Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoklarının piyasa değeri 33.6 milyar dolar oldu.
Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoklarının piyasa değeri 33.6 milyar dolar oldu.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Bank of America, euro-dolar sepetine karşısında Türk lirasını tavsiye etti. BofA ekonomistleri 2025 yıl sonunda Türkiye'de politika faizinin yüzde 30, enflasyonun da yüzde 25’e gerileyeceğini öngördü.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Bedellilerle ayakta duran Sportif A.Ş. ler hakkında bana göre yapılması gerekenler:
- İmtiyazlı hisseler kaldırılmalı
- Halka açıklık oranı asgari %51 olmalı
- Bu 2 şartın sağlanması için 6 ay süre verilmeli, aksi halde borsa kotasyonundan çıkarılmalılar. Eğer kotasyonundan çıkarlarsa SPK tebliği uyarınca son 1 aylık ağırlıklı ortalamadan borsada işlem gören hisselerde geri alım yapacaklar ve halka açık olmayan özel şirket statüsüne geçecekler.
Eğer bu şartlar yerine getirilir ve borsada işlem görmeye devam ederlerse:
- Bedelli sermaye artırımları yüzünden yatırımcılar gün yüzü görmediği için 3 yıl gibi geçici bir süre bedelli başvurularına izin verilmemeli
- Ana ortak olan derneklerin sportif a.ş. lerin bilançosuna müdahale etmesine, örneğin borç alma gibi, izin verilmemeli
- Özkaynaklar eksiye geçtiğinde TTK 376. Madde hükümleri işletilmeli
- TTK kapsamında şartlar oluştuğunda yönetime kayyum atanmalı
Böyle olursa yatırımcılar kazanır, hakları korunmuş olur.
BOFA . Şu her gün borsada 1001 fırıldak çeviren firma değil mi? TH şu yabancıların!! tavsiye beklenti tahminleri sen bari buraya taşıma. Geçen de AKBNK bilmem nesi TL 2025 de pırıl pırıl parlayacak dedi. Kimse de çıkıp yahu " 1 senedir pırıldıyor neden şimdi " demedi.
Benim gördüğüm dolar da garip fiyatlamalar ve özellikle fiziki altında bir garip işler dönüyor . Acaba bir devalüasyon yapılıp çoklu kur rejimi mi denenecek bu sefer de. Bunların aklı hala faiz indir enflasyon düşer de çünkü.
Evet o BoA dan bahsediyoruz. Resmi açıklamalardan da haberimiz olsun. Oyun teorisi hem realpolitik'te hem borsada geçerli. Bu teoriyi BoA çok iyi uyguluyor, çoğu kişi de bunun bilincinde tabi KYlar hariç.
"Pompala - Boşalt" veya bunun tam tersi stratejiler BİST'te çok sık uygulanıyor. Bunlar uygulanmadan önce ortam hazırlanıyor aynen taarruz öncesi yapılan bir kaç saatlik top ateşi ile düşman mevzikerinin yumuşatılması gibi. Başkan Mao sayesinde her türlü savaş taktiğine aşina olduk çok şükür.
Devalüasyon olursa "all bets are off" moduna geçeriz, enflasyon beklentileri alt üst olur, ekonomi içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu cihete gitmemek için gereken her şeyi yapmak zorundalar, ayrıca yabancılara verilmiş gayrıresmi bir taahhüt olduğunu düşünüyorum. Öte yandan Nas'ı tekrar devreye almak için de fırsat kollamaya devam edecekler kanımca, hala unorthodox yöntemlere inanmaya devam ediyorlar. Ama tekrar Nas'a dönmek için uzunca bir sürecin geçmesi gerekiyor. Önlerinde 3.5 yıllık bir süreç olduğuna göre zaman onlardan yana. Statüko aynen devam eder, mümkün olduğu sürece.
TR kredi piyasasına yabancı bankalar dolaylı yoldan girmişler. Ciddi bir kar potansiyeli görmüş olmalılar. Yerli bankaların TCMB sayesinde kısıtlı faaliyet gösterebildiği alanlara yabancı bankalar dolaylı yoldan dalıyor. Bankacılık sektöründe realize edilmemiş bir potansiyel kar söz konusu. Bankacılık sektörü için olumlu bir gelişmedir bu. Bir ortaklık, işbirliği, satınalma söz konusu olabilir.
Yer İmleri