Sayfa 281/569 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381 ... SonSon
Arama sonucu : 4548 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1. Kazandığımız an, bu andır.

Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal'le görüşme:

"Bu esnada Conkbayırı'nın güneyindeki 261 rakımlı tepeden sahilin gözetleme ve teminine memuren oralarda bulunan bir müfreze askerin Conkbayırı'na doğru koşmakta, kaçmakta olduğunu gördüm. Size şu konuşmayı aynen okuyacağım! Kendim bu askerin önüne çıkarak:

-"Niçin kaçıyorsunuz? dedim."

-"Efendim, düşman! dediler."

-"Nerede?"

-"İşte, diye 261 rakımlı tepeyi gösterdiler."

Gerçekten düşmanın bir avcı hattı 261 rakımlı tepeye yaklaşmış ve ta¬mamen özgür olarak ileriye doğru yürüyordu. Şimdi durumu düşünün: Ben kuvvetlerimi bırakmıştım, asker on dakika dinlensin diye ... Düşman da bu tepeye gelmiş ... Demek ki düşman bana benim askerlerimden daha yakın! Ve düşman, benim bulunduğum yere gelse kuvvetleri m pek fena bir durumda kalacaklardı. O zaman, artık bunu bilmiyorum, bir mantık muhakemesi midir, yoksa içgüdü ile midir? Bilmiyorum; kaçan askere:

-"Düşmandan kaçılmaz, dedim."

-"Cephanemiz kalmadı, dediler."

-"Cephaneniz yoksa süngünüz var, dedim."

Ve bağırarak bunlara süngü taktırdım. Yere yatırdım. Aynı zamanda Conkbayırı'na doğru ilerlemekte olan piyade alayı ile cebel bataryasının yetişebilen askerlerini "marş marş"la benim bulunduğum yere gelmeleri için yanımdaki emir subayını geriye gönderdim. Bu asker süngü takıp yere yatınca düşman askeri de yere yattı. Kazandığımız an bu andır."

https://isteataturk.com/g/icerik/Kaz...Andir-1915/318

Tarihimiz açık net yeni keşif icat yapmayın .. Mustafa Kemal Atatürk ‘e laf etmeyi bırakın ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

sn medwig olayı başlatan gönderiyi silmediniz kınıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by squidward Yazıyı Oku
    sn medwig olayı başlatan gönderiyi silmediniz kınıyorum.
    Medwig vatan hainlerinin kınamalarını dikkate almaz.

ağzının payını aldında yönetim sildi napalım. sen tek kale maça devam et

6. Mareşal Fevzi çakmak paşa bile Mustafa Kemal in yanında yer almış. Onun kadar inançlı mısınız. Tarihi g.tuyle yazanlardan okuyanlardan hayır gelmez.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan : PKK kendisini lağvetmeli

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Öcalan : Silah bırakma çağrısı yapıyorum bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum

Sayfa 281/569 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •