Sayfa 2334/2457 İlkİlk ... 1334183422342284232423322333233423352336234423842434 ... SonSon
Arama sonucu : 19652 madde; 18,665 - 18,672 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...22#post6958622

İşte TÜFE hesabında dikkate alınan son fiyatlar...

-TÜİK'e göre kira aralık ayında 8 bin 176 lira düzeyinde

-Dana eti fiyatları yılın ikinci yarısında neredeyse hiç artmamış, kuzu etinde ise yalnızca yüzde 7'ye yakın artış var.
    Hele tavuk eti! 2024'ün tümündeki artış yalnızca yüzde 26 olmuş, üstelik ikinci altı ayda fiyatlar artmak bir yana yüzde 5 gerilemiş. Sizce bu makul mü?

-Peki ya yumurta fiyatları! Piyasadaki en ucuz yumurta aranıp bulunmuş gibi; 4,8 lira, 5 lira bile değil.

-Gelelim haziran ayında 33,69 lira olan eski adıyla "uzman doktor muayene ücreti", yeni adıyla "ayakta tedavi hizmeti" bedelinin aralık ayında ne olduğuna...
    33,69 liradan 34,47 liraya çıkmış..

-Üniversite öğrencilerinin yurt ücreti aralık ayında yalnızca 696 lira. KYK yurtlarında bu dolayda ücret bulunabilir de bu hesap yapılırken niye ortalama alınıp özel yurtlar hesaba katılmıyor acaba? Yok katılıyor da ancak bu tutar mı bulunuyor?

-TÜİK'e göre aralık ayında özel ilköğretim ücreti yıllık bazda 109 bin, özel lise ücreti 124 bin lira. Bedava!

-Bir de dershane ve kurslar var, 82 lira gibi bir fiyat görünüyor ama bunların ne olduğu pek anlaşılamıyor.
    Tavuk eti çok tüketiyoruz. Zaten biraz da hobim olduğu için ailemizin a dan z ye market ihtiyaçlarını, halk pazarları dahil, ben karşılıyorum. Hepsi dahil, 15-20 farklı noktadan düzenli fiyat alıyorum, gözlüyorum diyeyim.

Tavuk eti fiyatlarında kesinlikle 2. yarı bir düşüş var. Hatta yıldan yıla %25-30 civarı artış da doğru bence. Bu arada önceki yıllarda bazı manipülasyonlar yapılmış olabilir, ancak yeni yönetim ile bilinçli bir ölçüm manipülasyonu yapılmıyor bence.

Bu arada bu konuyu çok gündem yaptım, konu biraz ideolojik boyutta tartışıldığı için yeterli sağlıklı tartışma zemini yok. Şunu iddia ediyorum, enf. mutlak değer olarak yüksek olunca doğru ölçülebilme imkanı da azalıyor. Şunu demeye çalışıyorum. %50 sapma faktörü gibi bir şey var. Yani abd enflasyonu %2 ölçülüyorsa gerçekte %3 tür. X ülkesi %10 ölçüyorsa, gerçekte %15 tir. Mesela biz %50 ölçüyorsak, vatandaşın hissettiği gerçek enf. %75 filandır.

Kapitalist sistem dar gelirliyi sömürmek için enf. ölçümü üzerinden bir düzen kurmuş. Sistem enf. olduğundan düşük ölçüp, ücretliyi sömürmeye dayanıyor. Peki ne yapabiliriz? Enflasyonu hızlı bir şekilde %10 altına indirme, hatta %5 lere çekme konusunda toplumsal baskı oluşturmalıyız. Dar gelirli kesimin alım gücündeki erimeyi durdurmanın, gelir bölüşümünde adaleti tesis etmenin başka yolu yok. Öyle bana enf üstü zam ver, beni enflasyona ezdirme demekle olmaz mücadele. Mücadele hızla enf. düşürmek ile olur.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by alyel Yazıyı Oku
    En basit haliyle "gorevi kotuye kullanma".
    Emekli de olsalar, gunu geldiginde hesaptan kurtuluslari yok.
    kesinlikle hesap sorulmaz
    chp gelse bu adamlar yalan söylülediler
    memurun emeklinin 10 yılda %40 ını 50 sini çaldılar dese
    e o zaman iktidar oldun
    ver 40 ı 50 yi demezler mi
    bir halt olacağı yok.

https://x.com/Dragonomi/status/18762...RVJoJYhlg&s=19
    Deniz bey bu çin hakkında nasıl bir yorumunuz olur acaba Trumpla birlikte ekonomik savaş başlar mı başlarsa nereye varır kim daha zararlı çıkar
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler şimdiden
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Yapay Zeka enerji krizi yaratabilir mi?

https://www.mserdark.com/2025-gundem...xiGCiFMMFDW7fg

https://x.com/cem__soner/status/1860595460005679217

https://x.com/cem__soner/status/1875816632917901496

Dünyanın gündemi farklı,bizim gündemimiz çok farklı.Teknoloji rekabetinde çok gerilerde kalıyoruz....
    Bizim için metrekare inşaat maliyeti, imarsız arazilerin durumu 1. Derece öncelikli konular. Biliyorsunuz imar barışı ile ülkedeki bir çok konu çözüldü.
    Diğer yandan genel teknoloji trendi olarak. Merkezi olarak yürütülen işlemlerin zamanla uç cihazlara kayması beklenebilir. Bu hem maliyetler tüketiciye yıkmak ve yeni bir tüketim dalgası yaratmak için idealdir.
    Yapay zeka sürecini merakla izliyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Geçen cumartesi sektörünün en bilinen firmalarından birinin genel müdürü olan arkadaşımla yemekte beraberdik.İkimizde 2002-2008 arası Türkiyenin bilindik holdinglerinden birinde uzman pozisyonunda yan yana masalarda çalışmıştık.Şuan bende halka açık bir firmanın tedarik zincirinin başındayım. Üzerinden 16-17 geçmesine ve pozisyonlarımızın bu kadar artmış olmasına rağmen ikimizde 2002-2008 arasında gittiğimiz tatiller, oteller, haftada birkaç gün dışarıda yemek yememiz gibi birçok konuya bakarak refah seviyemizin daha yüksek olduğunu düşündük. geçen yıllara ve alınan bir sürü terfiye rağmen alım gücümüz düşmüş gibi görünüyor.2006 yılında ingilterede bir IT işi bulmuş ve reddetmiştim. geriye baktığımda pişmanlık duymuyor değilim...
    2002-2008 arası Türkiyenin altın yıllarıydı. Yapısal reform konuşulduğu AB hayalinin olduğu dönemdi.
    Nereden nereye

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. Şimşek in geldigi vakitte fikrimi belirtmistim. Yanlış hatırlamıyorsam 11 yıl ekonomide etkili ve yetkili pozisyondaydi yani ülkenin düştüğü ekonnomik durumun baş sorumlularindan biridir.

Şimşek demek memura, emekliye, bordroluya fakirlik demek. Vermeyi hiç sevmez. Bakmayın şekil yaptigina sermayeden, kodomandan almayida sevmez.

İyi tanırız. Memura yüzde 1 zam için Yunanistan'a döneriz diyen adamdır.

Velhasıl kelam, beğenenler olabilir ama daha adı duyulunca bir sabit gelirli olarak içim urpermisti. Haksiz da çıkarmadı sağolsun.

Mevcut idarenin ekonomiyi düzeltmek gibi bir vizyonu yok. Böyle bir yetkinliği de yok.

Asli görevleri olan sermaye ve patronları ayakta tutup, zenginleştiriyorlarsa sorun yok.

2017 KGF ile başlayan süreçte ne cektiysek, başımıza ne geldiyse 85 milyon içinde cüzi bir azınlığı kurtarmak, yaşatmak ve daha da zengin etmek için yapıldı. Bile isteye planli ve programlı yapıldı.

https://www.bloomberght.com/trump-in...irligi-3738570

Trump tarife planında değişim iddiasını yalanladı

ABD'nin yeni Başkanı seçilen Donald Trump, yardımcılarının her ülkeye uygulanacak ancak yalnızca kritik ithalatları kapsayacak gümrük vergisi planlarını araştırdıkları iddiasını yalanladı.

Trump Washington Post'un söz konusu haberine dair Truth Social'dan yaptığı açıklamada haberin yanlış olduğunu belirterek "Gümrük vergisi politikamdan geri adım atmayacağım" ifadesini kullandı.

Trump Başkan adaylığı döneminde ABD'ye ithal edilen her şeye yüzde 10 veya 20 kadar yüksek "evrensel" gümrük vergileri uygulanması çağrısında bulunmuş, birçok ekonomist bu planların fiyat şoklarına neden olabileceği uyarısı yapmıştı.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kesinlikle hesap sorulmaz
    chp gelse bu adamlar yalan söylülediler
    memurun emeklinin 10 yılda %40 ını 50 sini çaldılar dese
    e o zaman iktidar oldun
    ver 40 ı 50 yi demezler mi
    Olmadı geriye dönük te ister. Bunu kabul ederse AYM den geriye dönük ödeme de çıkar.

Sayfa 2334/2457 İlkİlk ... 1334183422342284232423322333233423352336234423842434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •