Sayfa 489/491 İlkİlk ... 389439479487488489490491 SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Ynetim Gider Kesintisi sadece ilk 5 yil alinabilir. 6. yildan itibaren belirli kriterler dogrultusunda odenen toplam giderler geriye donuk, BES hesabiniza aktarilabilir.

https://www.anadoluhayat.com.tr/sikc...%C4%B1l%C4%B1r.
    Yönetim gider kesintisi iade edilmez. Yıllık brüt asgari ücretin %8,5 kadarı olarak kesinti yapılır. 2025 yılı için yıllık kabaca 2000tl diyebiliriz. 5 yılda 10bin tl eder. Bu para tamamen yanıyor. İade edilen fon toplam gider kesintisidir. Oda sanırım 5 yılı dolduran müşterilere her yıl %2,5 artacak şekilde maksimum %25 olarak veriliyor. Yani sizin fonun toplam yıllık gideri %2,28 ise buna maksimum %25 indirim yada iade demek daha doğru iade yaparlar. Kısaca sistemde 15 yıllık olduğunuzda fon toplam giderinizi %25 indirimli olur. %2,28 yerine %1,71 olur.

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Daha önce karar aldığım şekilde her faiz indiriminde faiz indirim oranı x2 şeklinde hisse oranımı güncelliyorum. Şuan %90 ppf ve %10 HES şeklinde portföyüm. Bu durumda bile son 2 gündür eksi yazıyor BES portföyüm. Tabi eksi yazmasında en büyük etken de %45 oranında hisse taşıyan katkı fonu.Borsanın geneline yayılacak bir yükseliş için önümüzde herhangi bir olumlu durum göremediğim için aynı stratejiyle devam edeceğim.
    Bu söylemim de hisselerin hiçbiri yükselmez diye bir durum yok. Bireysel olarak tuttuğum hisseler var ancak hisse senedi yoğun fon taşımak hisse taşımaktan farklı.O nedenle kendi portföyümde hisse işlemi yaparken BES de daha defansifim.
    BES hesaplarının en hızlı büyüdükleri dönem hisse senedi piyasalarında ralli olduğu dönemlerdir, öyle dönemlerde hisse yoğun fonlarda olabilmek oldukça önemli. Ralli zamanı gelmesini bende dört gözle bekliyorum...
    herkese bol kazançlar
    Şahsi fikrim beste fon değiştirmemek gerekir. Uzun vade en az 15 yıllık plan yapıp en riskli yerli yabancı hisse yada altın fonunda kalmak gerekir. Hisselerin gitmediği bu dönemler biriktirme dönemleri olarak bakmak gerekir. Ppf de kalıp yükseleceği zaman hisseye geçerim diye düşünmek mantıklı olmakla beraber pek başarılı olunamıyor araştırdığım kadarıyla. 12 defa fon değişiklik hakkı bes teki en gereksiz şey. Uzun vadede defansif olmak istiyorsanız riskli fonları seçmelisiniz. Tabi bunlar benim görüşlerim yanılıyor olabilirim. Herkes kendi özelinde kendi yatırım kararını vermeli.

3.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Şahsi fikrim beste fon değiştirmemek gerekir. Uzun vade en az 15 yıllık plan yapıp en riskli yerli yabancı hisse yada altın fonunda kalmak gerekir. Hisselerin gitmediği bu dönemler biriktirme dönemleri olarak bakmak gerekir. Ppf de kalıp yükseleceği zaman hisseye geçerim diye düşünmek mantıklı olmakla beraber pek başarılı olunamıyor araştırdığım kadarıyla. 12 defa fon değişiklik hakkı bes teki en gereksiz şey. Uzun vadede defansif olmak istiyorsanız riskli fonları seçmelisiniz. Tabi bunlar benim görüşlerim yanılıyor olabilirim. Herkes kendi özelinde kendi yatırım kararını vermeli.
    görüşlerinize saygı duyarım. Sizin dediğiniz tarzda yatırım yapanlar da var. BES te en kötü şey takip etmemek, yönetmemektir.Hele fonları kurumun kendi seçmesine izin vermek en kötüsüdür. O şekilde yönetilmiş çok portföy gördüm hepsi çok kötü durumdaydı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Herkese mutlu saglikli bir 2025 yili diliyorum. Biraz benden haber vereyim.

Bruksel'de guzel bir ev bulduk ve anlastik. On anlasmamizi imzaladik. Gerisi banka noter vs. Bu sebeple maalesef BES imi bozduracagim. Bugun 2025 yili max devlet katkisi icin, 315 bini yatirdim. 2 ocak itibariyle de, sistemden cikmis olacagim.

Durumu toparlayayim, her sey netlessin, hemen yeni bir sozlesme baslatacagim tabiki. Gercekten BES'i bozma psikolojisi cok zor bunca yildan sonra.
    Hayırlı olsun üstadım...Güle güle, huzur içinde oturun... Benim BES maceram devam ediyor, 2 ayrı sözleşmede....İkisinin de yaş ve yıl şartı 2024 Eylül sonunda dolmuştu...2025 için henüz ekstra para yatırmadım çünkü mevcut (TEFAS) fonlarımın durumunun düzelmesini bekliyorum...Bol miktarda TKF almıştım, girdiğim gibi kuruttum orayı; 6 aylık getirisi % 5...

Borsa tarafı zaten nane molla, yaklaşık 6-7 aydır doğru dürüst para kazanamadık...Orayı da bozmaya kıyamıyorum, bildiğin kilit durumu yani...

Her şey netleşsin hemen yeni bir sözleşme başlatacağım konusunu anlamadım ama...BES'ten çıkan geri giremiyor sanıyordum, mevzuat mı değişti acaba ?
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

5. Bu yıl sadece BES tarafı değil, TEFAS tarafındaki Hisse Yoğun Fonların da durumu içler acısı maalesef...Son bir kaç yıllık halka arz çılgınlığından kaynaklanan "malları fonlara taşıtma" gibi bir şeyler sezinliyorum, eskiye dönüş yaptık gibi bir durum var sanki...Eskiden de borsa kodamanlarının hisseleri Emeklilik fonlarına park edilir, çevrilen paradan üst düzey yöneticiler de komisyonunu alırdı...

An itibariyle faiz düzeyleri nedeniyle piyasayı taşıyacak para da bulamıyorlar, onlarda da kilit durumu var bana kalırsa...Bu kısır döngü nerede tamamlanır hiç bir fikrim yok...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

6. %90 PPF %10 HES olan BES portföyüm son 3 günde bu dağılıma rağmen bile ciddi eksi yazdı.
    Bugün bu yılın tüm ödemesini topluca yaparak bir süre izlemede kalacağım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    %90 PPF %10 HES olan BES portföyüm son 3 günde bu dağılıma rağmen bile ciddi eksi yazdı.
    Bugün bu yılın tüm ödemesini topluca yaparak bir süre izlemede kalacağım.
    Ppfler ciddi oranda tahvil agirligini artirdi son 2-3 aydir. Faizler yukari gidince, - yemesi kacinilmaz oldu. Yine de iyi durumdasinizdir cogu yatirimciya gore bu dagilimla

8.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Ppfler ciddi oranda tahvil agirligini artirdi son 2-3 aydir. Faizler yukari gidince, - yemesi kacinilmaz oldu. Yine de iyi durumdasinizdir cogu yatirimciya gore bu dagilimla
    evet çok defansifim diye eleştirenler olmuştu

Sayfa 489/491 İlkİlk ... 389439479487488489490491 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •