Sayfa 542/607 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592 ... SonSon
Arama sonucu : 4856 madde; 4,329 - 4,336 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. 10 fk da mevcut işleri ile ederi 80-100 TL
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

2. Eskiden ben tekniğe inanmazdım
    Ama arena tekniÄŸe gore gidiyor
    Bugun ki düşüş onu gösterdi buralar da oyalayıp 60 lara gidecek orda da satis sonra yükseliş devam
    2.7 dolar hedefini bilancolar da destekler sw görebiliriz orta vade..
    Ytd

Sent from my SM-G990E using Tapatalk

3.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Hocam PD/DD zaten şu anda 1

F/K da bu seneye özel 1,5 civarında bu fiyatla , ama normal operasyon için ise 4-5 arası.

Bu rasyolar için sermaye artışı yapmasına da gerek yok şu anda da rasyolar bu seviyede.

İştirak satış karının vergiden muaf olması konusunda en direk yol sermayeye katılması. Bu da otomatik olarak yüksek bedelsiz ihtimalini doğuruyor.

Şirketin CEO'su , CFO'su ve ve pazarlamadan sorumlu GMY , üçü de Pricewaterhouse kökenli ve üçü de vergi uzmanı. O yüzden mutlaka bu iştirak satış karını şirkete en uygun biçimde nasıl değerlendirileceğini düşünmüşlerdir. Zaten destek aldıkları mali müşavirler de vardır ki ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum.

O yüzden bu konuda yönetim kuruluna bir teklifde bulunacaklardır. Büyük ihtimal de bu karın sermayeye eklenmesini tavsiye edeceklerdir. Dolayısıyla yakında büyük bir bedelsiz sermaye artışı haberi de gelebilir.

Kayıtlı sermaye tavanı 500 milyon lira ama bir defaya mahsus aşılabiliyor her yeni sermaye tavanı için. O yüzden %3200'e kadar bir bedelsiz artış olabilir. Sonrasında da yeni kayıtlı sermaye tavanını belirler mesela 10 milyar gibi.

Şirketin genel kurulun onayına sunacağı 2 konu var. Biri bu yapay zeka işinin esas sözleşmeye eklenmesi , diğeri de mali yılın 1 Ocak - 31 Aralık yerine , 1 Nisan 31 Mart olması .

Birinci konu ile ilgili olarak SPK onayı alındı. 2. konu ile ilgili olarak da SPK onayı alındı ama Ticaret bakanlığının da onayı lazım. Oraya başvuru yapıldı sanırım oradan da onay gelir 2-3 haftaya.

Muhtemelen bu onay da geldikten sonra genel kurul tarihini açıklayacaklar. O yüzden genel kurul Nisan ayına kalır gibi görünüyor.

Perea bitirdi mi bitirmedi mi muamması var. Perea özellikle son 10 günde çok mal satmadı gibi görünüyor. Citi takasında hala daha 2.7 milyon lot mal var ve bunun en fazla 1 milyonu perea dışındaki yatırımcıların idi. Yani Pereanın hala daha 1.5 milyondan fazla malı olabilir. Bunu son 2 gün işlemleri hariç söylüyorum.

Ama Perea satışını nötralize etmek için onun sattığı günler birileri kasıtlı olarak citiye mal aldıysa o zaman Perea bitirmiş de olabilir. Bunu bilebilmemiz çok zor. Bakalım sordum Ömer Musa'ya cevap verirse açıklarım buradan.

Perea elindeki 15.4 milyonun satışına 20 Ekim gibi başladı. Yani 4 aydan fazla süre oldu. Bu süre zarfında hemen hemen tek net satıcı Perea oldu. Diğer tüm kurumlar net alışta o günden bu güne. En yüksek alışları , Vakıf ve İş yatırım yapmış. Yapı kredi ve Tacirlerde son 15 günde yaklaşık 2,5 milyon lot mal aldılar ama muhtemelen onlar Pereanın çok malını almadı başkalarının malını aldı.

Bunların dışında da Halk , emeklilik fonları , İnfo , AK hemen hemen tüm kurumlar net alışta . Kimisi 50-100 bin lot kimisi 700-800 bin lot. Perea piyasaya iyi mal dağıttı. Ama alanlar şimdilik beklemede küçük çaplı el değiştirmeler hariç.

Bugün de Gedik sattı. Dün de satmıştı Gedik. 2 günde sanırım 650 bin lota yakın sattı. Kim olduğunu yarın ve Cuma anlarız. Yatırım fonu mu , Perea mı yoksa kendi malını mı sattı Gedik. Onun dışında çok satıcı yoktu ama son 15 günde sağlam alış yapan Tacirler ve Yapı kredi bugün tahtada olmayınca , kar satışları ve panik satışlarla günü en dipten kapadık.

Hatta 45 lirada 1 milyon lot alıcı olmasına rağmen verenler oraya kadar vermekte bir mahsur görmediler bugün aşağıdan alamayacaklarını bile bile. Ya satanlar ve 45 lira kademesindeki Vakıf aynı kişilerdi , yada yarın Vakıf oraya alış girmezse daha aşağı geleceğini düşündüler.

Muhtemelen yarın biraz daha aşağı gelecek açılış ile beraber ama sonrasında alım geleceğini düşünüyorum. Çünkü temelimiz çok sağlam ve beklenti çok yüksek 2 ay sonrası için. Bazı geri çekilmeler olması normal ama fazla geri çekileceğini sanmıyorum. Rasyolar çok düşük çünkü. Ve Pereanın elinden 14 milyon lotu alanların hedeflerinin burası olması da imkansız. Çok daha yukarıyı hedefliyorlardır.

Zaten olması gereken rakamı sürekli söyledik. Yapay zeka vesaire beklentisi hariç sadece donanım işi bile yapsa gelecek olan bilançoya göre 80-100 lira arasında olması gerekir. 4-5 ay içinde buraların görüleceğini umuyorum.
    Çok sağolun Emirhan Bey Üstadım.

4. Perea'da fon sonuçta ama onu yatırım fonları ve emeklilik fonlarından ayrı kılan bir durum varmış gibi geldi hep bana.
    Hayırlısı.Sabır.

5.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    10 fk da mevcut işleri ile ederi 80-100 TL
    Logo şirketinin defter degeri 26 tl (Arena 43 tl tahmini )

9 aylık kar 318 milyon tl (2025 yılında daha yüksek olur Arena nın kar )

Sermayesi 100 milyon tl (Arena ile aynı )

Logo 110 tl işlem görüyorsa Arena da 110 tl işlem görür

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Dedem keşfetti demek arenayı. Yarın onun ekip teşrif eder, seans sonrası yazmış çünkü
    Bugünkü 45 deki destek feyk değilse eğer yarın sert yukarı döner yeni gireceklerle
    Dedenin cemaat geliyor gibi.:))
    pastada alıcılar çok karışık çünkü

7. Herkesin hem fikir olduğu bir konu var. Bu hissenin hakkı 1. çeyrekten sonra 100 ler kulübü üyesi olması gerektiği. Ee bu durum ayan beyan rakamlarla ortadayken kim niye satsın hissesini 40 lı rakamlarda

Onun için sadece sabır

8. Gene geldi robin hood....

Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Sayfa 542/607 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •