Sayfa 884/896 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894 ... SonSon
Arama sonucu : 7167 madde; 7,065 - 7,072 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. MSCI fonlarından yeni bir ek ilave alım gelmesi muhtemel.Endeksten çıkarılmadığına göre.

BOFA-A1-DENİZ-YAPIKREDİ-TEB-TACİRLER-INFO-PHILIP MARBAŞ-COLENDİ ARASINDA PASLAŞMALAR
    BAZEN BAZEN 20 MİLYON LOTU BİRBİRLERİNE SIRA İLE KADEME KONTROLÜ İÇİN AKTARIYORLAR BİRER GÜN ARA İLE.
    YAKINDA ELLERİNDEKİ LOTU 3.5 LARDAN KAPTIRACAKLAR.
    PASLAŞMAYI YUKARI ÇEKECEKLER YAVAŞ YAVAŞ.
    4 ÜN ALTINA İNDİRDİKLERİ GİBİ ÇIKARACAKLAR 4 ÜN ÜSTÜNE.
    ZAMAN ALEYHLERİNE.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

2. PATRON hazır MSCI den çıkmadın.Teknik olarak Amerika onayladı.
    Yükselt hisseyi 10 liralara.
    Teknik olarak MSCı onayladığına göre madem potansiyel gördü.Sonra paramı lazım.
    Git Suudilerle konuş.Para orada.Biraz sende para kazan.Yatırımcıda kazansın.

1 dolardan aşağı satma ama.
    Önce bir sistem kur.

3. Suudilerle konuşma zamanı hisseyi yükselt.Sonra Al bir Suudlu ortak.Adamlar yatırımlık şirket arıyor.Paralar boşta durmasın diye.Ama 1 dolardan aşağı satma.Hem sen kazan hem yatırımcı kazansın.Biraz akıl.
    Önce bir sistem kur.

4. Önce şu tahtacımı piyasa yapıcımı onlarıda değiştir artık.
    Önce bir sistem kur.

5. Yabancı yatırımcı bul.Özellikle Suudlu.
    Türk mühendis ve işçileri tecrübeleri ve azimleri ile çalışıyorlar.
    Yükselt hisseni 1 dolarlara sonra bir kısmını Suudlulara sat.
    Artık sende emekli ol.İşi profosyonellere birak.Biraz dinlen.
    Hem yatırımcılar hemde ülke kazansın.
    Biraz ticari zeka zamanı.
    Önce bir sistem kur.

6.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Suudilerle konuşma zamanı hisseyi yükselt.Sonra Al bir Suudlu ortak.Adamlar yatırımlık şirket arıyor.Paralar boşta durmasın diye.Ama 1 dolardan aşağı satma.Hem sen kazan hem yatırımcı kazansın.Biraz akıl.

patronun cok ciddi yatirim danismani var , tam profesyonel , zehir gibi !! 2 yil once tavan tavan gitmesine ozellikle izin verdi , her tavanda yukardan piyasaya mal bosaltti , sonra 2 senedir hisseyi baskiliyarak dusmesine sebeb olduki bosalttigi mali ve ayrica yuzde 700 gibi yuksek oranda piyasaya surdugu hisseleri toplayabilmek icin ,piyasadaki milyarlarca lot mali toplayabilmek icin ozellikle kasitli hissenin dusmesine izin verdi !! onceden acikladigi kac milyarlik geri alim kapinin atilma sebebide dusukten mali geri alacaginin teyidi idi yani hissenin dusecegini herkes kestirebilirdi o geri alim kapindan ,

hisseyi bu kadar dusurdukten sonra diplerden mal alacak aldigi malida aciklayacak , hisseyi yukari vurmak icin de uzerindeki baskiyi kaldiracak, hisseyi yukarlara getirip sirketimin degeri bu kadar diyerek ,yeni acacagi rafineri ve diger fabrikalar icin yuzde 49 luk ortak alirken en yuksek fiyattan sirketi yabanciya satmis olacak , en yuksek fiyattan satabilmek icin hisseyi en yuksek degere getirmesi lazim bu sebeblede hisse yukselisi en yuksek degerlere ulasacak , her sey plan dahilinde onceden kafa yorulup alinan kararlar dahilinde planli sekilde isliyor, once en yuksekten mali bosalt , sonra en diplerden topla , sonra yine en yuksege cikart ...boyle profesyonelce para kazanilir hissede ..

attiklari bi kap daha vardi kapmiydi patronun demecimiydi cok iyi hatirlayamadim ama daha fazla piyasaya paya donusturulebilir tahvil satmayacaklari ile ilgili bi haberdi diye aklimda kalmis , bunun sebebide halka aciklik oranini daha fazla yukseltmemek amaci tasiyor patron , yani sirketin hisselerini mumkun oldugunca elinde kontrollu tutabilmeyi amacliyor , buyuzdende pay satisi yapmayip ortak alarak yeni projeleri hayata gecirme plani var , burdada ciddi beyin firtinasi yapilmis , bi strateji den vazgecilip baska bi strateji gelistirildi burada ....gecen yil rusya nin ticaret bakani sasayi geldi gezdi gordu ,bununla ilgili bi link paylasmistim burada ,yatirim amacli tc ye geldiginin haberi yapilmisti , o bakan bosuna gelmedi , sasanin ; mehmet simsek ile yakin iliskisi var ...devletin de rusya ile yakin iliskisi var ,devletin onerisi ile muhtemelen rusyaya ortaklik verilirse bana surpriz olmaz ,

patronun basina yaptigi son demec zaten her seyi ortaya koyuyor ,sirketin bugune kadar attigi her kap haberinden sonra hisse baskilanip dusuruldu ,yani ozellikle her pozitif haberden sonra mal bosaltti sirket ,hisse ucmasi gerekirken baskilanip dusuruldu , hep alttan mal toplamak amacliydi yuzde 700 bedelsizle verilen piyasaya surulen hisselerin dusuk fiyattan ele gecirilmesi ve rafinerinin temelinin atilip sirkete ortaklik alinmasi oncesi hissenin yukseltilmesi ,

muhtemelen pta nin bilancolara etkisiylede hissenin dususunun durdurulup o saatten sonra yukari vurulmasi planlandi ,

pta nin acilmasindaki gecikmeyi bile ben buna bagliyorum , faizlerden ciddi kar edilirken , patron hisseye hapsettigi ky nin kacmamasi ve ky nin parasini faizde kullanip fabrikadan fazla getiri elde etmesi amacli pta nin acilisini 1 sene geciktirdi , ki bu faiz donemini daha iyi kullanabilsin , bi tasla iki kus vurdu patron , hem faizden kazandi hem hisseyi dipten toplama sansini elde etti bu surecte ,

bu fabrikanin kurulumu ile ilgili anlastigi yuklenici yabanci firma zaten biliyor bu fabrikanin kac yilda kurulacagini , sasa ile yaptigi anlasma kontratin bi zaman suresi var aksi takdirde yuklenici firma tazminat oder gecikmeden kaynakli sirketin yapamadigi kari odemek amacli tazminat yukumlulugu dogar ,
    yabanci sirket en az 1 sene gibi bi gecikmeden dogacak zarari yuklenmemek icin zaten zamaninda bitirmesi gerekirdi , olmadiysa bunun karsilikli gorusulup anlasilip tamamlanma tarihinin ileri vadeye uzatildigini dusunurum ben ,

pta zamaninda yapilip islese bilancolar ucuk rakamlarla iyi gelse hisseyi nasil baskilayip dusurebilirlerki , yapamazlardi , baskilama bi yere kadar olur bi yerden sonra tahtacida engel olamaz o balinalarin ciddi alimlarina , ister istemez hisse yukselirdi , patronun plani islemezdi o zamanda ,

ama devlet faizlerin dusurulmesi kararini aldi ve uygulamaya gecildi diye bununda planli bi tarih olmasindan kaynakli sasa da pta nin acilis surecini devletin planlarina gore uzatti diye dusunuyorum ,

sizin tahtaciyi yada piyasa yapiciyi degistir demeniz aslinda pek uygun olmadi , cunku tahtaci sasanin planlarina yonelik islem yapiyor ,
    tahtaci ; patronun emriyle calisan emir eri bugune kadar da bu dogrultuda islem yapti , hersey zekice planli sekilde tikir tikir isledi bu zamana kadar..

surec olarak bu yil , yuzde 700 bedelsiz ile verilen hisselerin piyasadan toplanabilmesi icin son surec , tahtaci doysada doymasada toplayabildigi kadar topladigi mal ile hisseyi 2025 sonuna kadar baskilayabilir, daha da baskilayamaz ,sonrada balinalarin gelmesi ile eli mahkum bu hisse yukari vuracak cunku 2026 da rafinerinin temelini atacaklar , temel atildiktan sonrada ortaklik yapmak isteyecekler cunku ..

yil sonuna kadar faizler dusurulerek yuzde 30 seviyesine cekilme plani var devletin , gelecek yilda dusurulmeye devam edilecegi plan dahilinde ,
    yuzde 30 faiz oranida dusuk bi oran degil bunun en az yuzde 15 lere cekilirse tc de bi seyler oturdu artik borsada endeks yukselmesi icin bi seyler uygun duruma geldi gozuyle bakarim ben endeks ancak ozamandan sonra 20 binleri hedefler

bu yuzden yuzde 30 halen yuksek bi oran , faizden borsaya kayacak paranin gelebilmesi icin faiz oraninin daha dusuk bi seviyeye dusmesi lazim , insallah gostergeler iyi sonuc verirde faiz oranlari yil sonuna kadar daha hizli sekilde dusurulur , sadece brsada kendi cikarlarimiz icin degil , ulke menfaatleri icin tek temennimiz bu

yatirim tavsiyesi degildir ,

arkadaslar, sahsi goruslerimdir ,dusunce ve beklentilerim sadece beni baglar ..
    Son düzenleme : hep kazan; 14-02-2025 saat: 09:08.

7. mayis ayina bisey kalmadi ,

subat sonunda 2024 yilik bilanco sonucu gelir ,

mart sonunda genel kurul toplanir ve karar alinir ,

mart veya nisan karar kap haberinde belirtilir , mayis -haziran gibi karar uygulanir , yani aciklanan kar dagitimi ..

su anda gorunen sasanin yillik kar ortalamasina gore ,yuzde 50 vermesi gerekiyor , temettu veya bedelsiz

benim sahsi gorusum , sasa gecen yil yuzde 700 bedelsiz vererek piyasadaki lot sayisini cok fazla yukseltti , bu yil lot sayisini yuzde 50 dahada yukseltmek isteyecekmi , ne kadar mal toplayabildiler piyasadan bu 2 yillik surecte , doydularmi doymadilarmi bilemeyiz , buna istinaden yine bedelsiz karari cikacakmi gorecegiz

bedelsiz yerine temettu vermek sasanin isine gelmez cunku sirketin kasasindaki nakit parayi elinden disari cikartacak , 2026 da rafineri icin temel atma plani varken, bu kadar para lazimken projeler icin, elindeki parayi ky ye vermesi dagitmasi mantik disi olur ama diger taraftanda piyasadaki lot sayisinin toplanip toplanmadigini bilmiyoruz , bakalim sirketin karari ne olacak bu konuda ,

ben sahsen uzun vadeciyim , amacim lot cogaltmak 2032 yili icin , bu yuzden alacagim temettu bana hic cazip degil , alacagim temettuyude; ayni gun hissede lot alimi icin kullanacagimi dusunursem , o kadar temettu yerine bedelsiz lot almak benim icin daha avantajli gozukuyor , bakalim kismetimizde ne var , gorecegiz , kismette ne varsa o ...

simdilik tek hedef mayis ayi ..

8.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Yabancı yatırımcı bul.Özellikle Suudlu.
    Türk mühendis ve işçileri tecrübeleri ve azimleri ile çalışıyorlar.
    Yükselt hisseni 1 dolarlara sonra bir kısmını Suudlulara sat.
    Artık sende emekli ol.İşi profosyonellere birak.Biraz dinlen.
    Hem yatırımcılar hemde ülke kazansın.
    Biraz ticari zeka zamanı.

hurkus merhaba , suud konusuna gelince ;

verdigin 1 dolar fiyat hic abartili bi rakam degil

patron her ne kadar benim hissem pahali dediysede ...

patron her ne kadar benim hissem pahali dedigi zaman ; hisse 186 liralardaydi ,

dolar kuru ise 18 lira 60 kurus larda idi ,

yani bir hisse fiyati 10 dolara tekabul ediyor ,

2 sene evvel 10 dolara ulasan hisse eder fiyati bugun pta yi acip , sasaya yuzde 85 deger katmisken yaptigi yatirim ile , ayrica pta dan kaynakli kar marjini yukseltmisken , ustune gelecek yil bir sasa degerinde , bir rafineri yatirimi daha yapacakken , neden hissenin degeri 1 dolar etmesin ? 1 dolar cokmu pahali olur sirkete bir yuzde 85 sasa daha eklenmisken ?

hicde pahali degil , bence o 1 dolar gelecek buraya ,

zamaninda sasanin uc haneli rakamlari gorecegini yazmistim yillar yillar once , uc hane oldumu ? oldu ..

o zamanlar uc hane cok ucuk rakamlardi sasa icin ama gelecegi az cok tahmin edebiliyosan tahminin az cok tutar ,

simdide 1 dolar belki ucuk gelebilir herkese , ama isin soz konusu sasa ise 1 dolar da cok ucuk bi rakam degil ,

borsada islem goren bi masa iki sandalye den olusan bi suru sirket var ve degerleri nerelerde ... sasa gibi bi petro kimya devini dusunursen , endustri devini dusunursen neden o fiyatlarda islem gormesin , o fiyatlarda islem gorecegi gunde gelecek muhakkak bi gun ,

ortaklikda yapsa fiyat yukselecek , ortaklik yapmasa pay satayim dese sattigi payi dusukden satmamak icin mecbur yine yukseltecek hisseyi , kimse elindeki mali zararina vermez ..

ortaklikta araplar olurmu , denizde kum onlarda para , tc nin ve avrupanin en buyuk dunyanin ise ilk 3 unde olan bi sirket icin araplar boyle bi sirkete gozu kapali girer ,
    devletin su anda araplarlada arasi duzeldi , ve siha satislari icin yapilacak kaan satislari icin araplar sirada bekliyor , stratejik ticaret araplarla su anda mevcut , yani silah satisi konusunda , devlet derse ulkemdeki bu sirketim ortak alacak arap baliklama dalar , sirf stratejik silah satisi konusunda elleri guclenmesi icin oncelik alabilmek icin iliskileri guclendirmek isteyeceklerdir , bunun icinde araplar her firsati degerlendirir ,

patron ve yanindaki kurmay mudurleri gercekten cok zeki adimlar atiyorlar her ama her konuda cok kritik kararlar alip hedef sahibiler , isin icinde para sozkonusu ise cok ciddi beyin firtinalari yapiliyor sirket icinde , ve cok profesyonel kararlar aliyorlar , yani patron yanina isini cok iyi bilen kisiler almis , isini profesyonellerle goturuyor ,

ortaklik konusunu , sirketin cikarlari dogrultusunda en iyi sekilde degerendireceklerinden zerre kadar hic ama hic suphem yok ,

zaten sirketin planlarinda 5 ortak alinmasi konusunda karar alinmis simdiden , bu bes ortak arasinda b.k gibi parasi olan araplar en az 1 veya 2 ortakligi alir diye dusunuyorum ,
    sasa sirketi mehmet simsek ve devleti bu konuda cok iyi kullanacagini dusunuyorum , araplarla olan ticari iliskide devletin ikili ticari iliskilerini muhakkak ortaklik konusu icin kullanicaktir ,

arkadaslar sahsi goruslerimdir

yatirim tavsiyesi olarak almayin

Sayfa 884/896 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •