Sayfa 2127/2208 İlkİlk ... 112716272027207721172125212621272128212921372177 ... SonSon
Arama sonucu : 17662 madde; 17,009 - 17,016 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

Ege CANSEN ağam;
    Pek çok şey söylemiş, onlardan biri de "aşk sevilmeyi istemek" imiş.

https://youtu.be/PcYZ0jOdvlQ?si=eVCIv9B6Llt6wg_0

2.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    من شرّ الوسواس الخنّاس Şeytanın fısıltısının kötülüğünden (rabbim sana sığınırım)
    Nass süresinden
    Aywaa, şeytan cin milletinden.

Bu hanımın vefatına üzüldüm, eğer böyle bir yola girip de hayatını kaybetmişse iki sefer üzülürüm.

Not: NTV de Selanik menşe'li mi aywaaa?
    Ntv halen Şahenk ailesinde...Evet Selanikliler, aşağıdaki linkte epey bilgi var. Hatta Selanik, Koca Kasım Paşa mahallesindenler.

http://enfal.at/dinlertarihi/dinler%...ebetaizm/1.htm

Sorarim size, mesela Can Paker kimdir? Henkel adli firmanin genel müdürüdür. Isadami degildir, maasli müdürdür. Can paker ayni zamanda TESEV’in baskanidir. Bu beyefendi her hafta NTV’ye çikiyor, neden sizce? Çünkü NTV’nin sahibi Sahenk ailesidir. Sahenk ailesi Nigdelidir, ama Selanik göçmeni bir ailedir. Osmanli Bankasi ve Garanti Bankasi da bu grubunudur ve demeç verebilecek birçok adamlari oldugu halde neden Can Paker’i her hafta agirliyorlar? Çünkü, Can Paker gelecegin basbakani olarak yetistirilen bir Sabetaycidir.
    @erefefik

3.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Ege CANSEN ağam;
    Pek çok şey söylemiş, onlardan biri de "aşk sevilmeyi istemek" imiş.

https://youtu.be/PcYZ0jOdvlQ?si=eVCIv9B6Llt6wg_0
    İki cihanda da sermâye, aşk ve edeptir.
    Fakat bu her ilim gibi akılla bilinmiyor.
    Onun medresesi yok.
    Onun medresesi cemâl.
    İnsan demek görmek, bilmek, idrak etmek demektir.
    Gören, bilen, idrak eden yalnız, yalnız aşk..
    ''İnsan Kainatın Kalbidir''
    @erefefik

4. hayırlı iftarlar...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

5. Ntv halen Şahenk ailesinde...Evet Selanikliler, aşağıdaki linkte epey bilgi var. Hatta Selanik, Koca Kasım Paşa mahallesindenler.

Isim bilimi biraz uyduruk mu nedir?

Hayir, asla. Yahudiler, dünyanin her yerinde isimlerini belli kurallar çerçevesinde belirlerler. Yalçin Küçük’ün kitaplarinin benim kitaplarimdan daha ciddi oldugunu söyleyebilirim.

Türkiye’de solculugun temellerini Sabetaycilar atti diyorsunuz?

Elbette. Yildiz Sertel’in Annem Içinisimli kitabinda uzun uzun, Sabetaycilarin Türk solunu nasil kurduklari açikça yazilidir. Biliyorsunuz, Yildiz Sertel’in annesi Sabiha Sertel Sabetayciydi, zaten kizi anilarinda bunu anlatiyor. Dervis ailesinden gelen önemli insanlar var ve bunlar Yildiz Sertel’le akrabalar. Ben size su anlattiklarimi mahkemelere delil olarak sundum, o açidan bir problem yok. Ittihat terakkinin beyin takimindan iki kisi, Maliye Naziri Cavit ve Doktor Nazim Sabetayciydilar. Ve bunlar örgütlendiler. Ittihat ve Terakki içindeki Sabetaycilarin toplanmasi ve bunlar arasindan bazi kisilerin devlet mekanizmalarina getirilmesi için çalisildi. Ittihat ve Terakki yönetimine baktigimizda Emanuel Karasu’nun, ki Yahudidir, Cavit’in ve Nazim’in çok önemli oldugunu görüyoruz. Izmir Suikasti’nin, yanilmiyorsam 1927’deydi, iki sanigi olarak yargilanan Cavit ve Nazim asildi. Bu adamlarin suikastla ilgisi olmadigina dair ciddi iddialar var. Peki o halde niye asildilar? Hiç arastirilmamis bir konu bu. Cavit ve Nazim, aslinda cumhuriyetin karakterine karsiydilar. Onlar, Cumhuriyet Türkiye’sinin ittihatçi bir karater tasimasini arzu ediyorlardi ve Atatürk iktidara geldikten sonra ittihatçilari planli ve sistemli bir biçimde temizledi.

Bu söylediginiz, Atatürk’ün Sabetayci olmadigi anlamina mi geliyor?

O konuya hiç girmeyecegim çünkü bu konuda elimde kesin veriler yok, arastiriyorum. Bir ‘Atatür’ ailesi var. Bu ailenin Bülbülderesi Mezarligi’nda Karakas’lar bölümünde mezarlari, mezar taslari var. Aileden henüz bir kisiyle konusabildim. Dolayisiyla kesin konusamam. Yalniz, Ahmet Emin Yalman’in Mustafa Kemal’le 1927’de yaptigi röportajda, Yalman sunu söylüyordu “Sizin hayatinizi etkileyen iki ögretmen var. Biri benim babam, öteki de Semsi Efendi’ydi.” Semsi Efendi, benim büyükbabamin büyükbabasidir. Atatürk’ün ilk ögretmeni Semsi efendi bir hahamdir ve benim ailem de 17 kusak boyunca bir haham ailesi olarak gelmektedir. Bu arada, Ahmet Emin Yalman da Sabetaycidir. Atatürk’ün Sabetayci olup olmamasi önemli degil ama su bir gerçek ki Atatürk, Sabetayci kültürün içinde yer almis bir insandi. Su hususu vurgulamak istiyorum: Bir Sabetaycinin dinî kimligini devam ettirip ettirmemesi önemli degildir.Yahudilik, bir din oldugu kadar bir kültürdür. Dünyanin her yerindeki Yahudilerin belli ortak özellikleri vardir. Sabetaycilar da Yahudi kültürünün bir parçasidirlar. Sabetaycilar son derece organizedirler çünkü Yahudilik dünyanin her yerinde organizedir.Bunun en belirgin kaniti da Israil’in kurulus sürecidir.
    Ilgaz Zorlu, Şemsi Efendi'nin Sabetaycı olduğunu söylemiş. Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım kuzendirler. Ali Rıza Efendi, Zübeyde Hanım'ın babası yaşındadır. Ali Rıza Efendi 1888'de vefat etmiş. Kitaplarda gördüğümüz fotoğraf, Ali Rıza Efendi'nin fotoğrafı değildir. Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım aynı zamanda, Şemsi Efendi'nin de akrabasıdırlar.
    Yani Atatürk bu cemaattendir ama bu cemaatten nefret eder.
    Bu cemaat de Atatürk'ü sevmezler. Bunun sebebini biliyorum da yazılmaz buraya.
    Atatürk'ün ölümü soruşturulmalı.
    Son düzenleme : ayvagobeknuri; 08-03-2025 saat: 21:14.
    @erefefik

6. Aşağıda konuşan kişi, İsrail Yahudisi...

Sabetaycılar da konuşuyorlar. Yukarıdaki Ilgaz Zorlu röportajı 20 yıldan fazladır. Konuşmanın ötesinde belge veriyorlar ve youtube videoları yayınlıyorlar.

Yukarıdaki videoda doğru olmayanlar şunlar:
    Sabetay Sevi'yi, Osmanlı'ya ''sapıktır'' diyerek, şikayet edip, idam cezasına çarptırılmasını sağlayanlar, Osmanlı içindeki Yahudi Cemaatleri ve bunların hahamlarıdır.
    Bu sebeple; Ortodoks Yahudiler ve Sabetaycılar birbirlerine düşmandırlar. Mesela Ilgaz Zorlu, ''ben Yahudiyim, Yahudi gibi yaşamak ve öldüğümde Yahudi gibi gömülmek istiyorum'' diyerek, yerleşmek amacıyla İsrail'e gitmiş fakat orada karşılaştığı muameleler sebebiyle, Türkiye'ye geri dönmüştür.
    Rusya ve Türkiye'yi Yahudilerin kurduğu devletler olarak söylemiş, bu da doğru değil.
    Atatürk bu cemaatten nefret eder.
    Sabiha Gökçen'in oğlu ve Latife Hanım'ın yeğenlerinin tartışması, Halk tv'de yayınlanmıştı.
    @erefefik

Bu konulara hiç ilgi duymamıştım...
    Sayende dikjatimi çekti..

İsrail'li ilk tanıyan devletlerden biri olma sebebimiz de senin hemsehrilerin mi acaba?

Ilgaz Zorlu:
    https://www.adanapost.com/gundem/esk...aflari-200039h

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku

Ilgaz Zorlu, Şemsi Efendi'nin Sabetaycı olduğunu söylemiş. Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım kuzendirler. ....
    Bu cemaat de Atatürk'ü sevmezler. Bunun sebebini biliyorum da yazılmaz buraya.
    Atatürk'ün ölümü soruşturulmalı.
    Yukaridaki linki telefonda acamadım...

Sayfa 2127/2208 İlkİlk ... 112716272027207721172125212621272128212921372177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •