Sayfa 248/285 İlkİlk ... 148198238246247248249250258 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 1,977 - 1,984 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. us20f 25 mart seans sonu

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Sen ne dersen de TH . Sende bir miktar kumarbaz kafası seziyorum ben . Kızmaca alınmaca yok...
    Mathias dediğin doğrudur kumarbaz kafası var bende. Kızmama alınmama neden olacak bir durum yok ortada merak etme. Doğruya doğru, kumar oynamasını seven biriyim ama sadece anladığım, bildiğim, risk hesabını yapabildiğim kumarları oynarım. Haftada 2 gece arkadaş grubumla düzenli olarak 5 kapalı kartlı poker oynayan biriyim, tabii yüksek meblağlar söz konusu değil sadece çerez parasına oynuyoruz. Bana göre BİST'te işlem yapan birinin zaten kumarbaz kafasına sahip olması gerekiyor çünkü hep söylüyorum BİST bir kumar ortamıdır. Kumar mantalitesi ile hareket etmeyenler BİST'te kazanamaz (şahsi görüşümdür). BİST'in bir yatırım ortamı olduğunu sananların öğreneceği çok şey var. 17 Mart'ta 34.68 i görmüş olan YKBNK tam 5 işgünü sonra 22.48 i görüyor. Böyle bir ortam yatırım ortamı olabilir mi? Ne oldu da hisse 5 işlem gününde %35.2 aşağıya geldi? Banka 5 günde battı mı? 3 gün arka arkaya taban çekti kağıt, 4. gün de taban çekecekti TVF olmasaydı ama sadece %7 gibi düştü 4. gün ve soluğu 22.48 de aldı. Bu piyasada yatırımcılık oyunu oynamak gaflettir, zaman kaybıdır, adama para kaybettirir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Sen ne yazıyorsun aga,cary tradeciler bile satışa geçmiş,çoğu para işbankasındaydı sabahtan beri tabanda,CDS bile 330 oldu
    Dediğin doğru. TR piyasalarında özellikle de devlet tahvillerine yatırım yapmış Carry Trade kökenli pozisyonlarının yarısı çözülüp kapatıldı. Toplam TR piyasaları ile ilintili carry trade büyüklüğü son kriz arifesinde 40 milyar dolara yakın idi, bunun yarısı yani 20 milyar dolarlık carry pozisyonu siyasi kriz yüzünden son bir haftada kapatıldı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ..... artık yeni bir sürecin başlamış olabileceğini, oyunun kurallarının değişmiş olabileceğini de unutmamak lazım.
    Oyunun temel konsepti ayni, sadece uygulama stratejisi değişiyor. Zaman geliyor A planı uygulanıyor, zaman geliyor B planı, zaman geliyor C planı. Her türlü senaryoya uygun stratejiler geliştirilmiş durumda ve sotada bekletiliyor. Hangi senaryo söz konusu ise ona uygun Plan devreye sokuluyor. Sürekli ayni kalan temel konsept ise GFT dir yani greater fool theory. Türkçe açılımı olarak "kendinizden daha salak birini bulup elinizdeki malı mümkün olan en fahiş fiyattan ona kakalamak" anlamına gelir. Borsa ortamındaki en klasik teorilerden biridir.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bana göre BİST'te işlem yapan birinin zaten kumarbaz kafasına sahip olması gerekiyor çünkü hep söylüyorum BİST bir kumar ortamıdır. Kumar mantalitesi ile hareket etmeyenler BİST'te kazanamaz (şahsi görüşümdür). BİST'in bir yatırım ortamı olduğunu sananların öğreneceği çok şey var.
    birkaç yıldır tüm çabam şu sözlerin aksiliğini ispatlamak üzerine. buradan bir değer yaratabileceğimi düşünüyorum hala. vakti geldiğinde umarım haklı çıkmazsın. yoksa para umrumda değil onca emeğe onca zamana yazık olacak.

6. Evet, son açtığım YKBNK pozisyonunda alım için 1 gün daha beklemem gerekiyordu, 1 gün erken davrandım. Alımımı Perşembe günü yerine Cuma günü 24.08 tabanından yapmalıydım. Gerçi kağıt Pazartesi günü 22.48 e kadar indi ama bunun nedeni Mansur Yavaş'a da benzer bir operasyon çekileceği beklentisi idi ki bu tamamen spekülatif bir gelişmeydi ve bunu önceden öngörebilmek veya hesaba katmak mümkün değildi, o yüzden alım Cuma günü olmalıydı. Neyse olan oldu ve 1 gün erken alım yaptım, düşmekte olan bıçağı havada yakalamaya kalkarsan olacağı budur, %90 ihtimalle sapı yerine keskin tarafı denk gelir her ne kadar olasılık %50 olsa da.

7.  Alıntı Originally Posted by caylakborsaci Yazıyı Oku
    birkaç yıldır tüm çabam şu sözlerin aksiliğini ispatlamak üzerine. buradan bir değer yaratabileceğimi düşünüyorum hala. vakti geldiğinde umarım haklı çıkmazsın. yoksa para umrumda değil onca emeğe onca zamana yazık olacak.
    Pratik anlamda temettü ödemeyen bir borsada yatırımcı olmaya kalkmak borsanın temel felsefesine aykırıdır. Hisse senedi almanın tek bir amacı var ve o da şirketin kazandığı kardan pay elde etme hakkına sahip olmaktır. Eğer pratik anlamda böyle bir hak elde edilemiyorsa o zaman siz yatırımcı kategorisinde değilsiniz demektir. Yatırımcılık konsepti rekabetçi oranlarda temettü ödeyen gelişmiş ülke borsaları için geçerlidir.

8. 3 Nisan günü önemli, Trump ek gümrük vergilerinden bazılarını düşürecek hatta bazılarını iptal edecek. Zaten bu yüzden ABD borsaları dün çok güzel prim yaptı.

Sayfa 248/285 İlkİlk ... 148198238246247248249250258 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •