Sayfa 389/431 İlkİlk ... 289339379387388389390391399 ... SonSon
Arama sonucu : 3445 madde; 3,105 - 3,112 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

1. Hisse senedine yatırım yapmanın tek bir amacı var ve o da yatırım yapılan şirketin elde ettiği kar üzerinde hak sahibi olmaktır. Hisse senedi almanın tek ve yegane konsepti budur ve bu haktan temettü elde etme yoluyla yararlanılır. Gelgelelim BİST'teki şirketlerin büyük çoğunluğu temettü dağıtmaz, dağıtanlar da komik oranlarda dağıtırlar mesela hisse fiyatının %1 veya 2 si gibi. Yüksek enflasyon ve yüksek faiz getirili bir ortamda bunlar hiç bir şey ifade etmez. Böyle bir borsada hisse senedine yatırım yapmanın ne kadar mantıklı olduğunu birisi bana izah etsin lütfen.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Borsaya cidii bir alternatif var hem de SIFIR riskli. Bu alternatifin FK sı 2.5, ismi de PPF ve devlet tahvili, yıllık net getirisi %40 civarında. Böylece FK rasyosu 100 : 40= 2.5 oluyor. Borsanın FK sı ise bunun 4 katı ve 10 gibi, ayrıca borsa ciddi bir risk unsuru da barındırıyor. Şimdi yatırımcılar karar versin: SIFIR riskli, 2.5 FK dan işlem gören bir yatırım mı daha avantajlı, yoksa 10 FK lı RİSKLİ bir yatırım mı daha avantajlı? Bir ilkokul çocuğu bile bu sorunun cevabını hemen verir, Einstein olmaya gerek yok.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Sayın TH, spor hisseleri uzun vadeli yatırım araçları değildir. Bunu defalarca test etti piyasa. Dediğiniz gibi hepsi borç batağında ve temettü verme şansları yok. Ancak firmaların çok büyük bir marka değeri var. Bu da firmaların milyonlarca taraftarından geliyor. Dolayısı ile bu taraftarlar bu takımların her zaman yanında olacaklardır. Yani burada işler maddi değil manevi yönden yürüyor. Bu maneviyat bu takımları her zaman ayakta tutarlar. Bugün istese bu takımlar borçlarını bile sıfırlayabilecek para toplayabilirler. Benim şahsi düşüncem ileride mutlaka bu spor kulüpleri yabancı yatırımcılara satılacak ve dernek statüsünden çıkacaklardar. İşte o zaman sizin dediğiniz gibi bir şirket gibi yönetilip kar etmek zorunda kalacaklardır. Bu aşamaya er veya geç geleceğiz. İşte o zaman elinde bu hisse senetlerini bulunduranlar çok büyük paralar kazanacaklardır. Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
    TH diyorki beleşe verseler almam diyor,galiba sportiflerin spekülasyonla hareket ettiklerine unutuyor,zaten borsanın temeli bu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
    Temettü vermeler ve bedelsiz bölünmelerde bedelli bölünmeden farkları yok borsamızda,hepsi KY için bir kazık niteliğinde,en son uşak olayı,bedelsiz bölündü,bölünme sonunda 2.50 olan fiatı 2.10 altına indi,dış devletlerde böyle değil hisse fiatı yükselir bizde düşer,2010 öncesi böyle değildi,işte ondan borsadaki portföyümü ondan düşürdüm ve sadece vur,kaççı oldum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
    FB tavana gidiyor ...siz hiç gördünüzmü GS galip gelip tavan yaptığını

7. valla haklısın üstat fener bizi yenemedi +6 puan ve ikili averaj tavan çekeriz diyorduk balon olduk. bir kasımpaşa beraberliği hisseyi duman etti. feneri tavan. çok enteresan. ama sabreden kazanır. yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    FB tavana gidiyor ...siz hiç gördünüzmü GS galip gelip tavan yaptığını
    Sulanma etkisinden dolayı böyle. FENER'İN tedavülde 82 milyon lotu var, GSRAYın ise 2 milyar 160 milyon lotu. 26 kat fark var arada.

Sayfa 389/431 İlkİlk ... 289339379387388389390391399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •