Bitcoin yukarıdakilerden dolaylı olarak etkilenen bir varlık ama betası yüksek. Bu yüzden %4 ekside bugün. İçsel değeri yok ama betası gaması deltası volatilitesi var.
Bitcoin yukarıdakilerden dolaylı olarak etkilenen bir varlık ama betası yüksek. Bu yüzden %4 ekside bugün. İçsel değeri yok ama betası gaması deltası volatilitesi var.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Entropinin yükselmesi en başta ktiptoları vurur, onlara ciddi şekilde negatif etki eder
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Türkiyede 19+20+36+64= 139 profesyonel kulüp var ama sadece 4 tanesi halka açık ve borsada işlem görüyor. Hepsinde de dernekler ana ortak, ayrıca imtiyazlı hisselerin sahibi de onlar. Zarar Odaklı olan bu sportiflerin finansman ihtiyacı borsadaki yatırımcılar tarafından sağlanıyor. Tamamen derneğin tasarrufunda olan yönetimler kafalarına göre para harcıyor, kasa boşalınca bedelliye gidip kasayı dolduruyorlar, sonra kasayı tekrar boşaltıp tekrar bedelliye gidiyorlar. Sportiflerin işleyiş esası böyle, tamamen borsadaki yatırımcıların cebini boşaltmak üzerine kurulu bir sistem kurmuşlar. Gelgelelim herkes mutlu, dernek mutlu, cepleri belirli aralıklarla boşaltılan yatırımcılar daha da mutlu. Bu nasıl oluyor ben çözemedim.
Borsadaki yatırımcıların saflığını avantaja çeviriyor halka açık sportifler. Halka açık olamayan diğer 135 sportif de bu fırsat penceresini kullanmalı, onlar da halka açılsın, İçsel değeri olmayan hisseleri millete yüksek fiyattan kakalayıp kasayı doldursunlar, sonra kasayı boşaltıp bedelli yapsınlar, kasayı tekrar doldurup tekrar boşaltsınlar, sonra tekrar bedelli yapıp kasayı tekrar doldursunlar, bu döngü sürekli devam etsin, finansman ihtiyaçlarını borsadaki yatırımcılar karşılasın, nasıl olsa millet cebini boşaltılmasından mutlu oluyor. Milletin saflığından istifade etmeleri lazım.
Hatta bu iş 139 profesyonel sportif ile sınırlı kalmasın, amatör takımlar da ayni cihete gitsin, haka açılıp finansman yükünü yatırımcıların sırtına yüklesin. Ortam buna çok müsait, yatırımcılar kulüpleri finanse etmeye dünden razı, adamlar mutluluktan uçuyor bedellilere katıldıkça. Böylece ülkedeki tüm futbol kulüpleri finansman sorununu kökünden çözmüş olur. Sportif hisse yatırımcılarından Allah razı olsun, onların sayesinde kulüpler ayakta kalıyor.
Millet sportif hisselere yatırım yaptığını sanıyor. Onlar yatırımcı filan değiller ama yatırımcı olmakta ısrar ederlerse Allah onların yardımcısı olsun çünkü gerçekten de Allah'ın yardımına ihtiyaçları olacak. Sportif A.Ş. ler TTK 376. maddeye tabidir ve büyük çoğunluğun bundan haberi bile yoktur muhtemelen. Nedir bu 376. madde? Açın okuyun.
İçsel değeri yok gibi gözüküyor ama güvensizlik gibi önemli bir kaynaktan besleniyorlar. 2000'lerde hızlanan, 2008'den sonra iyice azan, 2020'den sonra ise çıldıran kağıt para basma politikası insanları korkuttu. Gümüş ve altın paraların kullanıldığı dönemlerde bile işler çığırından çıkabilirken kağıt parayla oynanan bu güven inşa etme oyununun yan etkileri olacaktı mutlaka.
Yer İmleri