Sayfa 597/600 İlkİlk ... 97497547587595596597598599 ... SonSon
Arama sonucu : 4793 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. İki aydır yurtdışındaydım, pazar akşamı döndüm Açıklanan mqli tablolar holdingin 2024 yılını tökezleyerek geçirdiğini gösteriyor. Ceo'nun neden ayrılmış olduğu böylece ankaşılıyor. Sn BE dizginleri öylesine eline almış ki yeni gelen Ceo henüz basına açıklama yapıp bir vizyon ortaya koyamadı. Sn BE Capital dergisine açıklama yapmış, daha global bir topluluk olma hedefi olduğundan söz etmiş. Küreselleimenin ioinin çekildiği bir ortamda hangi globalleşmeden bahsediyor anlayan varsa lütfen paylaşsın! Benim gördüğüm bu holding gayrımenkul gelirleri ve güçlü finansmanın ardında gününü geöiriyor. Gensenta'yı ucuza almakla övünürken şimdi pişmanlık notaları sezinleniyor. Mali tablolarda en ilginç kısım Vitra Karo ile ilgili. Yanlış mı okudum diye tekrar baktım. Her nasılsa karonun yükümlükleri 15 milyar düzeyinden bu rakamın yarısına gerilemiş. Bu yıl monrol satışı kasaya girecek, Ayazağa belki gelir üretmeye başlayacak, belki Kartal başlayacak, ana faaliyetlerle ilgili hiçbir beklenti, ses seda yok
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2. Bu rakamları enflasyon muhasebesi yapılarak gelmiş olmalı bu da gerçek değeri görmemizi engelliyor diye biliyorum buna rağmen zarar yazmadan gelmesi önemli arçelik sahol ile yüzeysel karşılaştırdığımda sanki daha iyi tabii uzman birinin söylemesi lazım
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Bu rakamları enflasyon muhasebesi yapılarak gelmiş olmalı bu da gerçek değeri görmemizi engelliyor diye biliyorum buna rağmen zarar yazmadan gelmesi önemli arçelik sahol ile yüzeysel karşılaştırdığımda sanki daha iyi tabii uzman birinin söylemesi lazım
    Birkaç gün içinde Monrol tahsilatı kasaya girer. Bu yılın tenettü kararını etkileyeceğini düşünüyorum.

4. Rekabet Kurulunun kararını kaçırmışım. Buna rağmen dünkü düşüş hacmi, sanki haberden hiç etkilenmemiş gibiydi. Kasaya girse de umursamayacak gibi. Sabrı epey zorlayacak bu hisse. Bu çileyi çekmeye değer mi diye sorgulamaya başladım.
    Bu ülkeye bu kadar kayıp yaşatmak neyin karşılığı olabilir ki. Kaybedilen para, yargı erkinin zavallı durumu, kaybedilen güven ve imaj. Yazıklar olsun.Ne vatan sevgisi ne millet bağı bıraktılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Salih Karakaya Yazıyı Oku
    Rekabet Kurulunun kararını kaçırmışım. Buna rağmen dünkü düşüş hacmi, sanki haberden hiç etkilenmemiş gibiydi. Kasaya girse de umursamayacak gibi. Sabrı epey zorlayacak bu hisse. Bu çileyi çekmeye değer mi diye sorgulamaya başladım.
    Bu ülkeye bu kadar kayıp yaşatmak neyin karşılığı olabilir ki. Kaybedilen para, yargı erkinin zavallı durumu, kaybedilen güven ve imaj. Yazıklar olsun.Ne vatan sevgisi ne millet bağı bıraktılar.
    Holding Birkaç yıllığına varlık satarak, arsalardan pay geliri elde ederek sektör ortalamasının üstünde temettü verebilir. Holding'şn geleceği parlak mı? Bu sorunun yanıtı hem bende yok hem de düşünmek istemiyorum. İyi görmüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Holding Birkaç yıllığına varlık satarak, arsalardan pay geliri elde ederek sektör ortalamasının üstünde temettü verebilir. Holding'şn geleceği parlak mı? Bu sorunun yanıtı hem bende yok hem de düşünmek istemiyorum. İyi görmüyorum.
    Holding in madencilik kısmı topluluğun ana gelir kaynağı mı olacak? Acaba..

Ayrıca ilaç sektöründe geçen yıl kar marjı düşük gözükmekle birlikte satış açısından daha sorunsuz bir sektör olması hasebiyle bence dönemsel problem çözülecektir. Ya da doktorların payı azaltılmalı.. Sektör ve devlet bunu sağlamalı..

En problemli olanı seramik, monrol de kar yazmıyordu ama para getirdi. Kar etmeyen bir şeyi kim niye alır?

7.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Holding in madencilik kısmı topluluğun ana gelir kaynağı mı olacak? Acaba..

Ayrıca ilaç sektöründe geçen yıl kar marjı düşük gözükmekle birlikte satış açısından daha sorunsuz bir sektör olması hasebiyle bence dönemsel problem çözülecektir. Ya da doktorların payı azaltılmalı.. Sektör ve devlet bunu sağlamalı..

En problemli olanı seramik, monrol de kar yazmıyordu ama para getirdi. Kar etmeyen bir şeyi kim niye alır?
    Monrol RK onayı 19 Martta geldi. Normalde işlem valörüyle birlikte 2-3 gün içinde işlemin kapatılması gerekirdi. Curium ka yapılan protokolün süresi hafta sonunda tamamlanıyor. Bugün yarın işlem sonucu gelmeli veya bir cayma olasılığı düşünülmeli. Esan büyük bir şirket değil. Balya'daki ocağın ekonomik ömrü doldu ve umutlar Dedeman dan devir alınan sahanın sondaj sonuçlarına kaldı. İlaç konusunda bir şey yazmak istemiyorum, Aralık 2024 de yapılan sunumda beklentilerimiz gerçekleşmedi denildi.

8. Eczacıbaşı kariyer fırsatları sayfasında Monrol için verilmiş ilanlar var. Kafa karıştırıyor. İleri tarihli son başvurular var. Eğer devir gerçekleşecekse şu iki günde olması lazım. Veya Monrol RK mın istediği hiki iki ayrı distribütör bulacak, bu nedenle devir işlemi gecikecek, distrinütörler bulunana kadar yönetim zEczacıbaşı'nda kalacak. Olabilir. İlginç bir şekilde çıkılan ilanlarda Eczacıbaşı'ndaki özlük imkanları anlatılıyor. Belki atlandı veya önemsenmedi.

Sayfa 597/600 İlkİlk ... 97497547587595596597598599 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •