Sayfa 230/333 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330 ... SonSon
Arama sonucu : 2662 madde; 1,833 - 1,840 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1. Satilan malın maaliyetine satılmamışlari da dahil etmek için Türkçe bilmiyor olmak gerekir...

2. Satılmayan mallar satılan mallarin maaliyetine etki etmez...

Üretilen malın malliyetine etki eder...

Bilmedigin, anlamadığın konularda yorum yapma.... Madara olursun...

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    D – Yarı Mamül Stoklarında Değişim : Henüz mamül haline gelmemiş fakat ilk madde ve malzeme ile işçilik ve genel üretim giderlerinden pay almış, üretim aşamasındaki maddelerin dönem başı stoku ile dönem sonu stoku arasındaki fark bu grupta yer alır.
    E – Mamül Stoklarında Değişim : Direkt ilk madde ve malzeme, direkt işçilik, genel üretim giderleri ve yarı mamül kullanım tutarlarının toplamı üretim maliyetini verir. Dönem başı mamül stoku ile dönem sonu mamül stoku arasındaki farkı ifade eden mamül stok farkının üretim maliyetine eklenmesiyle satılan mamülün maliyetine ulaşılır.
     Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --satılmayan mal da satılan mallar gibi , direkt ilk madde ve malzeme, direkt işçilik, genel üretim giderlerinden pay almıştır; satılmayan malı, satışların maliyetine dahil etmemek için önceki döneme göre artmış ise bunu çıkarmak lazım; çıkarılmaz ise satılan malın maliyeti yükselir...

--mamül ve yarı-mamül stokları önceki döneme göre artmış; çıkarılması lazım, çıkarılmış da; ama çok abartarak çıkarmışlar; böylece satışların maliyeti düşmüş...brüt kar ve bunu takip eden esas faaliyet karı, vergi öncesi kar, net kar olağan dışı yükselmiş....

--buna makyaj diyen de var, finansal hile diyen de var....

4. Finansal tablolar bölük teorilerine göre hazırlanmaz...

Satılmayan mal satıslarin maaliyetine dahil edilmez....

10 yaşındaki ilkokul cocugu bile anlar....

Biri satılmış... Diğeri satilmamis....

Satılmamış satilmisa neden dahil edilsin...

Boluk dedi diye mi.... Sanmam... Zor..

5. satılmamış mal şirketin malıdır...bilançoda gösterilir......

https://ismmmo.org.tr/Mevzuat/1-Seri...12-1992---3997

--Türkiye'de herşey olabilirsin, ama REZİL olamazsın

7. Ilk cümlede yazmızlar... Satilan mamul diye... Okumadan koyma.... Madara olursun...

Zaten verdiğin onlarca yalan bilgi ifşa oldu.... Bir yenisini daha ekleme....

Sayfa 230/333 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •