Sayfa 22/1003 İlkİlk ... 1220212223243272122522 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 169 - 176 arası.

Konu: Viop LXIII

1. TÜSİAD mı bastı borsayı?
    SPK, senelerdir zaten olanları günün siyasetine malzeme etmek isteyenleri sakinleştirmek için, zırt pırt "inceliyoruz" açıklaması yapmaya başladı. Ama dişinden tırnağından artırdığı parası ile kumar masasına düşürülen yatırımcı umurunuzda değil ki.
    22/02/2025 - 15:15

İnsanın aman bilmez adaleti bildiğini okur. Yolundan sapmaz.

Güçsüzleri de tırpandan geçirir, güçlüleri de. Acımasızca atar adımlarını, demir ökçesiyle ezer geçer güçlüleri. Ne anasını tanır ne babasını.

Adaletsizlikten daha kötü bir şey varsa, o da kılıcını kuşanmamış adalettir. (Oscar Wilde)

Dünyanın hiçbir borsasında, herhangi bir regülatör, piyasa düştü diye, olağan dışı fiyat hareketini inceliyoruz açıklaması yapmamıştır.

Bizde neden sürekli bu tip açıklamalara mecbur kalınıyor?

1) Piyasayı gerçekten 3-5 kişi kontrol ediyor. Ama bu yeni değil, 2020’den beri böyle.

2) Manipülasyonun arşa çıkması, olmayacak fiyatlarla, borç ödemek, stok malı almak için yapılan arzlara izin verilmesi gibi yatırımcıya dolandırıldığı hissi veren aksiyonlar

3) Birkaç kurumda kümelenmiş birkaç hesabın, robotlarla, piyasayı çalkaladığının açıkça görülmesi ve buna rağmen tedbir alındığının görülmemesi

4) Yatırımcının hala mal pazarlayıcılara, hüstadlara güveni, takibi, piyasa işleyişini hala öğrenmemesi ve en önemlisi piyasa yükselirken tüm bu yukarıda saydıklarımı hiç umursamaması

Sonuç ne oluyor?

SPK, piyasayı, koşarak kaçmakta olan yatırımcıyı, senelerdir zaten olanları günün siyasetine malzeme etmek isteyenleri sakinleştirmek için, zırt pırt “inceliyoruz†açıklaması yapmaya başladı.

Peki!

Bu incelemelerin sonucu var mı?

Yoo

Unutulup gidiyor. O gün için “oh, inceleyecek, dağılabiliriz†sonucu doğuyor

Şimdi gelelim, konuyu zorla Yapı Kredi Yatırım, TÜSİAD ve Koç’a bağlamaya çalışanlara;

Öncelikle, Yapı Kredi Yatırım sadece işlemi yapan hesaplara aracılık eden bir (adı üzerinde) ARACI KURUM

Yani, alışları ve satışları yapan müşteriler, kurumun kendisi değil.

Ayrıca, dün Yapı Kredi (Spot+Pay vadeli) nette 300 milyon TL artıda.

Asıl satıcı, BofA, nette 1.2 MLR TL…

Ama, bunu siyasete bağlamaya çalışan mal bulmuş mağribilerin aklı, son 5 senedir piyasada onca dolandırılma, manipülasyon hikayesinde neredeydi?

Yahu, bankalarda yaptığı manipülasyonlarla, tek bir adam ve çetesi, takası çökertiyordu, daha 2 sene önce.

Kumar masasına düşürülen yatırımcı umrunuzda değil

BofA’nın algoritmasını hiç sordunuz mu, kim basıyor tuşuna diye?

Dişinden tırnağından artırdığı parası, kumar masasına düşürülen yatırımcı umurunuzda değil ki.

İşinize gelen, siyasetinize bağlayacak bir delil bulduk sanıyorsunuz.

Delilinizi doğru yerde arayın ama o zaman işinize gelir mi emin değilim.

Kılıcını kuşanmamış adaletinizle, adaletsizliğin timsalisiniz

Not: Takas Datası @zknflz Özkan Filiz adlı sosyal medya hesabından ve Matriks platformundan kontrol edilerek yazılmıştır.

bilale anlatır gibi anlatmış dönen oyunları.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

2. tek soru sorucam açığa satış hikayesi kalkana kadar SPK neden bofa nın işlemlerine inceleme başlatmadı 6-7 ay geriye gidin bakın kendi şahsım ve piyasada olan çok kişi gerçek anlamda ne döndüğünü görüyoruz duyuyoruz bu yüzden cuma günü olan bana normal geliyor.Burada artık kolay para yok
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

3. Piyasa Gündem ✰
    @PiyasaTurkiye
    ·
    2s
    Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Dün rahattık. Bugün sıkıntı çekeriz. Yarın yeniden rahata kavuşuruz."

bu kadar basitkafanızı takmayın
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Vadeli %-2 degil, - 3.5 gosterdi .
    Problem orada.
    Olaganustu bir durum yokken, yapikredi robotlari en dibe kadar getirdi ve aldi..
    Kagitlari sata sata gitmedi,
    (anlik xu030 ile xu030f arasinda ciddi Marj acildi) robot - 3.5 gosterdi, 5 dakikada +1.5 yukari aldi..

Simdi YKB aciklama yapmis.
    Ben yapmadim, bu islemi musterim yapti..!!

Ben diyorum ki
    Ikinizinde AB Versin, hirsiz takimi...!!

SM-A336E
    neden spk inceleme istiyor ? neden aracı kurum açıklama yapmak zorunda kalıyor ?

Türkiye'nin borsası sadrazamın sol daşşağımı ?

bu çizgi kırıldığında, bu hareketin gelme olasılığı her zaman masadadır.

buyrun aynı cuma günü SP500 borsası... onlarda aynısını yapmış

onlar SPK'nın yaptığı şekilde ''karı gibi'' ağladılarmı ? hayır

borsada alış yükseliş ne kadar normal ise, satış ve düşüşte o kadar normaldir.

elimde hisse var, keyfim istedi sattım... zararına sattım... kime ne ?

madem ekonominiz, borsanız o kadar GÜÇLÜ... alın benim sattığımı, kelepir fiyattan mal almış olursunuz

daha iyi değil mi ?

5. Gönderi

Yeni gönderileri gör
    Sohbet
    İsmail Saymaz
    @ismailsaymaz
    İyi Parti’den istifa eden İstanbul ve Konya milletvekilleri Salim Ensarioğlu ve Ünal Karaman, yarınki kongrede AK Parti’ye katılıyor.

yav kimi görsem iyi partiye oy vermiş bunların çoluğuna çocuğuna haram edip beddua ediyor .
    Rahmetli Muhsin Beyin bir sözü vardı.
    Bir saniyesine bile hükmedemediğiniz bir hayat için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Adaletin olmadığı yerde, !!!!

Dinden ve ahlaktan bahseden herkes, !!!!

BİRER. sahtekârdir...!!!!!

Kendime masallar.!!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    elimde hisse var, keyfim istedi sattım... zararına sattım... kime ne ?

madem ekonominiz, borsanız o kadar GÜÇLÜ... alın benim sattığımı, kelepir fiyattan mal almış olursunuz

daha iyi değil mi ?

mına godumun itneleri (bunu hemen bist değer kaybedince, müdahale etmeye çalışanlara diyorum... forumdaşlara falan değil )
    deprem zamanı, herkes satıyordu
    ZİRAAT YATIRIM hegün mal alıyordu
    4500 endeks ortalama ile 30 milyar tl'lik mal aldı
    sonra endeks 10.000'e gitti...
    iki katı fiyattan boşlattı aldıklarını

o zaman iyiydi... kazan doğurunca iyiydi

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    evet çok doğru
    spotta sattıklarının, % 75-80'i civarında vadelilerde long açmış (şort kapatmadır onlar aslında )

kasım 2024'te yapı kredi 54 tl'den 350.000 adet akbank şortlayınca

akbankı 70 tl'ye sürüp...

adamın tüm parasını ''sıfırlarken'' iyiydi.

mına godumun bebeleri

NOT: ne % 80'i ? vadelilerdeki longu % 100'ün üstünde... aslında yk, nette cuma günü long açmış diyebiliriz

Sayfa 22/1003 İlkİlk ... 1220212223243272122522 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •