Sayfa 2389/2453 İlkİlk ... 138918892289233923792387238823892390239123992439 ... SonSon
Arama sonucu : 19618 madde; 19,105 - 19,112 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Milli Savunma Bakanlığı Yayınlarından,Genel Kurmay Başkanlığı kütüphanesinden;

MİLLİ MUCADELE'DE MANDA
    VE
    HİMAYE MESELESİ

https://www.msb.gov.tr/Content/Uploa...e_meselesi.pdf

Herkesin okumasını tavsiye ederim.Herkes, dünya savaşını kazanan devletlere karşı askeri bir mücadelenin başarı şansında umutsuz iken,büyük devletlerin manda ve himayesini kabul edelim derken,Atatürk'ün vatan topraklarını korumak için çevresinde bir avuç kişiyle birlikte bağımsızlık ve özgürlük savaşına girmek için nasıl uğraş verdiğini anlatıyor.Ukrayna'nın vatan topraklarını korumak için verdiği savaşa bir de bu gözden bakmalı,"ver,kurtul" denilmemeli.

2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Paylaşımınız için teşekkür ederim ama yukarıda ifade eyttiğim düşüncelerimde bir değişiklik yok.Ukrayna'nın imzalamadığı o anlaşma, Rusya'nın işgal ettiği toprakların Ukrayna tarafından artık "Rus toprağı" olarak tanınmasını ve kabul edilmesini de içeriyordu.Ben de Ukrayna devlet başkanı olsam, vatan topraklarının bir bölümünü bir başka ülkeye verilmesini içeren bir barış anlaşmasına asla imza atmazdım.
    Bu zaten bir barış anlaşması olmaz,emperyallerin dayatması olurdu.

Ukrayna yerine ben de olsam sonuna kadar savaşırdım.

American eşeği ile rus ayı'sı çizecek ben kabul edeceğim, yok öyle şey.

3. Savaşların uzaması büyüklere zarar verir.

Kaybedecek bir şeyi kalmayanlar ölümü daha rahat göze alırlar.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://hizliresim.com/8flnvfq

-Koç holding 2024 yılında 1.306 milyar TLnet kar elde etti.

-Yapı kredi bankası ise,enflasyon muhasebesi uygulandığında 27.016 milyar TL zarar etti.

(Koç holding,sabancı holding gibi bankacılık ve finasal hizmetleri ayırmadığından ,yapı kredi bankasının zararı kabaca tahmin edilmiştir.)

Sabancı holding 2024 yılı:-15.475 milyar TL zarar

Sabancı holding konsolide bilançosunda,enflasyon muhasebesi uygulanmış;
    Akbank 2024 yılı:-27.510 milyar TL zarar

https://hizliresim.com/d8ldchq

Yapı kredi bankasından sonra akbank da büyük zarar yazmış.Garanti bankası dışındaki diğer bankalara da enflasyon muhasebesi uygulandığında benzer sonuçların gelmesi beklenir.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Milli Savunma Bakanlığı Yayınlarından,Genel Kurmay Başkanlığı kütüphanesinden;

MİLLİ MUCADELE'DE MANDA
    VE
    HİMAYE MESELESİ

https://www.msb.gov.tr/Content/Uploa...e_meselesi.pdf

Herkesin okumasını tavsiye ederim.Herkes, dünya savaşını kazanan devletlere karşı askeri bir mücadelenin başarı şansında umutsuz iken,büyük devletlerin manda ve himayesini kabul edelim derken,Atatürk'ün vatan topraklarını korumak için çevresinde bir avuç kişiyle birlikte bağımsızlık ve özgürlük savaşına girmek için nasıl uğraş verdiğini anlatıyor.Ukrayna'nın vatan topraklarını korumak için verdiği savaşa bir de bu gözden bakmalı,"ver,kurtul" denilmemeli.

Sayın Deniz 43, Ukrayna vesilesiyle de olsa forumda "...Atatürk'ün vatan topraklarını korumak için çevresinde bir avuç kişiyle birlikte bağımsızlık ve özgürlük savaşına girmek için nasıl uğraş verdiğini ..." hatırlatmanız çok değerli, teşekkür ederim.

Ulusal kurtuluş mücadelesiyle kurulan bir ülkenin yurttaşı olarak elbette özgürlükleri ve bağımsızlıkları için savaşan ülkelere saygı ve sempati duyuyorum. Ukrayna'da yaş***** bir özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi olarak görmüyorum.

Putin'in 2007 Münih Güvenlik Konferansı konuşması, Kissinger'in yaklaşımları, Merkel'in daha sonra Rusya ile ilgili yaptığı açıklamalar, Minsk anlaşmasının şartları, İstanbul'da anlaşma olacak iken İngiltere'nin devreye girmesi vb konuları görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar kişiler üzerinden okuma yapmayı doğru bulmasam da Zelensky ülkesine ihanet eden bir kişilik sergiliyor. Seçimde Minsk anlaşmasının gereklerini yerine getireceği sözünü vererek kazanmıştı. Oysa bugün ülkesinin paramparça olmasına sebep oldu. Ukrayna'ya yapılan yardımların ne olduğu, kimin cebine ne kadar gittiğinin tartışıldığı bir ortamda ben kahramanlık göremiyorum. Yalnızca yine gencecik insanların kanları üzerinden bir paylaşım ve vekalet savaşı yürütülüyor. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşımız sırasında ve sonrasında gösterdiği yurtseverliğin hiçbir izine bugün Ukrayna'da rastlamak mümkün değil.

İşin doğrusu bu konuyu belli bir teorik temele oturtmadan tartışmak yanlış diye düşünüyorum. Burada ciddi zorluklar var, çünkü konuyu hala geçerliliğini büyük ölçüde yitirmiş kavramlar, kurumlar, değerler üzerinden konuşmak durumundayız.

Ben de görüşlerinizi ifade ettiğiniz paylaşımınız için teşekkür ederim Ada Hanım.

https://www.cnbc.com/2025/03/03/stoc...e-updates.html

Stock futures tick higher after Monday's big sell-off; Trump's Mexico and Canada tariffs loom: Live updates

In the regular trading session, the broad market S&P 500
    posted its biggest daily loss since December, dropping 1.76%.
    The blue-chip Dow
    fell 649.67 points, or 1.48%, while the Nasdaq Composite
    shed 2.64%.

After trading higher earlier in the day, the three major indexes all dropped into negative territory after President Trump confirmed Monday afternoon that the U.S.' 25% duties on Canada and Mexico would go into effect the following day. He added that there was "no room left" for the two nations to negotiate these new import tariffs. Trump also slapped an additional 10% tariff on Chinese goods.

https://www.cnbc.com/2025/03/04/chin...rmeasures.html

China "firmly rejects" additional U.S. tariffs, says it will implement countermeasures

China "firmly rejects" additional U.S. tariffs on Chinese goods and will take countermeasures, the Ministry of Commerce said in a statement Tuesday.
    After the first round of new U.S. tariffs in February, China's retaliatory measures included raising duties on certain U.S. energy imports and putting two U.S. companies on an unreliable entities list that could restrict their ability to do business in the Asian country.
    China's state-backed Global Times reported Monday, citing a source, that Beijing was considering retaliatory tariffs on U.S. agricultural products.

Bugün ABD; Kanada ve Meksika'ya %25 gümrük vergisi tarifesini uygulamaya sokacak,Çin'e uygulanan gümrük vergisi ise %25'ten %45'e yükseltilmiş olarak uygulanmaya başlanacak.
    Son düzenleme : deniz43; 04-03-2025 saat: 06:05.

https://www.ekonomim.com/alisveris/a...-haberi-803610

Alışveriş tercihi yurtdışına kaydı

Türkiye Euro bazında yüzde 20 daha pahalı

Yurtdışında yapılan vergisiz alışveriş hacmi geçen sene yüzde 41, son iki yılda ise yüzde 450 arttı.

Sayfa 2389/2453 İlkİlk ... 138918892289233923792387238823892390239123992439 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •