Sayfa 551/607 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561601 ... SonSon
Arama sonucu : 4854 madde; 4,401 - 4,408 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    biraz karıştırdım eski ülker forumunu. buraya sürekli yazan iki arkadaş da o gün oraya sürekli yazıyormuş. 2. çeyrek için 4mr kar beklemişler. Yıllıkta ise 15 mr. 1. çeyrek bilançosu geldikten hemen sonra yani fiyat 140 civarıyken. Ve de 3-4x potansiyel görmüşler. hisse şuan 110 lira. üçüncü çeyrek net karı 1.2m civarı. 9 aylıkta e.m. ile endekslenerek gelen net kar 4.4 mr :)) Bana bir zararları olmadı hatta berbat geçen yılda tek kar ettiğim hisse ülker. 2. çeyrekte dönemselliği farketmesem ondan da zarar yazardım.

Özetle, dikkat...
    Ülkerde yazanlardan biride bendim. 100 lerde yazmaya başladım, hisse 190 sana gitti. Arka arka çok güzel bilançolar göndermişti ve bu güzel bilançoların devamıda gelecek gibi görünüyordu

Aslında öylede olmalıydı ama patron faktörüde vardı. Acaba insafa mı geldi demiştik ama huy çıkar can çıkmaz sözü yine gerçek olmuştu. Bilançolar bozulunca çıktık tabiki hisseden

Sizin şimdi bunları gelip burda söylemenizin anlamı burda bana ve bir kaç kişiye çok dikkat edin size hisseyi pazarlayıp tepeden verip kaçarlar mealinden bir şeyler demek istiyorsunuz

Haklıda olabilirsiniz tabi, ilerleyen günlerde şartlar ve olaylar değişir bugün çok beğendiğimiz Arena hissesindende vazgeçeriz. Sonuçta aldığımız hisselerle katolik nikahı kıymıyoruz. İnsan eşini bile boşuyor bir hisseden mi vazgeçemiyecek

Velhasıl kelam bu arkadaşın mesajı benim için hikmettir. Maharaj ın değerli vaktini burada boşu boşuna harcadığına delalettir. Hazır mübarek Ramazan da gelmişken bana müsaade dostlar

Yazmasamda Arena da olacağım uzun süre
    Şartlar ve olaylar değişmedikçe tabi ki

2.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    Logo şirketinin defter degeri 26 tl (Arena 43 tl tahmini )

9 aylık kar 318 milyon tl (2025 yılında daha yüksek olur Arena nın kar )

Sermayesi 100 milyon tl (Arena ile aynı )

Logo 110 tl işlem görüyorsa Arena da 110 tl işlem görür
    12 aylık kar 351 milyon tl tl defter degeri 26 tl

2025 ve 2026 kar beklentisi 500 milyon tl

İş yatırım 206 tl hedef fiyat vermiş
    https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=LOGO

Arena 2010 yılında hintli firmaya satıldı 15 yıl sonra bilanço dönemini 1 Nisan -31 Mart olacak şekilde degiştirme kararı aldı...

bence Ana ortakla ilgili (REDINGTON) yazılım vs bazı iş kollarında büyüme kararı var

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Ülkerde yazanlardan biride bendim. 100 lerde yazmaya başladım, hisse 190 sana gitti. Arka arka çok güzel bilançolar göndermişti ve bu güzel bilançoların devamıda gelecek gibi görünüyordu

Aslında öylede olmalıydı ama patron faktörüde vardı. Acaba insafa mı geldi demiştik ama huy çıkar can çıkmaz sözü yine gerçek olmuştu. Bilançolar bozulunca çıktık tabiki hisseden

Sizin şimdi bunları gelip burda söylemenizin anlamı burda bana ve bir kaç kişiye çok dikkat edin size hisseyi pazarlayıp tepeden verip kaçarlar mealinden bir şeyler demek istiyorsunuz

Haklıda olabilirsiniz tabi, ilerleyen günlerde şartlar ve olaylar değişir bugün çok beğendiğimiz Arena hissesindende vazgeçeriz. Sonuçta aldığımız hisselerle katolik nikahı kıymıyoruz. İnsan eşini bile boşuyor bir hisseden mi vazgeçemiyecek

Velhasıl kelam bu arkadaşın mesajı benim için hikmettir. Maharaj ın değerli vaktini burada boşu boşuna harcadığına delalettir. Hazır mübarek Ramazan da gelmişken bana müsaade dostlar

Sayın Maharaj sizi eskiden beri takip ederim.İnanın size ne kadar teşekkür etsek azdır.Emek harcayıp araştırıp bizleri bilgilendiriyorsunuz.Arenayı 30 lardan beri araştırıp herkesin bilgilendirlmesini sağladınız.Siz dedikden sonra %40 a yakın hisse gitti...Sizin gibi emirahn gibi değerli bilgili kişileri taşlayan çok olur.Kaideye bile almayın.Herkesin aklı var zaten.Belki sayenizde kaç kişi zarardan kurtarmıştır.Bilgilierinizi bi kaç kişi taşlıyor die bizden esirgemeyin.Rabbim birini bşn yapsın...Şu devirde sizler gibi kişi kalmadı artık!!!Şimdiden sevgiler saygılar...Emekleriniz için Allah Razı Olsun...Siz iyilik yaptıkça kimse size engel olamaz asla!!!
    Burada, tarafımdan yapılan yorum ve görüşler, YATIRIM TAVSİYESİ NİTELİĞİ kapsamında değildir.
    Borsada fırsatlar bitmez!!!Yeterki Rabbim Nasip etsin kazanmayı!!!

4. Alınganlığa gerek yok..sn.maharaj usta..burası sanal bir alem..kim kimdir belirsiz..ciddiye alıp papaza kızıp oruç bozma modu çok anlamsız..dieleyen saygı çerçevesinde..eleştırebılır..ayrıca bu tarz alınganlıklar organızmaya zarar verir..

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku

Pazarlama iması yapmadım. Bu çok ağır olur. Öyle olduğunu da düşünmüyorum.

Demek istediğim yarı cahillik, olumlu havaya kapılma ve sadece pozitif yorumların olması algıyı bozuyor. Ben sizi birçok hissede gördüm. Kötü niyetli asla demem.

neyse uzatmayayım

6. Artık kaliteli hisse yorumu yapan pek kalmadı onlarında kıymetini bilelim çoğunu da küstürüp kaçırdılar...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7. Fazla alınganlık yapmaya gerek yok. Doğruysan ve kendinden eminsen ve özgüvenin varsa yolundan geri dönmezsin. Bunu genel kural olarak söyledim sn. Maharaj özelinde değil... sn. Maharaj yazmaya devam etmelisiniz. Yazdıklarınızı takip eden insanlar var.
    Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

8. Bu hisseye özel midir bilmiyorum ama bu hisse ne zaman bir yükseliş yukarı yönlü bir momentum yakalasa , sayfaya daha önce hiç yazmamış birileri geliyor ve ya hisseyi kötülüyor , ya buraya yararlı bilgiler yazanları kötülüyor , ya da aklı sıra küçük yatırımcıyı uyarma anlamında aman dikkatli olun hisse bu kadar etmez size kandırıyorlar anlamında yazılar yazıyor.

Ve bunu da genelde elinde bu hisse olmayan adamlar yapıyor. Elinde hisse yoksa ve bu sayfayı takip ediyorsan , bu demektir ki hisse hakkında bilgi edinmek istiyorsundur. Bunu da burada yapanlar var Sn. Maharaj gibi. Kendisini tanımam , o da beni tanımaz şahsen. Burada sanal bir ortamda fikirlerimizi paylaşıyoruz. Verdiğimiz bilgilerden rakamsal olarak yanlış varsa bunun aksini ispat etmek çok kolay çünkü matematik yalan söylemez. Olay sizin dediğiniz gibi değil böyle dersiniz sizde rakamlarınızı verirsiniz doğru ortaya çıkar.

Yok Ülkerde şöyle olmuş böyle olmuş. Detayı bilmem ama burada şu anda Paynet satışı sonrası 1 defter değerinde ve 1,5 FK oranında bir şirketten bahsediyoruz. Geçenler de de bir arkadaş hisse paynet satışını önden fiyatladı dedi , o zamanlar hisse daha 35 lira civarı idi , daha defter değerinde bile olmayan , piyasa değeri kadar iştirak satış karı elde eden , sıfır finansal borcu olan bir şirkete nasıl zaten ederinde dersiniz dedim. Nitekim hisse o günden sonra %30 yükseldi.

Hala daha ederinde değil. Ederi 80-100 lira arası. 2 ay sonra 2025 ilk çeyrek bilançosu açıklandığında nerede olduğunu görürüz. Biz zaten bu hisse için 300 lira olacak 500 lira olacak üçacak kaçacak demiyoruz. 80-100 lira arasında bir değer biçiyoruz. Oraya geldiğinde de PD/DD 2 , F/K oranı ise en fazla 8-10 olacak. Şimdi soruyorum size , daha bu oranların yarısında olan bir şirket için olumlu konuşuyorsak yanlış mı yapıyoruz.

Bizim KY çok araştırmayı sevmez , hazıra konmayı sever. Şu anda son bilançoya göre rasyolar ve finansal sonuçlar iyi değil. Zaten bunu ben en az 3-4 kere söyledim mevcut bilançoya göre hisse 10 lira bile etmez , paynet olayını bilmesem hiç almam dedim.

Ama paynetten 3.2 milyar TL taze para girdi kasaya ve tamamı kar. Bu tüm bilanço dengelerini 180 derece terse çevirecek. Biz de bunu aylardır söylüyoruz. KY buradan alırsa fayda görür diyoruz. Bu potansiyel yükselişten balinalar nasipleneceğine biraz da KY nasiplensin istiyoruz.

Ama siiz daha defter değerinde olan bir firma için dikkatli olun deyip sözde KY koruculuğu yapıyorsunuz ama milleti tedirgin ediyorsunuz.

2020 senesinde Turşucu denen sözde duayen arena daha defter değrine yeni gelmişken hisse aşırı değerlendi köpük var dedi , ondan sonra hisse 10 ayda 4 kat yükseldi. Böyle adamlar bile adam gibi analiz yapamıyor , hikayeyi bilmiyor , ezbere konuşuyor.

Şimdi bu hisseyi övenlere söz söyleyenlere sesleniyorum. Eğer birazcık finansal bilginiz varsa , paynetten gelen 3.2 milyar TL nakit ve karı , 31.12.2024 bilançosunun üstüne koyun ve ondan sonra neye dayanarak hissenin pahalı olduğunu veya pazarlandığını söylüyorsunuz onu açıkca burada söyleyin biz de görelim ve diyelim ki adamlar haklı biz yanılmışız.

O yüzden bence kimse karnından konuşmasın , rakamla konuşun biz de rakamla konuşalım gerçekler ortaya çıksın.

Benim ve Maharajın iddiası belli . 2 ay sonra ilk çeyrek bilaçosu gelene kadar hisse alıcılı seyredecek , arada düzeltmler olacak , ama mayıs başında en az 60-70 liralar görülecek , sonrasında ise 80-100 lira arasında dengelenecek bu hisse 5-6 ay sonra.

Bunun üstü tamamen yapay zeka ile ilgili olan gelişmelere bağlı. Bu arada iştirak satış karından vergi vermemek adıan çok yüksek oranlı bir bedelsiz de gelebilir.

Bu hafta yukarı hareketin devamını bekliyorum. Perea Gedik yatırım üzerinden satmaya devam ediyor. Elinde 1 milyonun biraz üzerinde bir mal kaldı tahminimce. 5-6 milyon lot hacimli 1-2 gün daha yaşarsak o da biter. Sonrasında tahtadaki satış baskısı da biter ve bilanço beklentisi fiyatlanmaya devam eder. Perea elindeki 15 milyon lotu 35 lira civarında bir ortalama ile yeni sahiplere devretti. Yeni maliyetlenenlerin de bu seviyeden maliyetlenmesi de orta vadede bu hisseleri bu fiyatlardan satmayacaklarını gösteriyor.

Herkese hayırlı ramazanlar

Sayfa 551/607 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561601 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •