Sayfa 6/59 İlkİlk ... 456781656 ... SonSon
Arama sonucu : 470 madde; 41 - 48 arası.

Konu: PNSUT - Pınar Süt

1. Ben pınarın sahibi olsam böyle bir borç yükü sıkıntısından kurtulmak için bedelli yerine güçlü bir yabancı ortak alır yılların değeri markâsını daha değerli hale getiririm hazır Suriye olayıda varken acemşah hocamın yorumları çok mantıklı geliyor pınar gibi bir markanın bedelli gibi ucuz bir yolla firmanın körtopal yaşamasını sürdüreceklerini tahmin etmiyorum

2. JCR ın raporundan
    "Bilanço yapısı içerisinde önemli düzeydeki grup içi işlemler ve vadesi geçmiş ancak değer düşüklüğüne uğramamış diğer
    alacaklar,"

Ne demek?
    Özellikle boltladığım kısım...
    Bilançoyu didik didik ettim ama çok dikkatimi çekmedi,demek ki gözümden kaçmış...
    Sabaha kadar uyku yok artık bana,bilanço didikleyeceğiz el mecbur...

Exstra Bilgi;
    Stoklarda değer düşüklüğü şöyle oluyor;Mesela Mavi ve Koton stoklarında 3 milyarlık mal görünüyor.Girdikleri değerle bilançoya kaydedilmişler ama modası geçmiş kazaklar,incikler,boncuklar vs vs
    3 liraya bilançoya girmişler ama şimdi 1 lira bile zor ediyor gibi
    Aradaki farka DEĞER DÜŞÜKLÜĞÜ bunun için ayrılan paraya da değer düşüklüğü karşılığı deniyor

Alacaklar da değer düşüklüğü nasıl oluyor bir anda kafa basmadı...
    Ama JCR diyor ki bilanço gösterilenden daha kötü....

Saygılar/Başarılar...
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Saygılar/Başarılar....

4. Pnsüt ün piyasadan alacağı yok,alacakları hep organik bağı olduğu şirketler....
    Piyasaya 2 milyar tl borcu var ama piyasan alacağı yok....
    Bilançoyu inceleyen görür....

Saygılar/Başarılar

5. Tamam sabricim , sağol hep bizimle kal varlığın guc veriyor, olumsuz oldugun surece daha güvenli veriyor

6. Herkese selamlar.....
    Çiğ süt alım fiyatı dün açıklandı ve artış oranı %17 oldu....
    Baz senaryomuzla uyumlu...
    Asgari ücret için %30 ve üzeri deniyor ya bakalım....

1 lt Pınar UHT süt marketlerde 45 tl den satılıyor...
    45+(45x0,17)=52,65 tl olacak 1 Ocak dan itibaren....
    Bunun üzeri +kar marjı olur....

Pınar 45 tl den satılırken, market markalı ürünler 29 tl den satılıyor
    Fark 16 tl....
    1 Ocak tan itibaren aradaki fark korunucak mı artacak mı yoksa azalacak mı hep beraber göreceğiz

Saygılar/Başarılar.....

Bu gönderimi eski başlık da 18/12/2024 de yapmışdım....
    Bakalım ne olmuş?

1)Market markalı özellikle Bim Dost süt fiyatını önce 33,75 e çıkardı...
    Çiğ süte %17 zam gelmişse sizin de maliyetiniz %17 artmış demektir...
    Doğal olarak sizde bunu ürününüze yansıtırsınız...
    Bim %16,39 arttırdı fiyatını...
    Sonra 29,75 e geri düştü (belki eldeki stoklarını uygun fiyatla satmaya devam etti...)
    Tekrar 33,75 çıktı
    Düştü...
    Son olarak dün gene 33,75 tl den satılıyordu...(belki elindeki eski maliyetli stoklar tükenince olması gereken fiyata çıktı)
    Tüm bunlar son 1 ay içinde oldu...

2)Pınar Süt ise %3,3 yağlı sütünü çiğ süt fiyatlarına zam gelmeden önce 45 tl den satıyordu,bugün ise karma karışık...
    Migroslar da 49 tl görüyorum,45 tl görüyorum,bir tek yerde Carfourrsa da 54 tl gördüm....
    Yaşar lar tam karar verememiş durumdalar....
    Pınar ve diğerleri amansız rekabet yüzünden değişik ayak oyunları ile müşterileri tavlamaya (yoksa kandırmaya mı demeliydim acaba?) çalışıyorlar....
    Nasıl mı?
    Sütteki yağ oranını düşürerek fiyatlarını ucuzlatmaya çalışıyorlar
    Çünkü sütün en pahalı kısmı yağıdır....
    Yağını alıp,(bu yağla tereyağı yapıp satıyorlar) yağsız/düşük yağlı süt satmaya (kakalamaya)çalışıyorlar insanlara...
    Yeri gelmişken KAMU SPOTU 1;Arkadaşlar çocuklarınıza ltf yağsız süt içirmeyin...Gelişim yaşındaki çocuklara alerjisi de yoksa bol yağlı sütler içirin...Çünkü onların dengeli bir süte ve/veya enerjiye de ihtiyaçları var....

Pınar %2,3 yağlı süt çıkarmış daha düşük fiyatla satıyor...
    Böyle yaparak pazar payını ve kar marjlarını korumaya çalışıyor...

3)Rekabet iyice kızışmış durum da ;Yörsan ın %3,3 yağlı UHT sütü 37 tl...
    Migros da kampanya üzerine kampanya görüyorum....
    Biz tüketiciler için iyi bir durum...
    Sanayiciler için zor dönemler....

4)Aslında yoğurt ve peynir fiyatlarına da bakmak,takip etmek gerekiyor...
    Netice ikisinin de ham maddesi çiğ süt...
    Yoğurtta işin içine su-maya-soğutma da girdiği için toplam maliyetler de çiğ sütün payı,UHT süte göre daha düşüktür...
    KAMU SPOTU 2;İyi bir peynir en az 7-8 ay bekletilmiş/dinlendirilmiş,yani suyu uçurulmuş olmalıdır...
    Eski kaşar olarak tabir ettiğimiz peynirler yıllarca dinlendirildiği için,suyu uçurulduğu,kuru madde oranı çok yükseldiği için neredeyse safi çok lezzetlli yağ ve bir miktar proteinden oluşmaktadır

Saygılar/Başarılar....

7. Exstra Bilgi1:Bazı sanayicilerin %17 lik çiğ süt fiyat artışını çiftçilere yansıtmak istemediği tarım camiasında konuşuluyor....
    Bilemem...
    Exstra Bilgi 2:Bu dönem sadece süt sanayicisine zor değil,her sektöre zor....
    Çünkü alım gücü çok düştü,piyasa da para dönmüyor...
    İşletme sermayesine ihtiyacı olan her sektör kampanya üzerine kampanya düzenliyor....
    Gıdadan giyime,ev eşyasından arabaya kadar....

KAMU SPOTU 3;Çok istediğiniz herhangi bir ürünü almak istiyorsanız,ACELE ETMEYİN,PAZARLIK DA ELİ KUVVETLİ OLAN BUGÜNLERDE SİZ TÜKETİCİLERSİNİZ....

Saygılar/Başarılar...

8. şirketin arsaları soru işareti

şirkete sorsak cevap vermezler

Sayfa 6/59 İlkİlk ... 456781656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz