Sayfa 184/293 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon
Arama sonucu : 2340 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. AEFES'in tepesine ve düşüşüne bakarken bir kaç yıl önce alım yaptığım günleri hatırladım.
    70 lira civarıydı ve TH'nin bugünkü heyecanı vardı
    Hızlı tüketim ürünleri, globalleşmiş markalar, geniş bir coğrafyaya yayılmış üretim ve dağıtım ağı, cocacola payı, anadolu gurubu vs...
    Piyasa yükseldiği halde ve abuk sabuk kağıtlar bile pirim yaparken bu arkadaş daha da düşmüştü.
    hatırladığım kadarıyla aefes yükselişe geç iştirak etti ve sabırları zorladı. 2023 son baharına kadar tarihi diplere yakındı ve ne olduysa sonra oldu. Neden böyle geç kaldığını hala merak ederim.

2. Rusya'nın savaş hikayelerinde petrol fiyatı baş rol oynar. Afganistan seferi 1979'un Noel'inde başlamıştı, petrol grafiğine bir bakın!
    Gürcistan vakasının tarihi 2008'di, petrolün zirve-dip rallilerinin olduğu günler. 2014'te, Ukrayna savaşının başlamasını müteakip, ABD'nin baskısıyla ve Sudilerin sayesinde petrol fiyatları çakılmıştı.

Savaşın şiddetle devam ettiği son 3 yılda petrol fiyatları aşırı düşmedi ve Rusya önemli bir sıkıntı yaşamadı. ARAMCO'nun halka arzı sonrası oluşan yeni dengelerden dolayı Sudilerin petrol fiyatlarını düşürecek bir girişimde bulunmasını beklemiyorum. Artık kar marjları direkt finans piyasalarını etkileyen bir konu. Diğer detaylar medyada veriliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    AEFES'in tepesine ve düşüşüne bakarken bir kaç yıl önce alım yaptığım günleri hatırladım.
    70 lira civarıydı ve TH'nin bugünkü heyecanı vardı... .
    Hocam AEFES mevcut satış dalgasında en düşük 155.8 i gördü. Olası 2 ayrı senaryoya göre alım stratejimi şöyle belirledim:

a) Kağıt 155.8 in altına düşmez ve yönünü yukarı çevirirse dip çalışması halihazırda sona ermiş demektir. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda alım seviyemi 172 olarak belirledim. Bu fiyat 30 Aralıktan bu yana oluşmuş hacim ağırlıklı ortalama fiyatın (VWMA) 2 TL üstüdür. Şu anki fiyatın 10 TL üstünde olması kağıdın çıkış trendine girdiğinden emin olmamı sağlayacak.

b) Kağıt 172 ye gitmek yerine yönünü tekrar aşağı çevirir ve 155 in altına sarkarsa dip çalışması sona ermemiş demektir. Bu senaryo ortaya çıkarsa beklemeye geçip dip çalışmasını takip edeceğim, alım seviyemi yeni dip seviyesi ve VWMA'ye göre belirleyeceğim.

AEFES stratejim bu şekildedir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    Sn TH,Aefes te sandığınız gibi 100 mil lot çıkış olmadı,hacmin çoğu fiktif,net satış sadece 30 mil lot ,bofa robotunu saymazsak 28 mil lot citi-deutche den çıkış var.Karşılayan yerli fonlar-piyasa...Yabancı kurum satışları bitti bence.
    Selam Anatolien. 100 milyon lot afaki bir rakam. MAC (material adverse change) durumu (aniden ortaya çıkmış, beklenmeyen bir gelişme) söz konusu olduğu için ben tedavüldeki lotların %50 sinin satışa maruz kalacağını varsaydım. Citi ve Deutsche'nln 30 milyona yakın net mal boşalttığının farkındayım. Öte yandan toplam net satışlar yani "el değiştiren toplam lot" 30 milyon lotun çok üzerinde olmalı. Bunun hesabını yapmadım, takas analizi yapan biri değilim. Sadece hissedeki ciddi değer kaybına ve satışların hala devam ediyor oluşuna bakarak böyle konuşuyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Kağıdın yönünü yukarı çevirmesi durumunda benim alım seviyem 172 TL dedim. Şu anki spot fiyatın 10 TL, 155.8 deki dinin ise 16 TL üstü oluyor 172. Aradaki fark benim güvenlik marjımdır yani pozitif momentumun devreye girdiğinden ve çıkış trendinin başladığından %90 emin olacağım. Doğal olarak bunun garantisi yok tabii.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hocam AEFES mevcut satış dalgasında en düşük 155.8 i gördü. Olası 2 ayrı senaryoya göre alım stratejimi şöyle belirledim:.
    Teşekkürler bu detaylı paylaşım için. Stratejilerinizi söyleyin ancak uygulamalar hakkında detaya girmeyin bence.

7. Piyasa benim 172 den mallanacağımı öğrendi. Öyle gözüküyor ki oraya sürecek hisseyi, TH'yi mallandırayım diye. 😊

8. Mathias Yelpaze Anatolien INVENTOR ne der bilmiyorum ama benim için 155-172 arası mayınlı bölgedir, bu bölgede feyk hareketlere maruz kalabiliriz. Hatta eğer olur da 155 in de altına sarkarsak orası da mayınlı bölge olacak taa ki hisse yeni dibi bulana kadar.

Sayfa 184/293 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •