Sayfa 571/659 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621 ... SonSon
Arama sonucu : 5271 madde; 4,561 - 4,568 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bu arada froto kötü falan yönetilmiyor... Hissenin fiyatının borsada düşmesi kötü yönetildiği anlamına gelmez... Üretim planlama ve finans , muhasebe,satış bölümleri çok iyi.. Daha öncede söyledim burdaki hisse fiyatlarına göre pozisyon almıyorlar.. Adamlar için çok da fi fi.. onlar piyasaya,nakit akışına ve gelecek yatırımlara bakarlar.... Bir türlü anlamak istemiyorsunuz..Senin elindeki hissenin a dam için çok da bir önemi yok..Yazarsın yatırımcı işlerine açıklar geçer gider..Yada sert düşüş yada yükselişlerde bir kaç kelime açıklama yaparlar sadece...Burası 2. piyasa.. ortaklıkta genel kurlda el kaldırdığın ve temettü aldığın kadar...
    kimse hisse fiyatına göre şirketin iyiliğini kötülüğünü yargılamıyor. faaliyet raporlarını okursanız kendileri de bir takım kötü olan şeyleri itiraf ediyorlar. satış iyi olupta ne kadar iyi. zaten ford gruba satıyor malını. Türkiye de ise son sıralarda . bence az değil çok kötü satış bölümü. zamanında 1. veya 2. idi.
    2024 6 aylıkta satış öngörülerini yukarı revize ettiler , 9 aylıkta ise daha öncekinin bile altına revize ettiler. Ama sonuç yukarı revize kadar geldi. Bu berbat ötesi bişey. Ben kasti yapıldığını düşünüyoruım. Bir şirketi iyi karlı yapan forecast kalitesidir
    Sizin bu firmayı savunmanız gereksiz. Bistte ki her firma kadar kötü veya her firma kadar iyi. Farkı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    İşin kısmete kaldıysa zaten yağmur duasına çıkar gibi olursun... Tek yada iki hisse yapılacak en büyük hatadır.. Burda yanlış bilgiler verip durma.... Çoklu portföyü olupda son 5 -10-15 senede gayet iyi kazançlar elde edecek çok insan tanıdım.. Tek hissede sıkışan adam hayatını bitiri..İşte şişe cam...3 yıldır performansı inanılmaz düşük...ama angr,ttrak,aygaz,froto,ismen , aksa portföyü yapan adamın getirsi son 5 yılda yaklaşık 40 kat...... bu şekilde sana 8-10 çeşit portföy yine yaparım.... Buda insanları yanlış yönlendirme... Tabiki hisselerini takip edeceksin..ama fiyatından çok nasıl yönetildiğine ve gelecek perspektifi ile yatırımlarına bakacaksın..

hocam senin son portföye bi anda magically ansgr girmiş galiba :D

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
     Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    kimse hisse fiyatına göre şirketin iyiliğini kötülüğünü yargılamıyor. faaliyet raporlarını okursanız kendileri de bir takım kötü olan şeyleri itiraf ediyorlar. satış iyi olupta ne kadar iyi. zaten ford gruba satıyor malını. Türkiye de ise son sıralarda . bence az değil çok kötü satış bölümü. zamanında 1. veya 2. idi.
    2024 6 aylıkta satış öngörülerini yukarı revize ettiler , 9 aylıkta ise daha öncekinin bile altına revize ettiler. Ama sonuç yukarı revize kadar geldi. Bu berbat ötesi bişey. Ben kasti yapıldığını düşünüyoruım. Bir şirketi iyi karlı yapan forecast kalitesidir
    Sizin bu firmayı savunmanız gereksiz. Bistte ki her firma kadar kötü veya her firma kadar iyi. Farkı yok.
    Alanzo yanlış veriler söylüyorsun..AB de bütün araç firmaları çok kötü durumda..çoğuda karını eritti... Ya bilmeden araştırmadan yazmayın arkadaş..Bir bak önce satış adetlerine...Çok radikal düüşler yok.. Sonra bir firmanın aksıyan yönlerini belirtmesi çok iyi bir şeydir.... Sektörel bozulma çok net... Hala meseleyi şirkete yüklüyorsunuz..hata bu sektörek bozulmayı görüp yukarıdan almamız deren anlarım.Ki bence oda göreceli..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
    Şunu anlamanız lazım...Otomobil sektörü çok kötü bir dönemde ve froto gayet iyi dayanıyor.. İlerde daha da kötüleşirse ozman satmakta da bir an tereddüt etmemek laızm.. İster alırsınzı ister satarsınız sizin verceğiniz karar.... Sektörü iyi takip etmek lazım...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
     Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    hocam senin son portföye bi anda magically ansgr girmiş galiba :D
    Bende hangi hisseler olduğunu çok önce yazdım..... geriye dönüp görebilirisiniz..yukarıdaki sadece örnek..
    Son düzenleme : human01; 05-03-2025 saat: 11:19.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Alanzo yanlış veriler söylüyorsun..AB de bütün araç firmaları çok kötü durumda..çoğuda karını eritti... Ya bilmeden araştırmadan yazmayın arkadaş..Bir bak önce satış adetlerine...Çok radikal düüşler yok.. Sonra bir firmanın aksıyan yönlerini belirtmesi çok iyi bir şeydir.... Sektörel bozulma çok net... Hala meseleyi şirkete yüklüyorsunuz..hata bu sektörek bozulmayı görüp yukarıdan almamız deren anlarım.Ki bence oda göreceli..
    Genel olarak hepimiz yanlış ata oynadık. Üstüne şirket in başı saçma sapan işler yaptı. Şirket yapacağının iyisini değil kötüsünü yaptı. Üzerine insider çalıştı. Sonuç bu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
     Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Genel olarak hepimiz yanlış ata oynadık. Üstüne şirket in başı saçma sapan işler yaptı. Şirket yapacağının iyisini değil kötüsünü yaptı. Üzerine insider çalıştı. Sonuç bu
    Alanzo yanlış analama severim seni..buradaki iyi adamalran biri olduğunu düşünüyorum. Ama kafan çok karışık.... Bu tür zamanlar da da normal... Sektörü çok kötü şu an.. Düzeldiği zaman hepsini unutursun... Zaman problemin yoksa fazlası ile kazanırsın..Ama önce sektör düzelmeli..Ben duygusal yaklaşmam...tofaş 300 lere yakınken uyarmıştım..ordaki bozulmayı net yazmıştım..bunda görsem aynı bozulmayı yazarım..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
    İşte bu sıkıntılar, portföy çeşitlendirmesi yapılmamasından oluyor..Burda bir çok insan tek hisse de kalınca ve sektörde kötü olunca kısa vade zarar ediyor...Moraller bozuluyor..Anlıyorumda....

Sayfa 571/659 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •