herkes herşey zam yapmıyor mu?

Yanlış mı düşünüyorum.
    seninle ayni fikirdeyim

enflasyonu dusurmeleri bu sistemde cok zor

mevduat sahiplerini cok kotu surpriz bekliyor

eve mala yatirim yapanlar dogru yolda

Suriyeyi tapusuyla satsan İsraile, yahudiler bu parayı vermez.

Yahu Suriyenin eti ne budu ne, petrol yok doğalgaz yok, nereden gelecek bu para?

135 Milyon dolar oldu 135 milyar dolar.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Suriyeyi tapusuyla satsan İsraile, yahudiler bu parayı vermez.

Yahu Suriyenin eti ne budu ne, petrol yok doğalgaz yok, nereden gelecek bu para?

135 Milyon dolar oldu 135 milyar dolar.
    Hap işinden yıllık 10 milyar dolar geliri varmış.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Fatma Dönmez
    @Ftmfdnmz
    B blokta komşum evini Mayıs ayında 23 000 TL ye kiraya verdi.Benim evime 2500 TL kira veren öğretmen kiracım kazandığım emsal değer davayı bugün 3 aylık kira karşılığı 7500 TL verip istinafa gitmiş utanmaz kadın. Bu arada hakim 6000 TL belirledi kirayı. #EvsahipleriHakArıyor

https://x.com/Ftmfdnmz/status/1867642123715317898

Kiracısı dolar 3 TL den kira öderken mahkeme dolar 6 TL ye karar kılmış.

Ancak gerçek dolar değeri 35 TL.
    Fatma Dönmez haberine yapılan yorumlardan...

SONUÇ: Halkın kiraya vermek için ev almayı düşünecek hali kalmamış. Bunun sonucu ise KİRALAR DAHA DA YÜKSELECEK. MB nın dediği şey de bunun gibi bir şey idi. Kiralardaki katılığı çözemiyoruz.
    Çözemezsin tabii.

Seçim kazanmak için popülist hamle ile tüm dengeleri bozarsan....

Ancak benim üzüldüğüm şey ise bu kaosa neden olanlar keyif sürerken binlerce yaralamalı-ölümlü-mahkemeli kiracı ev sahibi kavgası oldu. Oluyor...

Değermiydi. Seçimi de kaybettiniz. ... Bir boka yaramadı...

aslı
    @reis26996835
    ·
    14 Ara
    Evini kiraya vermek hiç akıllıca değil.Kiraya verdiğim öğrenci çıkarken başka birine verdi anahtarı. 14 sene oldu herhalde iyilikle çıkarmak istiyorum.her sene kasımda çıkacak.2000 tl kira veriyor o da zorla. 10 evim olsa asla kiraya vermem. Taş koyarım içine..

Mert
    @martixxdx
    ·
    14 Ara
    Evin değeri 6 milyon. 35 e veriyorum bende 30 a isteyen çok umrumda bile değil. 3 ay bekledi isterse 1 sene beklesin zararım olsun. İlerdeki zararımı kapatmaz çünkü

Anlıyorum
    @SerhatP35589304
    ·
    14 Ara
    Bilirkişilik yapıyorum. Hakimlerin çoğu rapora göre karar vermesi gibi birşey yok. Tamamen kafalarına göre. Mix yapıyor. Altın, tefe tüfe, dolar, güncel emsallerle mix yapıp yetki kullanıyor. Bu işlerin içinde olan birisi olarak kesinlikle dairemi kiraya vermem.

Fatma Dönmez
    @Ftmfdnmz
    ·
    14 Ara
    Dava 2 yıl sürdü. Ocak 2023 için 6000 TL , 2024 yılında yüzde 25 artışla 7500 TL olacak siz 7500 le 23000 TL yi mukayese edeceksiniz istinaf kesinleştiğinde .Varsayalım istinaf en az 2 yıl sürse elime geçecek paranın değeri belki de 6000 TL den de az olacak

Fatma Dönmez
    @Ftmfdnmz
    ·
    14 Ara
    Uzman Öğretmen kiracım mahkeme sürecinde seyyanen 8000 TL zam aldı ve öğretmen maaşı 52000 TL. Merkezi lokasyonda ki evim 3+1 Güney batı cepheli asansörlü vb. Açgözlü, vicdansız, ahlaksız genellemesi yapmadan önce herkes gelirine göre ev kiralasın dersek daha hakkaniyetli oluruz

Merthan Kurt
    @Merthanck
    ·
    14 Ara
    Aynen bu şekilde gelişiyor 2022 yılında açılan davalarda belirlenen kira 1/4 oranında oluyor kiracılar bu tutarları bile istinafa götürüyorlar.Kiracılar davaları adaletin dehlizlerinde resmen bitmez bir döngüye sokuyorlar ve bu sayede de rayicin 1/5 ini ödeyerek 15-17 yıl geçiyor

Layd N
    @aryanhl
    ·
    23s
    Aynısı bize de oldu, çevre evler 28-30 bin bandında. Hakim kirayı takdir yetkisini de kullanarak 7.900 Tl olarak belirledi.

gülgün
    @evin3hali
    ·
    14 Ara
    Yani iki kira arasında dünyalar kadar fark http://var.bi arkadaşım kirasını4binden6bine çıkartmak istemişti kiracı hayır dedi.evi sattı dava açıldı hem dava ve tazminat ödedi hemde evden çıktı10tlkiraya çıkmak zorunda kaldı.yani eninde sonunda kiracıya oluyor.anlayana..

Mehmet Fatih Simav
    @SimavMehmet
    ·
    14 Ara
    bizim hakimde 2500 e devam dedi...şunu çok iyi anladım bu ülkede 1 torba seramik yapıştırıcısı almam bundan sonra

G.D
    @Grkm_LR
    ·
    14 Ara
    Ben bu asgari ücretin üstünde kira bedeli duyupta delirenleri anlamıyorum. Kardeşim sen o evde oturabilicek durumda değilsin demek ki. Kendine ona göre bir yer tutacaksın. 6 bin ₺ kira belirlenmiş şaka gibi çarşıda o paraya 1 göz depo kiralayamazsın artık:

Mücellid
    @FaniHani1
    ·
    14 Ara
    Size akıl olsun kiraya verdiğiniz ev için noterden tahliye taahhüdü alın. İşlem şöyle: bir hafta önce tarihli yada sözleşme imzaladıktan 1 hafta sonra sözleşmeyi kiracıya teslim etmeden noterden tahliye taahhüdü 1 yada 2 yıl sonrasına tahliye taahhüdü imzalıyor. Hadi kımıldasın.

Murat Kaya
    @wmuratkaya
    ·
    14 Ara
    Kiracınızla herhangi bir nedenle aranızda dava olursa kiracı-kiralayan ilişkisi çekilmez hale geleceğinden tahliye karsı çıkar. O yüzden çoğu ev sahibi kiracının evini basıp olay çıkarıp mahkemelik oluyor.

CΛN
    @yolbozukcanim
    ·
    14 Ara
    Bir kaç dairem bu yüzden boşta duruyor. Uğraşmak mesele değil elimde kalır diye korkuyorum yoksa dişlerini söker o parayı yine alırım… En temizi boş tutmak

hesapsiz
    @Gokcem_28
    ·
    21s
    Bizm kiracı geçen yıl girdi 5 bine, emekli vs diye üzüldük ama maaşı eşimin maaşından yuksekmis ve adamın evi varmış kirada, şimdi zamla 10 bin yapmak istedik, direniyor 8 bin olsun diyor, kendi evini 3 binden 8 bin yapmış kirasını ayni olsun diyor, kendi evi 50 yıllık ++

Ercan Medvisit
    @ErcanMedvisit
    ·
    14 Ara
    Bende 2019 da 1300 liraya girmiştim eve ,aşağı yukarı o zaman bu para ile 450 eur alınıyordu. Piyasada evler 800 tl idi. Şuan 6000 veriyorum. Hacı amca ciyakliyor. Bende dedim 2019 da eur alsaydın her ay .mahkemeligiz 15 k istiyor.vermiycem 2023 ocakta dava açıldı.

The Alpha - Berlin
    @the_one_and_one
    ·
    14 Ara
    evi yatırım olarak alan, zaten kiraya değil, evin değer artışına veya enflasyona karşı korunmaya yatırım yapmış demektir… yoksa kira 23 bin olsa ne yazar, 6 bin olsa ne yazar…ben de kiracıyı çıkardım, boş tutuyorum artık…

Denizci🚤🚤🚤🚤
    @Denizci1672671
    ·
    14 Ara
    Bu ülkede 2. ev alıp kiraya vermek kadar berbat bir ticarı mantık hiç bir işte yoktur... Evi alıp 11 yıl çıkaramayacağın birine verip, 11 yıl bitince enkazı cepten para ile tadil edip yeni tahripçiyi beklemek komik geliyor.

ZapBorsa
    @ZapBorsa
    ·
    9s
    Bizim dava açalı iki yıl oldu daha bilirkişi aşamasına gelmedi. Hakime evi yarı fiyatına satayım diyorum kendisi mal sahibi olup aynı acıyı hissetsin yeter. Bu ülkede daha ev almam. Müteahhitlerin hepsi batsın. Bu yargı sistemi ile bir adım ileri gidilmez

aslı
    @reis26996835
    ·
    14 Ara
    Evini kiraya vermek hiç akıllıca değil.Kiraya verdiğim öğrenci çıkarken başka birine verdi anahtarı. 14 sene oldu herhalde iyilikle çıkarmak istiyorum.her sene kasımda çıkacak.2000 tl kira veriyor o da zorla. 10 evim olsa asla kiraya vermem. Taş koyarım içine

6.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Hap işinden yıllık 10 milyar dolar geliri varmış.
    Esat kaçıp kendini kurtardı da, halkın parasını çalarken üç kuruşa yalamalık yapan gazeteciler, savcılar, askerler, polisler şimdi neredeler?

Saddam, Kaddafi, Şah pehlevi, İdi Amin ve G.Amerkadaki benzer diktadörlerin sonu hep aynı oluyor..

Her diktatörün (son kullanım tarihi gibi) bir kullanma tarihi var.

Zamanı gelince hepsi gidiyor, gidecekler...

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Sana kızmıyorum. Bu forumda adamın teki eurobond risksiz yatırım diyor bunu okuyan kimsede kalkıp "abi naptın o kadarda değil," demiyor.

Bende niye sasiriyorsam?

Garibim bı bilse benzer yatırım araçlarının zamanında analizini yazanlardan biriydim.
    Sana 100 defa dedim benim konularimi alintilama diye yine ayni seyi yapiyorsun.

Sonra utanmadan ayni seyi tekrar yapiyorsun.

Ben genellikle orta ogrenimi bile olmayan kisilere Eurobond anlatmam.

Burada mukayese edilen kira getirisi icin ev alma fikri ile Eurobond fikri arasindaki risk konusu.

Eurobond, Hazine tarafindan ihrac edilir, ve bu hazine varligini surdurmek icin yabanci krediye ihtiyac duyar ve kullanir, bu nedenle Eurobond yatirim secenekleri icinde en az risk tasiyan enstrumandir.

O nedenle cooperate bondu ile Euronbondu ayiramayan bir bos kafaya ne desek bos.

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sana 100 defa dedim benim konularimi alintilama diye yine ayni seyi yapiyorsun.

Sonra utanmadan ayni seyi tekrar yapiyorsun.

Ben genellikle orta ogrenimi bile olmayan kisilere Eurobond anlatmam.

Burada mukayese edilen kira getirisi icin ev alma fikri ile Eurobond fikri arasindaki risk konusu.

Eurobond, Hazine tarafindan ihrac edilir, ve bu hazine varligini surdurmek icin yabanci krediye ihtiyac duyar ve kullanir, bu nedenle Eurobond yatirim secenekleri icinde en az risk tasiyan enstrumandir.

O nedenle cooperate bondu ile Euronbondu ayiramayan bir bos kafaya ne desek bos.
    Isimleri farkli olabilir mantik ayni

Isyatirim a gidipte eurobond almak istiyorum dedigimde koca bir liste cikardi hepsi vardi icinde

Olayin teknik ayrintisinda kaybolma. Sen buraya yazdikca cevapta verilecektir burasi halka acik profesyonel moderator yok.

Eurobond a risksiz diyen birine cevap vermekte benim sucum

Sayfa 901/998 İlkİlk ... 401801851891899900901902903911951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •