Sayfa 485/493 İlkİlk ... 385435475483484485486487 ... SonSon
Arama sonucu : 3938 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Fon değişimi yaptığım zaman yazarım demiştim. Dün öğleden sonra fon değişiklik talimatı verdim. Buna göre yeni fon dağılımım şu şekilde oldu.
    %90 Para Piyasası EYF
    %5 HES hisse senedi fonu
    % 5 FIF değişken fonu
    2025 fon dağılım değişim kararımı faiz indirim patikası ve/veya borsanın ciddi değer kaybı gibi durumlar etkileyecek.
    Yatırım stratejim mutlak getiri üzerine kurulu.
    BES portföyümün %2024 yılı getirisini son 2-3 günü projekte ederek %57 civarında hesapladım, ancak para piyasası fonları kadar getiri elde edebilmişim, enflasyonu,dövizi ve endeksi geçmişim ancak başarılı hisse senedi fonlarına göre geride kalmışım.
    Bu yıl bes portföyünü en iyi yöneten kişiler Ocak-Temmuz arası %100 hissede olup o tarihten sonra %100 para piyasası fonunda olanlardır sanırım. Bunu becerebilmiş kişi sayısı da oldukça azdır.
    Şimdiden herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl diliyorum.
    Değişiklik bilgilendirmesi için teşekkürler.
    Ocak-Temmuz arası %100 hissede olup o tarihten sonra %100 para piyasası fonunda olanlar TEFAS serbest fonu kursunlar oraya para aktaralım

Sanırım kimse TL'de değer kaybı beklemediği için altın ya da yurt dışı fon gündeme girmiyor?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Değişiklik bilgilendirmesi için teşekkürler.
    Ocak-Temmuz arası %100 hissede olup o tarihten sonra %100 para piyasası fonunda olanlar TEFAS serbest fonu kursunlar oraya para aktaralım

Sanırım kimse TL'de değer kaybı beklemediği için altın ya da yurt dışı fon gündeme girmiyor?
    Evet serbest fon kursunlar oraya geçelim
    TL de reel değer kazancı stratejisi 2025 de de devam edecek göründüğü için şuan gündemimde yabancı para cinsi fon yok.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    TL de reel değer kazancı stratejisi 2025 de de devam edecek göründüğü için şuan gündemimde yabancı para cinsi fon yok.
    buna en ufak ihtimal dahi vermiyoum... Devülasyon bekliyorum artık... Geçen sene nasıl tl nin değerlenmesini beklediysem.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. 2025 DEVLET KATKISI LİMİTİ YÜKSELDİ
    Asgari ücret artışı, 2025 yılı için BES üst limitini de etkiledi. 2025 yılı için toplamda 312 bin 36 TL katkı payı yatıran bir katılımcı, 93 bin 610 lira 80 kuruşluk devlet katkısı alabilecek.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben 80% civarı altına geçtim.

TL nin değer kaybı ne olur bilmiyorum ama Trump trolünden korkanlar bence altın alacaklar.

Herkese mutlu saglikli bir 2025 yili diliyorum. Biraz benden haber vereyim.

Bruksel'de guzel bir ev bulduk ve anlastik. On anlasmamizi imzaladik. Gerisi banka noter vs. Bu sebeple maalesef BES imi bozduracagim. Bugun 2025 yili max devlet katkisi icin, 315 bini yatirdim. 2 ocak itibariyle de, sistemden cikmis olacagim.

Durumu toparlayayim, her sey netlessin, hemen yeni bir sozlesme baslatacagim tabiki. Gercekten BES'i bozma psikolojisi cok zor bunca yildan sonra.

7. bes devlet katkısı 56 yaş öncesi %30 değil maksimum %18.
    o katkı da devletin kendi fonlarında durmak zorunda.
    enflasyonun %40 üstü olduğu bu fonda paranın reel olarak kaybedeceği kesin.(geçmişte genelde öyle)

örnek olarak son 3 yıl türkiye sigorta vei devlet katkısı fonu 3,5 kat getiri
    hisse fonları getirisi : 10 kat.

besin devlet katkısı yönünden bir avantajı olduğunu düşünmüyorum

belki işte 44-46 yaşlarında arda arda bes başlatıp 10uncu yılını doldurmadan bir kaç sene önce maksimum dk ödeyip parayı hemen çekerseniz karlı olabilir.
    yoksa 20-30 yaşındakileri için dur dk alayım da ederim bence yalan.

8.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Herkese mutlu saglikli bir 2025 yili diliyorum. Biraz benden haber vereyim.

Bruksel'de guzel bir ev bulduk ve anlastik. On anlasmamizi imzaladik. Gerisi banka noter vs. Bu sebeple maalesef BES imi bozduracagim. Bugun 2025 yili max devlet katkisi icin, 315 bini yatirdim. 2 ocak itibariyle de, sistemden cikmis olacagim.

Durumu toparlayayim, her sey netlessin, hemen yeni bir sozlesme baslatacagim tabiki. Gercekten BES'i bozma psikolojisi cok zor bunca yildan sonra.
    Tebrik ederim. Umarım çok güzel bir karar olur sizin için. Bir sorum var:

Arkadaşımın annesi emekli olma aşamasında ve 2024 ile 2025 Devlet Katkısını maksimum alarak emekli olmasını tavsiye ettim. Fakat önümüzde sadece 30 ve 31 Aralık var 2024 için. Kredi kartı ya da nakit ödeme durumunda da hesaba geçmede farklılıklar olduğunu biliyorum ama detay bilmiyorum. 2024 için en son hangi gün ve hangi yöntemle para yatırmamız gerekiyor?

Şimdiden çok teşekkürler.

Sayfa 485/493 İlkİlk ... 385435475483484485486487 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •