Sayfa 570/660 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620 ... SonSon
Arama sonucu : 5275 madde; 4,553 - 4,560 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Tek hissede iyi kazandim iyi kaybettim zamaninda.

Coklu hisse portfoyu daha beter, biri cikiyor oburu dusuyor sonra digeri cikip ilk cikmis olan dusuyor.
    Sonucta zaman geciyor bakiyorsun ana paran ayni kalmis ( reel zarar tabi)

Coklu portfoy kanser gibi caktirmadan olduruyor.
    Her gun bazi hisselerin yukseliyor iyi bari diyorsun ama aslinda zarar ediyorsun.

Aktif portfoy yonetimi yapmiyorsan coklu hisse mantikli degil(neredese her ay duzenleme yapmak lazim zamanin ve bilgin yoksa cok zor), inandigin bir ya da iki hisseye girip bekleyeceksin biraz da kismetin varsa olur.
    doğru.çok iyi hakim olman lazım..sadece bilanço dönemlerine hakim olmakla olmaz..kap takip edeceksin,tahta takip edeceksin,fon takip edeceksin, akd takip edeceksin..yorar adamı..çalışan adam yapamaz..
    teknik analiz bileceksin,formasyon,indikatör vs vs ..alarm kuracaksın..bilanço yu çok iyi okumak lazım,,sen sanıyorsun ki her bilanço doğru geliyor,dünya kadar muhasebesel oyun var..temel in iyi olursa bunlarıda görürsün adamın ne gizlediğini anlarsın..
    netice de bir şey bilmeden para kazanamazsın..
    sermayeni koruyacaksın..adam bakkal açtığında sabahın köründe işinin başında..bu işin iş başında olmak kısmı teknik ve temel analiz bilmek..

2. Bir sirket dogru duzgun takip edip analiz etmek bile zorken 8-10-15 hisse alip portfoy yaptim demek profesyonel degilsek kendini kandirmak demektir.
    Git hisse fonu al ugrasma emin ol daha az zarar ettirir.

3.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    doğru.çok iyi hakim olman lazım..sadece bilanço dönemlerine hakim olmakla olmaz..kap takip edeceksin,tahta takip edeceksin,fon takip edeceksin, akd takip edeceksin..yorar adamı..çalışan adam yapamaz..
    teknik analiz bileceksin,formasyon,indikatör vs vs ..alarm kuracaksın..bilanço yu çok iyi okumak lazım,,sen sanıyorsun ki her bilanço doğru geliyor,dünya kadar muhasebesel oyun var..temel in iyi olursa bunlarıda görürsün adamın ne gizlediğini anlarsın..
    netice de bir şey bilmeden para kazanamazsın..
    sermayeni koruyacaksın..adam bakkal açtığında sabahın köründe işinin başında..bu işin iş başında olmak kısmı teknik ve temel analiz bilmek..
    ben de maksimum 2-3 hisse ile giderim. genelde 1 hisse. dediğiniz gibi kontrol etmek çok zor

4.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    Bu kadar içerde beklemişken şimdi çıkmanın anlamı da yok bana göre..Ummadığım şekilde iyi geldi bilanço..Finans ofisi çok iyi çalışıyor belli..
    son finans tablosu olarak değerlendirdiğinde TTRAK dan daha iyi..
    2025/3 iyi gelirse 2025/9 tablosu beklenilir.
    ilk bilançoyu beklemek lazım..
    bugün geri aldım yarısını. ilk iki ay ihracat geçen yıldan 300 milyon dolar daha iyi ( izmit ili)

5. 1 - 28 ŞUBAT 1 - 28 OCAK 1 OCAK - 28 ŞUBAT
    SEKTÖR ILLER 2024 2025 DEĞ. 2025 DEĞ. 2024 2025 DEĞ.
    Otomotiv KOCAELI 777.141,62 916.679,70 %18,0 903.370,49 %1,5 1.523.735 1.820.050 %19,4

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Tek hissede iyi kazandim iyi kaybettim zamaninda.

Coklu hisse portfoyu daha beter, biri cikiyor oburu dusuyor sonra digeri cikip ilk cikmis olan dusuyor.
    Sonucta zaman geciyor bakiyorsun ana paran ayni kalmis ( reel zarar tabi)

Coklu portfoy kanser gibi caktirmadan olduruyor.
    Her gun bazi hisselerin yukseliyor iyi bari diyorsun ama aslinda zarar ediyorsun.

Aktif portfoy yonetimi yapmiyorsan coklu hisse mantikli degil(neredese her ay duzenleme yapmak lazim zamanin ve bilgin yoksa cok zor), inandigin bir ya da iki hisseye girip bekleyeceksin biraz da kismetin varsa olur.
    İşin kısmete kaldıysa zaten yağmur duasına çıkar gibi olursun... Tek yada iki hisse yapılacak en büyük hatadır.. Burda yanlış bilgiler verip durma.... Çoklu portföyü olupda son 5 -10-15 senede gayet iyi kazançlar elde edecek çok insan tanıdım.. Tek hissede sıkışan adam hayatını bitiri..İşte şişe cam...3 yıldır performansı inanılmaz düşük...ama angr,ttrak,aygaz,froto,ismen , aksa portföyü yapan adamın getirsi son 5 yılda yaklaşık 40 kat...... bu şekilde sana 8-10 çeşit portföy yine yaparım.... Buda insanları yanlış yönlendirme... Tabiki hisselerini takip edeceksin..ama fiyatından çok nasıl yönetildiğine ve gelecek perspektifi ile yatırımlarına bakacaksın..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
    Bu arada froto kötü falan yönetilmiyor... Hissenin fiyatının borsada düşmesi kötü yönetildiği anlamına gelmez... Üretim planlama ve finans , muhasebe,satış bölümleri çok iyi.. Daha öncede söyledim burdaki hisse fiyatlarına göre pozisyon almıyorlar.. Adamlar için çok da fi fi.. onlar piyasaya,nakit akışına ve gelecek yatırımlara bakarlar.... Bir türlü anlamak istemiyorsunuz..Senin elindeki hissenin a dam için çok da bir önemi yok..Yazarsın yatırımcı işlerine açıklar geçer gider..Yada sert düşüş yada yükselişlerde bir kaç kelime açıklama yaparlar sadece...Burası 2. piyasa.. ortaklıkta genel kurlda el kaldırdığın ve temettü aldığın kadar...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
    Şirketin satışları anormal düşüyorsa, piyasada döngüsellikten kaynaklanan olumsuz durumlar şirketi sert etkiliyorsa, borcu artarken nakit ihtiyacı da artıyorsa, şirket ürünlerinin üretiminde sorun varsa , şirketi ozaman mercek altına alır,gerekirse çıkarsın... Zamanında şişe den ben beğenmediğim için çıktım..kırman ve ekibi gidince az az toplamaya başladım tekrar... Şİrketi ayrıntılı incelemek ise başka bir şeydir... Orda ilk olarak nakit akış tablosuna, sonra gelir tablosuna bakarım... sonra diğerlerine..Mesela kısa va de borçlarının ne kadar finansman borçları..vs. vs...

Sayfa 570/660 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •