Güzel paylaþýmlar için teþekkürler... Yolumuz uzun...
Güzel paylaþýmlar için teþekkürler... Yolumuz uzun...
Ynetim Gider Kesintisi sadece ilk 5 yil alinabilir. 6. yildan itibaren belirli kriterler dogrultusunda odenen toplam giderler geriye donuk, BES hesabiniza aktarilabilir.
https://www.anadoluhayat.com.tr/sikc...%C4%B1l%C4%B1r.
herkese merahaba, 2025 için bes sepetýmý güncelleyeceðim, tahvil ve borçlanma araçlarý fonlarýný buldum mu diye emin olamadým, befas ta borçlanma araçlarý fonlarýna mý bakmam gerekiyor sýrasýyla getiri için VES CHK falan cýkýyor hatta.. bu fonlarý düþünmemin nedenide yabancý gelecek olursa borsadan önce tahvile gelir deniyor. bu durumda bu fonlarda olmak mantýklý olabilir gibi geldi. selamlar
Daha önce karar aldýðým þekilde her faiz indiriminde faiz indirim oraný x2 þeklinde hisse oranýmý güncelliyorum. Þuan %90 ppf ve %10 HES þeklinde portföyüm. Bu durumda bile son 2 gündür eksi yazýyor BES portföyüm. Tabi eksi yazmasýnda en büyük etken de %45 oranýnda hisse taþýyan katký fonu.Borsanýn geneline yayýlacak bir yükseliþ için önümüzde herhangi bir olumlu durum göremediðim için ayný stratejiyle devam edeceðim.
Bu söylemim de hisselerin hiçbiri yükselmez diye bir durum yok. Bireysel olarak tuttuðum hisseler var ancak hisse senedi yoðun fon taþýmak hisse taþýmaktan farklý.O nedenle kendi portföyümde hisse iþlemi yaparken BES de daha defansifim.
BES hesaplarýnýn en hýzlý büyüdükleri dönem hisse senedi piyasalarýnda ralli olduðu dönemlerdir, öyle dönemlerde hisse yoðun fonlarda olabilmek oldukça önemli. Ralli zamaný gelmesini bende dört gözle bekliyorum...
herkese bol kazançlar
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
bende altýn rallisini hiç yakalayamýyorum, yani portföyde aðýrlýklý altýn olduðu dönemde bu tür ralliler denk gelmedi bana. ucundan kýyýsýndan %10-20 varken altýn rallisinde olmuþumdur en iyi.
2022-2024 hisse rallisinden iyi þekilde faydalanmýþtým ancak hisse senetlerinden kaçýþta 1 ay ýskaladým. Temmuzda zirveler görülmesine raðmen ben temmuzda hisse fonlarýmýz deðiþtirebildim. O da bir miktar karý götürmüþtü.
bakalým bir sonraki rallide daha iyi zamanlama yaparýz umarým.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Dibi tepeyi yakalayabiliyorsanýz bireysel portföyde köþeyi dönersiniz zaten. BES e de çok muhtaç olmazsýnýz
Kendi görüþþüm þu. Zaten ov yatýrým yapan biriyim, BES'te uzun vadeli takýlýyoruz mecburen. Al-sat yeni fonlar hesaba geçene kadar 4-5 iþ günü geçiyor. Bu yüzden BES'te deðil dip tepe, çok daha muhafazakar takýlmak lazým. % artýþ (Usd+enf)/2...Getiri olarak bunu geçiyorsan, üstüne tüfe+%10 gibi bir getirin varsa, daha ne olsun..Fazla getiri için saða sola zýplamamak lazým.. BES'te istikrar önemli.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri