Sayfa 432/439 ÝlkÝlk ... 332382422430431432433434 ... SonSon
Arama sonucu : 3511 madde; 3,449 - 3,456 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1. Forum da yok mu bilanço yorumu olan !?

2.  Alýntý Originally Posted by gazeteci Yazýyý Oku
    Forum da yok mu bilanço yorumu olan !?
    Bilanço dramatik þekilde kötü gelmiþ ..
    Fakat piyasa zaten içten , içe böyle olmasýný bekliyormuþ denile bilir . bunu önümüzdeki kýsa bir sürede görürüz zaten ..
    Baþka bir açýdan bakýlýrsa bilanço sonucu þirketin performansýna , Bu en kötü yýlý ise , yani bundan sonraki performansý daha iyi olur gibi deðerlendirilir ise belki orta vadede daha iyi bir hisse fiyatlamasý sergilemesi olasýlýk dahilin de .
    Bekleyip göreyim . Saygýlar , Muhabbetler..

3. Bundan sonra hangi beklenti ile iyi olacak??
    Ana marka fiat zaten elektrikli donusumunu kacirmis.

Tofas desen dobloyu kaptirmis, egea bitmek uzere yeni model yok.
    Ayrica 2021-24 ozel bir donemdi insanlar araba bulamadigi icin cok yuksek kar marjlari ile teneke egea satti millete.

Deniz bitti, toasoda olacak yumari hareketler cikmak icin firsattir.

4. Toaso yili 5 milyar net kar ile kapatti. Ata Yatirimdan Cemal Demirtas enflasyon muhasebesi olmasa kabaca 8 milyar kar yazagini tahmin ettigini soyluyor.

Cinliler icin 1 ayda karar cikaran Rakipet Kurumu 1 bucuk yildir TR deki borsaya acik, en eski ve en buyuk otomotiv sirketlerinden birinin basvurusunu karara baglamadi. Stellantis distributorlugu ve getirecegi sinerjiden yoksun bir yil ve bilanco yasandi. Bu anlasmanin Stellantis tarafindan Toaso icin yapilan model uretim planlamasini da etkiledigini dusunmek gerek. Adamlar uretim kapasite kullaniminin dusecegi yillari kompanse etmek icin boyle bi anlasmaya yonelmislerdi muhtemelen. Anlasilan, Bursa'da isten cikarilmak zorunda kalinan iscileri ve ailelerini de dusunen kimse yok.

OTV matrahlari guncellenmedi. Insanlar yerli uretilen araclari daha az vergi odeyerek alabilecekken, dolar yaktigimiz ithal malina yonelmek zorunda kaldilar. Anlasilan, kit kanaat kazanilan dolarlarin yurtdisina gidisini de dusunen kimse yok.

Daha once nasil ekonomide 180 derece donulup akil basa alindiysa, bu hatalar da elbet bir noktada donecektir. Bu fabrika uretim firsati buldugunda dunya standardinda kaliteyle uretim yapabilecegini gostermis bir fabrika. Simdi K0 ile yeni bir macera basliyor, herkes umutsuz ama ben heyecanliyim. Enflasyon muhasebesinin etkisi, OTV matrahi, Rakipet kurumu vs atlatilip iþe konsantre olma zamani geliyor.

Stellantisten 1 model daha alacagimiz var.

5. Bilançoda ciddi manadaki zarar endiþe verici. Buna raðmen hissenin bugün yukarý çekilmesi ise ayrýca endiþe verici. Geride durup izliyorum þimdilik
    Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

6.  Alýntý Originally Posted by karayel09 Yazýyý Oku
    Bilançoda ciddi manadaki zarar endiþe verici. Buna raðmen hissenin bugün yukarý çekilmesi ise ayrýca endiþe verici. Geride durup izliyorum þimdilik
    içeride çok fazla yatýrýmcý var, malý çýkmak için yukarý hareketler yapmalarý normal.
    her yükseliþ satmak için fýrsattýr, ytd.

7. DFG tarafýndan hazýrlanan Tofaþ Türk Otomobil Sanayi ( TOASO ) Bilanço Yorumu 2024-Yýl Sonu ( 4. Çeyrek ) :

https://www.youtube.com/watch?v=azC3FMdIdW8

Ýyi seyirler.

8.  Alýntý Originally Posted by finans_mt Yazýyý Oku
    içeride çok fazla yatýrýmcý var, malý çýkmak için yukarý hareketler yapmalarý normal.
    her yükseliþ satmak için fýrsattýr, ytd.
    Ayný söylediðiniz gibi oldu, nitekim yükseltip çaktýlar.
    Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

Sayfa 432/439 ÝlkÝlk ... 332382422430431432433434 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •