Sayfa 106/285 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 841 - 848 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    O da tam bir mezarcı hocam. Bir noktada bırak da hissedarların biraz zenginliğin tadını çıkarsınlar....
    Hocam öyle deme, bileşik getirisi muhteşem ötesi. Hissenin performansına bakacaksın yemişim temettüsünü. Adam sihirbaz resmen.

Buffett tam bir briç ustasıdır, briçteki partneri de Bill Gates. Hangi oyun sistemiyle oynadığını merak ediyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Tedavüldeki lot sayısı sadece 700 adet olan İSKUR un piyasa değeri yarım milyar dolara yakın. Halka açıklık oranı binde 1.2 olan QNB nin piyasa değeri 30 milyar dolara yakın. Şimdi gel de bunları toplama dahil et.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Çarşamba günü net asgari ücret 23 bin TL olarak açıklanır, bu TCMB ve M.Şimşek in hoşuna gider ve gerekçelerden biri olarak gösterilip faizler 250 baz puanı indirilir. Senaryo böyle.

4. [QUOTE=TRENDHOUND;6950664]Çarşamba günü net asgari ücret 23 bin TL olarak açıklanır,

Bu rakamlara nasıl geçiniyor insanlar , gerçekten düşünmek bile acı veriyor

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    O da tam bir mezarcı hocam. Bir noktada bırak da hissedarların biraz zenginliğin tadını çıkarsınlar. Hisseleri satarsak vergi çıkar diye diye 99 yaşına geldi. Bana herkes kızıyor ama gene söyleyeceğim, gelmiş geçmiş en kötü borsacı ama en karakterli yatırımcı ve insan gibi insan bence. Borsacılığını merak edenler yatırımlarına bir baksın, CocaCola'yı bile çok kötü yönetilirken almış ve iyi sonuçlar elde edememiş. Kavga döğüş yönetimi ikna edip kazançlı çıkana kadar geçen süre çok uzun. Can çekişen tekstil sektöründe ısrarı, sırf çocukluk anıları canlandı diye aldığı yerel gazeteler, şekerlemeci vs. Bileşik getiri gerçekten sihirse Buffet büyücüdür, başka hiç bir açıklaması yok o berbat yatırımların. Petrol hisselerinin süründüğü ve pozisyonumu Tüpraş yaptığım 2022 başında Occidental hisselerinin fiyatını gördüğümde aklıma tam Buffet'lık bir fırsat diye gelmişdi. Gerçekten de o sırada gizli gizli topluyormuş. Diğer büyük petrollere göre çok düşmüştü. Kesintisiz nakit akışı, ürün satış problemi yok, pazarlama derdi yok, pazarda sıkı bir yere sahip ve yükseleceği belli petrol fiyatları...
    Geçen dünyanın en kötü yatırımcısının performansı ile ilgili bir şey paylaşmıştım, sadece krizlerden hemen önce alacak kadar bahtsız olan hayali adam. O bile kazanmış hocam. Sihir ABD'de doğmuş olmaları ve ABD'ye oynamış olmaları. Öyle olmasa Japonya'dan da çıkardı bir Buffett

6. BJKAS'ta çok dikkatli olmak lazım. Şunları birleştirin bakalım ne sonuç çıkaracaksınız:

BJKAS kayıtlı sermaye tavanını 1.2 milyardan 6 milyar TL ye çıkardı geçenlerde.

Daha yeni %400 bedelli yapılmış olmasına rağnen özkaynaklar hala 2.5 milyar TL ye yakın ekside.

Son bedelli ilk önce 1.6 milyar TL gelecek şekilde açıklanmışken son anda revize edilerek 960 milyon TL gelecek şekilde %40 aşağıya çekildi ve böylece kasaya 640 milyon TL az para girdi

Mali durum kötü, ciddi nakde ihtiyaç var

Sportif başarı nanay, gelirler hem azaldı hem temlik altında

Bunlar sizce neye işaret ediyor? Acaba yeni bir bedelli mi planlıyorlar?

7. Acemiler ve çömezlere tavsiyemdir:

Arkanızda iş makinesi dozer vs çalışıyorken kıçınızı dönüp yerdeki bozuk paraları toplamaya kalkmayın yoksa farkında olmadan kepçenin altında kalabilirsiniz.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Ufak getiriler peşinde koşarak gereksiz yere yüksek riskli pozisyon almayın.

8. 5year, önümüzdeki 2 hafta boyunca düşük hacimli düşük volatiliteli bir borsa ortamında olacağız. Ama PLTR bundan muaf olur diye düşünüyorum, yüksek ihtimalle yukarı yönlü momentum devam eder ve hisse daha yukarılara tırmanır.😊

Sayfa 106/285 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •