Sayfa 359/475 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Tarih tekerrürden ibaret mi?

Bir önceki geri alım programı 14.06.2022 ile 17.04.2023 tarihleri arasında yapılmıştı.
    5.6 milyon lot geri alım yapılan bu süreçte, geri alınan 1.1 milyon lot 2023 yılının
    Nisan ayında ve sadece 8 işlem gününde alınmıştı. Aşağıdaki grafikte sarı ok ile
    gösterilen dönem.

Geri alım programı 295 takvim günü sürdü.
    Toplam 5.6 milyon lot alım yapıldı.
    Bunların 1.1 milyon lotu, 2023 Nisan ayının 17 takvim günü içinde
    yapıldı. Üstelik, 1.1 milyon lot alım yapılan Nisan ayında hisse fiyatı
    yükselmekteydi ancak apar topar, o dönem şirketi takip edenlerin de
    anlamakta zorlandığı bir şekilde geri alım tamamlandı.

Çok değil sadece 2 gün sonra aşağıdaki bildirim KAP a düştü.

Çekirdeğimi aldım, Alark'tan gelecek KAP ları bekliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Dalia Garih in paraya ihtiyacı var diye satıyordu !..
    Bu nasıl bir ihtiyaçtır ki 19.Nisan 2023 de duyuruldu 2024 nisanı bitti 2025 nisanına 3 ay kaldı 2 yıldır bekliyor . Her zaman derim ben pek anlamlandıramıyorum bir türlü oturmuyor kafamda 2 sene olmuş ve satılması 2 ay sürse dibin dibinden mi verecek. Vallahi akıl sır erdiremiyorum. Bana bu satış mantıklı gelmiyor ve hep mal toplamak için bir tuzak olarak görüyorum.
    İyi hafta sonları ,
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    bakalım ne varmış raporda, ya da ben hangi şeyleri görmüşüm ( taraflı bakış benimkisi, görecekseniz siz de görün ve değerlendirelim hep birlikte:
    https://x.com/faaliyetraporum/status...356235/photo/3

hesap sahibi "Maksimum 1-2 içerisinde Alarko'da pozisyonlanmayı planladığım için yatırımlarına biraz bakmak istedim.

Tarım sektöründeki satın almalar yurtiçinde 70 mio usd'yi aşmış durumda. Tarımda 2028'e kadar yurtdışı dahil 1 mia usd yatırım hedefi paylaşılmış" diyerek işe başlamış ama 1-2 ay mı gün mü yıl mı asır mı acep .

rapor derli toplu...

sn 101 e müjde 3 domates 1 biber tohumu tescil ettirilmiş

hillside 5-6 otele çıkabilir. öncelik bodrumda. duruma göre biri yurtdışında olabilir otellerin...

tarım malum... gübreye 20 milyon dolarlık yatırım ilave mi hepsi mi anlayamadım... Kazakistana da gübre yatırımı yapılacak ( Kazakistanda enerji desteği varmış).

MEDAŞ yıllık 140- 150 milyon dolarlık yatırımı kendi kaynaklarıyla yapabiliyormuş... yarısı ALARKın olduğu için yıllık h,sse başı 6 lira sadece oradan yatırım var...
    depolama temkinli gidiyorlar ve pazarı hesaplıyorlar... sanki yatırım çöpü olmak yerine işlevsel yatırımlar olacak ( hedef büyük şebeke ölçeğinde, ticari ve konutlara yönelik depolama) ...
    uçakla ilgili ilk işler Portekiz önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiyeye gelecek ( hangar yapımı 2 yıl sürüyormuş), yılda 10-15 uçak dönüşümü planlanıyor. ILS international loading sistem sanırım uçağın bütünlüğünü bozmadan içini boşaltıp kargoya uygun hale getirme dünyada ilk...

son not CEO nun ağzından bal damlıyor da piyasa bu işe ya inanmıyor ya da 2018 yılında olduğu gibi bir çapanoğlu var işin içinde. o çapanoğlunu kenarından yakalamış ve düze çıkmıştık. bakalım bu düzlükteki pozisyonumuz bizim ligimizi değiştirebilecek mi?
    not değiştirirse ne ala maliyetim 0 ın çok altında. değiştirmez ise benim düzlüğüm şükürler olsun ki devam ediyor. sadece bir üst level umudum var ki emekli maaşıyla bu olacak iş değil tek umudum ALARK ( Rabbim nereden ne veriri diye tarışmıyorum sadece sebepler içinde mantıklı gelen diyelim belki de). bu yüzden hesabınızı kitabınızı kendiniz yapın ve lütfen kumar yerine yatırım yapmayı deneyin...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    şimdi yatırımlar neden önemlidir diye soralım:
    Eğer yatırımınız Kırlareli DGS gibi çöp değilse ( hesaplayan var mı bilmem ama belki de kendini amorti edebilmiştir çalıştığı dönemde haksızlık ediyorsam üzgünüm ben şu haline bakıyorum sadece...)
    bugün ALARKın değeri 94 lira desek sermaye çarpımı 40. 900 milyar/milyon okuyuşunuza göre yapıyor. 75 milyon dolar yıllık 4 yılda 300 milyon dolar yapar, tarıma yapılacak yatırım 1 milyar dolar, 200 milyon dolar da diğerlerine olsa ( ki sadece venture 20 milyon dolar yıllık olacak deniyordu yanlış hatırlamıyorsam) en az 1,5 milyar dolarlık yatırım yapar... 1,150 milyar dolar bugünkü değer sonraki sadece varlık olarak 2,650 milyar dolar yapar... kar vs etmeyecek demeyelim sadece bir bakış açısı düşünüyorum sadece...
    2,650 milyar dolar 2028 sonu... ister bölün ister çarpın siz bilirsiniz? yeter ki yatırımlar adam gibi olsun...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    ve bu da hisse başı 6 dolardan fazla defter değeri yapar... iyi ama bunca şeye rağmen neden saldıkça salıyor aşağıya...

tamam yabancı yok...
    yerli yatırımcılar arz peşinde ( kurumsallar dahil desek mi)
    dalia yeni hisse satar mı? Alatonların borcu kapanır mı?

şimdi sektörel pazarlamada gördüğüm bir şey var... efendim konut var gayrımenkul zıplayacak ve arşa değecek... bak bakalım kim alabilecek bu faizlerle. cevap hiç kimse? ama devlet sosyal konut verecek. oğlum bak git Devlet sosyal bir şey yapacaksa önce emekliye vermeliydi bir şeyler, yani para yok neyle verecek konutu? o zaman bu pazarlama telaşı neden.

suriye canım benim imarlanacak ( lookunuz saygı öztirkin bugünkü yazısı) ?
    ihracatımız çatlayacak patlayacak? duyamadım ben biraz sağırlaştım da...
    pangalarımız müthiş kar edecek ( tekraren lookunuz pangası olan holding bilançolarına)

eee canlarım hangi sektördeyiz... bu fezaya çıkmış savunmacı sanayiler de mi iş yapmaz? bazıları hayır demekteler benim alanıma girmiyorlar... hevacılar mı gamu işi yapanlar dursun diğerleri de benlik değil...

işte ne yapacağımı bilmediğim için ben kıpırdamadan beklemekteyim... sn 101 mezara kadar dese de sular durulana kadar mecburi ALARKçıyım... bunu bilen tahtacı da düşürdükçe düşürüyor. malum emekli maaşıyla eklemek de mümkün değil. biz de oğlana aldıklarımızla devam ederiz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    Kadirhan Öztürkü severim. kaliteli ve güzel okuyan birisi gibi konuşuyor. bak şimdi sevgim katlanıyor benim usulümü uyguluyormuş enflasyon muhasebesi konusunda

"
    Kadirhan Öztürk
    @kadirhanozturk
    Dünyada 200 civarı ülke onbinlerce şirket var. Yabancı terminalinden taramasını yapar, ülkedeki şirketlerin büyük bölümü için bilanço manipülasyonu uyarısını görür.

Şöyle bir ülkenin corruption puanına baksa googlayıp, zaten o saatten sonra bu kadar uyarı üstüne hala bu şirketleri derinlemesine araştırmak için deli olması lazım.

Ben bile eski bilançoların üstünden enf muhasebesiz kendi bilançolarımı oluşturuyorum, bilançoların dip toplamını 0 yapana kadar enzemde boza pişiyor, yabancı neden uğraşsın bunlarla. Size de enflasyon muhasebenize de başarılar der."

neden yabancı yok diye hayıflanmaktansa bu EM belasını eleştirebilsek yetecek ama kimse bilanço okumada gerçek rakamlara bakmıyor bile...

bu da önceki tweet manuplasyon uyarısı ile ilgili

"Enflasyon muhasebesinin yabancıların buraya gelme ihtimalini ne kadar düşürdüğünden daha önce canlı yayında bahsetmiştim.

Şu anda Türk hisse senetlerinin büyük bölümünün Beneish M-Score oldukça kötü.(resim1)

Bu bilanço manipülasyonunu tespit etmek için kullanılan bir model. Enflasyon muhasebesinin bilanço birliğini yok etmesi nedeniyle çok fazla şirketle ilgili bu uyarı yapılıyor şu anda.

Bir diğer sorun da financial strength. Enflasyon muhasebesi nedeniyle rakamlar bir anda farklılaşınca Türk şirketlerin mali güç puanı düşük gibi oluyor.

Bu şartlarda buraya yabancı olarak dünyanın herhangi bir yerindeki Kadirhan Öztürk'ler gelmez.

Ancak siyasi anlaşmaların bir neticesi olarak yıllardır da Türkiye'ye aşina olan bir kısım yabancı gelirse gelir, çok da bir yabancı beklentiniz olmasın."

7. Tovbekar abi bence Alark sera yatırımı şu an itibari ile 70 milyon doların çok üzerinde.. Yapmaya başladıkları seralar çok büyük. Artık alım bitti gibi. Aşağıdaki alıntı bence son derece önemli.

Merak ettiğim bu seralar devreye girdiğinde kap gelecek mi?

“Başta sera satın alıyordunuz, şimdi kendiniz yapıyorsunuz. Neden bu konuda değişiklik yapma gereği duydunuz?

Türkiye'de seracılığa hızlı bir giriş yapmak için satın alma yaptık. Ancak Türkiye'de sera büyüklüğü ortalama 24 dönüm. Bizim aldığımız seraların da ortalama büyüklüğü 35 dönümdü. Ancak ne ka dar büyük seralar yapabilirseniz o kadar operasyonel maliyetleri düşürebiliyorsunuz, aynı zamanda da seraların içine otomasyon sistemlerini, verimlilik ve tasarruf sağlayan teknolojileri kurabiliyorsunuz. Biz de satın almalar yaparak hem sektöre hızlı giriş yaptık hem öğrenme sürecini kısa tuttuk. Sonra kendi seralarımızı kendimiz yapmaya başladık.

Seralarınız nerede?

Afyon, Denizli ve Eskişehir olmak üzere 3 şehre odaklandık. Jeotermal ruhsatlarımız da bu şehirlerde. Afyon'da 100 dönüm sera yapmaya başladık. Şuanda Denizli'de 132 dönümlük bir seramızın inşaatı devam ediyor. Afyon merkezde de bitmek üzere olan 180 dönümlük bir seramız var. Bu seramız Türkiye'nin en büyük tek çatı modern serası olacak. Artık büyük seralar yapıyoruz. Eskişehir'de de 800 dönümde Avrupa'nın en büyük seralarından birini yapacağız ve burayı son teknolojiyle donatacağız.”

8. Bizim bilmediğimiz ne var,bu nasıl bi satış,hep negatif hep negatif.

Sayfa 359/475 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •