Çok güzel kazanmýþsýn tebrik ederim. Son derece cüretkar bir yatýrým olmuþ ve meyvesini de yemek üzeresin. Palantir benim de takibimde (yatýrým amaçlý deðil), fiyat aksiyonun bakýyorum sadece ve bu hissenin bu kadar roketlemesine hayret ediyorum. Bana sorarsan artýk Palantirden çýkma vakti geldi. Neden dersen bunun 2 nedeni var: Þirketin metrikleri artýk ayyuða çýktý bu bir. Ýkincisi ve çok daha önemlisi þirketteki insiderler hisse satýyorlar. Piyasa deðeri 133 milyar dolar olan bir yazýlým þirketi bu. Temkinli olma zamaný geldi.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Palantir temel rasyolar:
Valuation Measures As of 11/8/2024
Market Cap 133.01B
Enterprise Value 128.70B
Trailing P/E 291.95
Forward P/E 142.86
PEG Ratio (5yr expected) 2.93
Price/Sales (ttm)53.08
Price/Book (mrq) 29.57
Enterprise Value/Revenue 48.63
Enterprise Value/EBITDA 248.32
Þunlara bakar mýsýnýz? Defter deðerinin 30 katýndan iþlem görüyor, son 12 aylýk F/K sý ise 292. Yýllýk cironun 53 katýndan iþlem görüyor. Ýþte bu yüzden insiderlar hisse satýyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bakýn insiderlar nasýl sýraya girmiþ Palantirdeki hisselerini satmak için:
Palantir Technologies director sells shares worth $406,646
Nov 07, 2024
Palantir's CEO Alexander Karp sells $650 million in stock
Nov 07, 2024
Palantir Technologies' chief accounting officer sells shares worth $999,250
Nov 07, 2024
Jefferies downgrades Palantir stock as it becomes 'most expensive software name'
Nov 07, 2024
Perþembe günü CEO 650 milyon dolarlýk hisse satmýþ.
Laf Palantirden açýldý. Bu hisse aslýnda bir case study yani emsal vaka. Tam 1 yýl önce analistin biri SAT raporu yayýnlayarak hedef fiyatý 5 dolar olarak verdi. 10 ay önce 2024 Ocak ayýnda da baþka bir analist yine SAT raporu yayýnlayarak hedef fiyatý 15 dolar olarak belirledi. Ocak ayýnda hisse 15 dolara indi ama sonra öyle bir çýkýþ trendine giriverdi ki þu anda 58 dolarda. Tam tersi oldu. Alýn size analistlerin raporlarýnýn durumunu çok iyi yansýtan bir tablo.
Trendhound Twitter'a girmeyi düþünmüyor musun?Platodata zamanýnda Uzunçaðatay,sen,kuzu yaptýðýnýz muhabet þimdi Twitter'da yapýlabilseydi ortalýk yýkýlýrdý
Büyük marj ile yanýlan analistlerin en büyük hatasý rasyonel davranmak oldu. Ama piyasa asla rasyonel davranmaz. Ayrýca piyasada equilibrium (denge demektir yani bir sistemin hareket halinin deðiþme eðiliminde OLMADIÐI durum) da yoktur. O yüzden raporlar ve hedef fiyatlar ciddi bir önem taþýmaz.
Yer Ýmleri