Originally Posted by
pit
Katký fonunun %52 si devlet tahvili zaten kalanýn %45 i hisse senediymiþ. buarada bistin 7 binli rakamlara gelmesine þaýrmayacaðým açýkcasý. Marta kadar o rakamlar görülebilir gibi. Bu yýlýn ödemelerini tamamlamýþtým ama Ocak Þubat ayýnda gelecek yýlýn aðýrlýklý tutarýný ödersem borsanýn diplerine denk gelecek þekilde katký fonu alabilirim.
BES'in mutlaka birleþik getiri elde etmesi gerektiðini düþündüðüm için mutlak getiri elde etmeyi önemsiyorum
Bir yöne þartlanmak iyi deðil. 7000 ler görülmez demiyorum, ancak benim penceremden buralardan yukarý dönme ihtimali 7xxx leri görme ihtimalinden daha yüksek bence.
Daha da önemlisi, eðer 6 aydan daha yakýn vadelerden bahsetmiyorsak, bist getirisinin ppf getirisini de rahatlýkla aþacaðýný düþünüyorum.
Ayrýca portföy mantýðýnda(BES kesinlikle bu mantýkla yönetilmeli), bir yöne daha fazla ihtimal versek de, alternatif gerçekleþmeler için de enstrüman bulunmalý. Mesela 7xxx lerin görüleceði beklense de, toplam portföy içinde %20-30 oranýnda hisse aðýrlýðý olmasý gayet mantýklý bir seçim olur bence.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri