Originally Posted by
finans_mt
Tek hissede iyi kazandim iyi kaybettim zamaninda.
Coklu hisse portfoyu daha beter, biri cikiyor oburu dusuyor sonra digeri cikip ilk cikmis olan dusuyor.
Sonucta zaman geciyor bakiyorsun ana paran ayni kalmis ( reel zarar tabi)
Coklu portfoy kanser gibi caktirmadan olduruyor.
Her gun bazi hisselerin yukseliyor iyi bari diyorsun ama aslinda zarar ediyorsun.
Aktif portfoy yonetimi yapmiyorsan coklu hisse mantikli degil(neredese her ay duzenleme yapmak lazim zamanin ve bilgin yoksa cok zor), inandigin bir ya da iki hisseye girip bekleyeceksin biraz da kismetin varsa olur.
İşin kısmete kaldıysa zaten yağmur duasına çıkar gibi olursun... Tek yada iki hisse yapılacak en büyük hatadır.. Burda yanlış bilgiler verip durma.... Çoklu portföyü olupda son 5 -10-15 senede gayet iyi kazançlar elde edecek çok insan tanıdım.. Tek hissede sıkışan adam hayatını bitiri..İşte şişe cam...3 yıldır performansı inanılmaz düşük...ama angr,ttrak,aygaz,froto,ismen , aksa portföyü yapan adamın getirsi son 5 yılda yaklaşık 40 kat...... bu şekilde sana 8-10 çeşit portföy yine yaparım.... Buda insanları yanlış yönlendirme... Tabiki hisselerini takip edeceksin..ama fiyatından çok nasıl yönetildiğine ve gelecek perspektifi ile yatırımlarına bakacaksın..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri