sn bridger
Bürokrasideki siyasetteki en büyük hastalıklardan biri kendinden sonra geleni beğenmemek hatta ölümüne eleştirmektir...bu atama içeriden olursa bir şekilde daha önce yaşanmışlıklar direnç oluşturabilir...
ALARKtaki iplikçi muhtemelen daha önceki yapının üzerine bina etmişti her şeyi. şimdilerde içerideki değişim ya da yenilik rüzgarı var mı bilmem ama ALARK kabuk değiştirmekte...düşünsenize arsa atabiliyorlarmış demek ki. Yıllara sari de olsa 1.1 milyar dolarlık bir tarım yatırımı, kargo uçak yatırımı söz konusu..
niyetim size ALARKı ya da içerideki yapıyı anlatmak değil haddime de düşmemiş zaten. ama ben Ceo yu beğeniyorum çok güzel bir çaba içerisinde olduğunu düşünüyorum. ola ki bu çabalar bazıları için kıskançlığa nede4n olmuş olabilir. x teki müptezel leyla ve Ceo yu diline dolamış ve saçma sapan da olsa bir düşmanlık oluşturmuş durumda. kişiler ne söylediğinden çok canı yandığı için küfretmekteler ve bu müptezelin söylemlerine sahip çıkmaktalar...
kısa keseyim tahtacı iplikçi eski yönetimin en azından uzantısı... bu müptezel de onun adamı olduğu için yeni yapılanma ile ilgili her şeyi boklamaktalar... piyasada akıllı bir ağa gelip de ( vah Nasrullah Ayan vah diyesim var) ya da ciddi bir fon yönetimi ( ki Globalin İstanbul fonu bu işi yapar diye ümit etmekteyim) bu garabeti farkedip alımlara başlaması gerekir...
tek zorluk biraz büyük bir lokma olması. yoksa yıllar önce PINAR sütte, bazı YO larda ( o dönemlerde yatırım ortaklıkları vardı. 50 kuruşa alınan hisseleri 6 ay sonra 5 lira temettü vermişlerdi) bu işler yapılmıştı. benim düşüncem altın balçığa düşse de altındır ve yakında değerini bulmaya doğru yol alacaktır...
zinhar YTD
Bende aynı fikirdeyim. Ağağıdaki ifadeniz son derece doğru. Açıklanan yatırımlar ortada. Avrupanın köklü market zincirleri ile anlaşmalar var. Son derece önemli gelişmeler. Enerji, Turizm, Sanayi, gayrimenkul yatırımları ortada. Ancak birde fiyat realitemiz var. Nasıl oluyor cevabını bulamıyorum.
"benim düşüncem altın balçığa düşse de altındır ve yakında değerini bulmaya doğru yol alacaktır..."
Merak ettiğim ise bir an önce bilançoları inceleyebilmek. Söylenen rakamların bir denetçiden geçmesi son derece önemli. Çünkü söyledikleri yatırımlar çok büyük bence. Şişirilmiş rakam olmaması önemli. Sadece bu fiyatlara bu kadar yatırım yapan bir şirket almak çok garip geliyor. Birşey yanlış gidiyor. Nedenini çözemedim.
Acaba yatırımlar şişirilmiş yatırımlar olabilir mi? Mesela 3 harcayıp 10 liralık yatırım yaptık gibi bir söylem mümkün mü?
Aksi durumda piyasa neyi beğenmiyor anlayamıyorum.
Yanlış anlaşılmasın bendeki sadece kuşku. Mesela yapılan yatırımları doğrulama yolu var mıdır? Aklıma bilanço geliyor.
Veya piyasa şirkete inanmıyor olabilir mi?
Yorumunuz nedir?
sn ekserji
şirket daha önce enerji ile kabuk değiştirdi. yenilerde ise sera, alser ( sermaye yatırımları), enerji depolama, otel ve havacılık yatırımları ile bir kabuk daha atıyor... taahhütten çıkılmakta ki bu da eski kabuktan kurtulmaktır.
şirket daha önce enerji krizinde müthiş bir kazançla çıkarak büyük bir avantaj elde etti. bu avantajı da yatırımlar ile kullanmakta. yatırımlar fiktif midir sanmam buralarda adını da bilmiyorlar şirketin ama almadık sera bırakmadı demektelerse de ben yapılmakta olan yatırımlarda teenni ederek hareket ettikleri için sağlıklı buluyorum. toprakta ise müthiş bir açlıkla aldılar ki o dönemde nereye yatıurım yapsanız boştu ve ALARKO kazandı. planlanmış düşünülüp taşınılmış bir hamleydi ve tarımın neredeyse her alanına girdiler.
3 harcayıp 10 yazmak belki tırıvırı şirketlerde olur ( son dönemdeki bazı arz şirketlerinin yatırımlarına da satın almalarına da güvenmemekteyim kendi adıma 1-2 tanesi hariç), mesela Kazakistanda ki 600 milyon dolar iyi bir teşvik var ve anlaşmalarla yapılmakta...
piyasa neyi beğenmiyor... zıkkımın kökünü. piyasa çoğu zaman kördür. trade malın değerini değil satış fiyatını gözetler. düşünsenize maliyeti sıfır olan hiçbir değer ifade etmeyen bir coin 100 000 dolar nasıl eder. geçmişte sigara kağıdı, 25 kuruşluklar şimdilerde eski perdeler ve salakça anlaşılmayan bazı antikalar için geçerli olan bir çılgınlık oluşturulmaya çalışılıyor. yeri gelmişken mesela halı;
az biraz reklam yapayım halı ve kilim konusunda epey yol kat etmişliğim var. kendime ait bir koleksiyonum var piyasa düzeldiğinde bazıları satışa sunulabilir diye düşünüyorum, olmaz ise bir koleksiyon olarak kalacak ve gelişemeyecek. bunu yazmamın nedeni şu insanlar en ufak bir ümide sarılıp koşuyorlar. tayyare piyangosu gibi 1 verip milyon almaya meyyaller. bir de elimizdeki parayı hemencecik devleştirmeye çalışmamız var :
bakın daha önceki TPAO, petrol vs dolandırıcıklarına... adamlar basıyorlar reklamı yapay zeka ile dayıyorlar sesi ama müthiş getiriler vadediyorlar ( Denizlide biri 5.5 milyon kaptırmış yenilerde okudum ve üzerinde düşündüm). konu komşudan, pangadan vs kredileri toparlayıp yatırıyoruz. bankalar saf ya bize verdikleri kredileri kendileri bu yatırıma yatıramıyorlar ya. önce 3 kuruşa iyi artışlar veriliyor. bakıyor ki büyüyor çekilebiliyor neredeyse etraftaki herkes dalıyor. sonra bizim TPAO telefona çıkmıyor bir daha...
kimse size beleş para vermez... kimse sizi sıfırdan zengin yapmaz. 3 kuruşlarınız 5 kuruş olur ama milyonlarınız milyar olmaz... arzlardan yapılan kazançlar kimin cebine gitti sizce...bunları yazmamın nedeni beklentiler ve getirilerin paralel olması ve makul beklentiler içinde olmak. ama kumar psikolojisi işleyince , hele müthiş bir kazanç peşine düşünce temkinimiz uçuveriyor... bu yüzden coin piyasası bizde tuttu... nasıl olsa sürekli yükseliyor biz de alır satarız...
peki satamazsanız ne olur? satamazsanız ne olur? satamazsanız ne olur?
Alarkı satamazsam devam ederim temettü elde etmeyi beklerim... işte bu yüzden bir deriden bir kaç post çıkarmaya çalıştığımız için sağlam şirketler ya çok pahalı ya da görülemiyor piyasa tarafından...aşırı kar hırsı gözleri boyadığı için riskler görülemiyor ve gerçekler perdeleniyor...
piyasa bunu görebilir mi? hayır. çünkü piyasada çok da akıllı adam yok. akıllı olanlar da ya perdelenmişler ya da gereğinden fazla işe odaklanmışlar... enflasyon muhasebesinin geçmiş bilançolarda saçmalıklar oluşturduğunu görmeye yeni başladılar tabii bu bilanço neymiş diye bakanlar... adamlar yıllardır zararda ve bedellide yüzen ZORENin karını görünce şüphe bile duymadılar...
işte bu yüzden benim param piyasada herkese emanet edilemeyecek kadar değerli ve B planım var. bu yüzden benim şirketim uçup kaçamıyor. piyasada trade değil yatırım mantığı oluştuğunda muhtemelen bir çok şirkette piyasa ile buluşacağız. o zaman da ya çok zaman geçmiş olacak ya da biz artık bu piyasaya dönüp bakmayacağız.
çok gevezelik ettim biliyorum ama başka türlü bir çok şey anlaşılmıyor. ALARK hızla 1 dolar hisse başı kara gidiyor, yakında ( bir kaç yıl sonra bu yakın yarından sonra değil) 1 doları hızla geçecek ve 2 dolara doğru koşacak. o zaman piyasa uyanacak ya da yeni bahaneler bulacak. ben şirket ile elde ettiğiniz karı büyümeye harcamıyorsanız temettü verin diyeceğiz...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir.
düşüş başladığı anda müptezel sahneye çıkıyor... yükselişlerde nedense yok
neden yazdığımın örneği "
Ali Veli
@AliVelibeli
·
2h
#ALARK bay babaaan geçmisine...baskent bile aciga satiş dumenine giriyor...ne zikim kagit oldu. "
peki Başkent ne yapmış 418 000 lot almış hiç satmamış... sizce neden bir insan bunları yazar?
bu arada Başkentteki ağa ise ve gerçekten bir kaç milyon lot alıcı ise güzel olur
Tübekar abem;
Bırak gamlı baykuşlar istediklerini yazsınlar.
ellerinde 1 lot bile olmayan tipler de olabilirler.
Sosyal medya kendini tatmin etmek için yazı yazan sahte tiplerle dolu. ali Veli imiş.... Çakma bir isim..
Engelle, geç....
Onların yazdıklarıyla alarko ne çıkar ne de düşer...
Haa onların yazdığıyla işlem yapan var ise, kendi düşen ağlamaz.....
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
SN 101
Maalesef insanımız yatırım yapmaktan çok bir anda zengin olmak isteyen insanlarla dolu... sadece finans sektörü değil bütün reel sektör de bu tip insanlarla dolu. hemencecik zengin olacağız. galiba bu durum dizilerle çizgi filmlerle tetikleniyor...
bir fikir buluyorsunuz ve sizi zengin ediyor. tamam bu mümkün ama bu fikri bulmak için yıllarca uğraşmanız gerekiyor...
sizi hemen bir şirkette CEO yapıveriyorlar. o da mümkün ama babanızın şirketi ise mümkün ve orada da batırmanızı engelleyecek önlemleri babanız almaz ise aptallık eder...
bu tweter alemi biraz raconu bozdu...mesela Ahmet Mergen bir çok insanın rüyasında bile göremeyeceği bir kariyere sahiptir ve teknik analizde gerçekten ilk değilse bile ilklerdendir. siz eskiden ona ulaşmanız mümkün değilken şimdi engelli değilseniz klavyenin ucunda. sizi okursa hele de cevap verme lütfunda bulunur ise kendinizi bir halt zannetmeye hatta ona ayar vermeye başlıyorsunuz...
forumlarda da benzer şeyler vardı şimdilerde forumlar artık moda değil... kolay atıp tutmak...
hatırlarsanız forumda bazı müyendisler vardı. Bu şirket aptal neden şu konuyu bilmiyor. iyi de bebem senin ayarının kat kat üstünde 50 müyendis çalıştırıyor bu şirket. sence atlamış mıdır? ya da sen yanlış biliyorsundur. bunu söylediğinizde küfürler başlıyordu...
CEO şöyleymiş... CEO hesap uzmanı. siz o sınavın ne olduğunu bilir misiniz? üstüne de kamu kurumlarında yöneticilik. Alarkoda yıllara sari çalışma ve yöneticilik... bu adama hakaret etmek için sen kendini bir tartacaksın... bre sen kimsin? kalibren nedir?şimdilerde buraları okuyup farklı mecralarda cevap vermeye çalışanlar ya da hakaretlerine devam edenler belki açıklarlar da öğreniriz kendilerinin çaplarını...
bir de piyasanın anlamadığı aslında sadece piyasanın değil işadamlarımızın da anlayamadığı bir şey var şirket kimliği ile sahibinin kimliği... şirket bir tüzel kişiliktir. leylanın ya da izzetin başka şirketleri var ise bunlar ALARK değil. Alvimedia kötü mü gitti bilinmez ama Alvimediada batırılan para elbet bir yerlerden ödenecektir... bizim şanssızlığımız hem Alatonların hem de Dalia Garihin hisse satışları... yanlış hatırlamıyorsam % 6... bu sermayenin % 6 sı. halka açıklık oranına göre % 17 lere takabül ediyor. yanılıyorsam düzeltin matematik bilgim maalesef zayıf... yabancıların gittiği bir piyasada elbette piyasayı darmadağın edecekti ve etti...
bunu hesaplamaları gerekiyordu. yatırımcı ilişkileri bunu raporlamalıydı. sizce raporladı mı yoksa onlara yaranmak için şirinlik maskesini mi taktı...
bütün olumsuzluklara rağmen şirket özkaynaklarıyla yatırım yapmakta. borca batık falan değil. en son çağdaş batık dediğinde şirket devleşiyordu ve enerjide dev oldu. baksanıza o kaynaklar ile 1.5 milyar dolara yakın yatırım yapacak. bunu göremeyenlere laf anlatmak zordur...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Yer İmleri