Sayfa 152/349 İlkİlk ... 52102142150151152153154162202252 ... SonSon
Arama sonucu : 2788 madde; 1,209 - 1,216 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    .... Bu olumsuzluklar bankacılık sektöründe satın almaların da önünü tıkıyor.....ancak sektör içi birleşmeler daha yüksek olasılık.
    Çok doğru dedin. Yürürlükteki Mevzuatı revize edip şirket birleşmelerinin önünü açmak lazım. Bu sektör çok bakir bir sektör. Ama en önemlisi borsadan başlamak. İmtiyazlı hisseler iptal edilmeli. Borsaya kote olan şirketlerde asgari halka açıklık oranı yüksektilmeli, öyle binde 1 binde 5 yüzde 5 gibi oranlarda halka açık olan şirketlerde bu oran asgari %25 e çıkarıtılmalı. Hatta bir adım ileri gidip borsada halka açıklık oranını minimum %51 e çıkartmalılar. Bu kurala uymayan şirketler kotasyondan çıkarılmalı.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Credit Suisse'in batacağını düşünüyordum, hatta çevremdekilere de söylemiştim. Öncesinde ABD'de Silikon vadisini kredilendiren 2 önemli banka daha batmıştı. Ben körfez sermayesinin yerinde olsam bu işlere hiç bulaşmam, Türk bankaları şimdilik iyi ama küresel ekonominin tarihte gerçekleşmiş en uygun koşullarında dış borçlarını azaltamamış bir ülkenin bankaları hepsi. Sıfır faiz, bol para ve max. risk iştahı olan bir dönemde borçlarını ciddi oranda azaltmak zorundasın zira iktisadi döngüler de tıpkı borsa gibidir, sarkaç ters yönde de gidebildiği kadar gidebilir. Çok yüksek faiz, kuruyan para kaynakları ve riskten kaçış anında borç bir anda su çekmiş odun gibi ağırlaşır.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çok doğru dedin. Yürürlükteki Mevzuatı revize edip şirket birleşmelerinin önünü açmak lazım. Bu sektör çok bakir bir sektör. Ama en önemlisi borsadan başlamak. İmtiyazlı hisseler iptal edilmeli. Borsaya kote olan şirketlerde asgari halka açıklık oranı yüksektilmeli, öyle binde 1 binde 5 yüzde 5 gibi oranlarda halka açık olan şirketlerde bu oran asgari %25 e çıkarıtılmalı. Hatta bir adım ileri gidip borsada halka açıklık oranını minimum %51 e çıkartmalılar. Bu kurala uymayan şirketler kotasyondan çıkarılmalı.
    ****Kesinlikle imtiyazlı senet işi sıkıntı.
    ****İliskili taraflardan alacaklar maddesi sıkıntı ( bağımsız yönetim kurulu üyeleri bu hususta küçük yatırımcının menfaatini koruma mecburiyetinde olmalı)

%25-30-35 anlarım da...
    %51'in sebebi, hikmeti, faydası, zararı nedir?

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    ... %25-30-35 anlarım da...%51'in sebebi, hikmeti, faydası, zararı nedir?
    Borsadan şirket satınalmalarn önü açılmış olur. Defter değerinin altından işlem gören veya temel rasyolar açısından ucuz görülen hisselere talep gelir. Hareketlilik olur, canlılık ve dinanizm ortaya çıkar, açığa satarak hisseleri manipüle etmek zorlaşır. Gelişmiş ülke borsaları bu prensiple çalışıyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5. Goldman Sachs tarafından bugün yayınlanan raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirim sürecine girmesi ve diğer makro ekonomik gelişmelerin etkisinde, Türk bankaları için yatırım tavsiyeleri ve hedef fiyatlarını revize etti.

Garanti BBVA için hedef fiyat 119 TL'den 163 TL'ye yükseltildi; tavsiyesi "nötr" olarak korundu.

İş Bankası C için hedef fiyat 18 TL'den 17 TL'ye, tavsiyesi "al" dan "nötr"e indirildi.

Akbank için hedef fiyat 77 TL'den 94 TL'ye yükseltildi; tavsiyesi "al" olarak korundu.

Yapı Kredi Bankası için hedef fiyat 37 TL'den 46 TL'ye, tavsiyesi "nötr" den "al"a yükseltildi.

6. EBRD'nin Türkiye yatırımları 2024'te rekor kırdı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) yatırımlarının 2024'te 2,6 milyar Euro'yla rekor seviyeye ulaştığı Türkiye, 5 yıldır üst üste bankanın en fazla yatırım yaptığı ülke oldu. EBRD Türkiye Genel Müdürü Falcetti, "2025'te de bu başarının üzerine yenilerini ekleyeceğimizden eminiz. EBRD, uzun vadede Türkiye'de" dedi.

7. Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2025'te yüzde 2,6, 2026'da ise yüzde 3,8 büyüyeceğini öngördü. Küresel ekonomik büyümenin ise 2025 ve 2026 yıllarında yüzde 2,7 seviyesinde sabit kalması bekleniyor.

8. Yabancılardan 2 ayın en büyük hisse satışı

Yabancı yatırımcı geçen hafta, net 211,8 milyon dolarlık hisse senedi sattı ve böylelikle yabancı 22 Kasım haftasından bu yana en büyük hisse satışını gerçekleştirmiş oldu. Öte yandan yabancı, 460,5 milyon dolarlık DİBS ve 81,2 milyon dolarlık ÖST varlığı aldı.

Sayfa 152/349 İlkİlk ... 52102142150151152153154162202252 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •