Güzel paylaşımlar için teşekkürler... Yolumuz uzun...
Güzel paylaşımlar için teşekkürler... Yolumuz uzun...
Ynetim Gider Kesintisi sadece ilk 5 yil alinabilir. 6. yildan itibaren belirli kriterler dogrultusunda odenen toplam giderler geriye donuk, BES hesabiniza aktarilabilir.
https://www.anadoluhayat.com.tr/sikc...%C4%B1l%C4%B1r.
herkese merahaba, 2025 için bes sepetımı güncelleyeceğim, tahvil ve borçlanma araçları fonlarını buldum mu diye emin olamadım, befas ta borçlanma araçları fonlarına mı bakmam gerekiyor sırasıyla getiri için VES CHK falan cıkıyor hatta.. bu fonları düşünmemin nedenide yabancı gelecek olursa borsadan önce tahvile gelir deniyor. bu durumda bu fonlarda olmak mantıklı olabilir gibi geldi. selamlar
Daha önce karar aldığım şekilde her faiz indiriminde faiz indirim oranı x2 şeklinde hisse oranımı güncelliyorum. Şuan %90 ppf ve %10 HES şeklinde portföyüm. Bu durumda bile son 2 gündür eksi yazıyor BES portföyüm. Tabi eksi yazmasında en büyük etken de %45 oranında hisse taşıyan katkı fonu.Borsanın geneline yayılacak bir yükseliş için önümüzde herhangi bir olumlu durum göremediğim için aynı stratejiyle devam edeceğim.
Bu söylemim de hisselerin hiçbiri yükselmez diye bir durum yok. Bireysel olarak tuttuğum hisseler var ancak hisse senedi yoğun fon taşımak hisse taşımaktan farklı.O nedenle kendi portföyümde hisse işlemi yaparken BES de daha defansifim.
BES hesaplarının en hızlı büyüdükleri dönem hisse senedi piyasalarında ralli olduğu dönemlerdir, öyle dönemlerde hisse yoğun fonlarda olabilmek oldukça önemli. Ralli zamanı gelmesini bende dört gözle bekliyorum...
herkese bol kazançlar
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
bende altın rallisini hiç yakalayamıyorum, yani portföyde ağırlıklı altın olduğu dönemde bu tür ralliler denk gelmedi bana. ucundan kıyısından %10-20 varken altın rallisinde olmuşumdur en iyi.
2022-2024 hisse rallisinden iyi şekilde faydalanmıştım ancak hisse senetlerinden kaçışta 1 ay ıskaladım. Temmuzda zirveler görülmesine rağmen ben temmuzda hisse fonlarımız değiştirebildim. O da bir miktar karı götürmüştü.
bakalım bir sonraki rallide daha iyi zamanlama yaparız umarım.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Dibi tepeyi yakalayabiliyorsanız bireysel portföyde köşeyi dönersiniz zaten. BES e de çok muhtaç olmazsınız
Kendi görüşşüm şu. Zaten ov yatırım yapan biriyim, BES'te uzun vadeli takılıyoruz mecburen. Al-sat yeni fonlar hesaba geçene kadar 4-5 iş günü geçiyor. Bu yüzden BES'te değil dip tepe, çok daha muhafazakar takılmak lazım. % artış (Usd+enf)/2...Getiri olarak bunu geçiyorsan, üstüne tüfe+%10 gibi bir getirin varsa, daha ne olsun..Fazla getiri için sağa sola zıplamamak lazım.. BES'te istikrar önemli.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri