Sayfa 190/190 İlkİlk ... 90140180188189190
Arama sonucu : 1515 madde; 1,513 - 1,515 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

1. Merhabalar. Vergi konusunda bir sorum olacak:

Bu sene ilk kez 2024 yılı ücret gelirlerimin 40% dilim limitinin üzerinde olması nedeniyle gelir vergisi beyanıma ücret gelirlerini de ekledim. Yanıtını büyük oranda bildiğim ancak yanılmak istediğim sorum şu: Bu durumda (eurobond kuponu ve midas dolar nemadan oluşan) menkul sermaye iradı ve bir eurobond satımı kaynaklı alım-satım kazancı gelirlerim 40% dilimden mi vergilendirilecek? Geçen sene verdigim verginin 6 katını ödeyeceğim gibi görünüyor. Ödememek gibi bir düşüncem yok ama çok can yakacak. Zaman ayırıp yanıt verenlere müteşekkir olurum.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

2.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Merhabalar. Vergi konusunda bir sorum olacak:

Bu sene ilk kez 2024 yılı ücret gelirlerimin 40% dilim limitinin üzerinde olması nedeniyle gelir vergisi beyanıma ücret gelirlerini de ekledim. Yanıtını büyük oranda bildiğim ancak yanılmak istediğim sorum şu: Bu durumda (eurobond kuponu ve midas dolar nemadan oluşan) menkul sermaye iradı ve bir eurobond satımı kaynaklı alım-satım kazancı gelirlerim 40% dilimden mi vergilendirilecek? Geçen sene verdigim verginin 6 katını ödeyeceğim gibi görünüyor. Ödememek gibi bir düşüncem yok ama çok can yakacak. Zaman ayırıp yanıt verenlere müteşekkir olurum.
    https://www.kolayvergi.com/

3.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Merhabalar. Vergi konusunda bir sorum olacak:

çocuk özelde okuyorsa eğitim + servis masrafları.
    yıl içinde kendiiniz ve aileniz için yaptığınız sağlık masrafları.
    hayat sigortaları

bunları indirip iade bile alabilirsiniz.

Sayfa 190/190 İlkİlk ... 90140180188189190

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •