Sayfa 307/314 İlkİlk ... 207257297305306307308309 ... SonSon
Arama sonucu : 2511 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: DARDL Dardanel Önentaş Gıda San.

1.  Alıntı Originally Posted by higgsbosson Yazıyı Oku

Sent from my iPhone using Tapatalk
    sayfa 293. 23.10.2021 bedelsiz yapılmış, 6 liraya yakın tepe görmüş, 2 liraya gelmiş, 3 lirada denge bulmuş, bugün 5 lira olan senet ilk olarak 5 lirayı veya 6 lirayı 2021 ocak ayında gömüş. yani 4 yıldır senet tl oalrak aynı yerinde. Dolar bazlı yaklaşık 1 doalr gibi bir yer görmüş. bugün ise o güne göre yaklaşık 7,6 kat geride.

2.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Çok zalim bir speği var, neden zalim, çünkü spek kendisi. Bedelli sermaye açıklayarak son vurucu hakkını kullandı, artık kimse kalmamıştır. 6 liranın üzerinde kapanışlarda kısa sürede 16 liraya gitmesi muhtemeldir. Fakat bu bedelli nerede ne zaman gelir kestirmek zor. Bence bedelli sermaye olacak, bunu yabancıya senet satmış gibi gösterip, kendisi dışarıda aldı ve parayı kendisi gönderdi. Dışarıya kaçırdığı para ile kendi senedini almış oldu. 2 sene bu hisseye emek vermek lazım, spek Hasan Meşe gibi bir ****** olsa yaklaşmam ama spek sahibi. Kendi malını değerleyecek. 20.03.2025-20.03.2027 bakalım bu iki sene neler olacak.
    borsada buna bebek hisse deniyor, bana en çok güven veren ise sahibinin çok acımasız olması acımasız çünkü 4 senedir aynı yerde mal topluyor. Uzun süre 1-2 gerekirse 3 yıl zaman verecek insanlar buradan ciddi manada sonuç alacaktır. 20.03.2025 anlık fiyat 5,06

3. 0,50 piyasa defter değerin de, tabiki bir kriter değil ama ucuz. Fakat iğrenç ötesi bir speği (sahibi ) var. Filmin sonu 150 lira 2027 de görünmeli, onu görmek için şimdiden elinden gelen her şeyi yapıyor. Daha hızlı düşmek, daha az tepki vermek ve benzerleri. 2 sene çok bi zaman değil. 2015 yılında bir arkadaşımda doğuş vardı hatta 6 liradan almış 3 lirayı görmüş, 10 sene bekledi, doğuş şimdi 3 liranın 10 katı temettü veriyor, değeri ise ayrıca katlandı.

4. Bu sayfa ve diğer sayfa grafikleri inceleyin, bu hisseyi tutan 2x365 gün hatta 2x6 saati gözden çıkarmak zorunda. Çok bilanc borc alacak gibi şeylere bakmayın, senelik ticai hacmi yeterli, şimdilik 10 milyar üstü ciro var, istese bu cirodan net 2 milyar kar açıklar. Fakat şimdi yatırım da yapıyor, bir süre kar çıkmaz.

5. Sisteme özellikle küçük hisselere çok zarar verdiler, birde böyle sahibi adaletsiz olanlar olunca ister istemez 0,50 defter değerinde dolaşır durur. Bugün tekrar 5 lira denemesi yapılıyor, bakalım sihirli rakam 5,50-5,60 ne zaman görülecek.

6. Endeks İBB bahanesi ile düşürüldü ve tepki veriyor, bugün ana hisseler dururken yan hisselerin tepkisi ile biraz nefes aldırdı ama özünde kapattırabildiği kadar kredili mal kapattırmaya çalışacak, senet halan çok dağınık. Bedelli riski olduğu için yeni girişler sınrılı. Onun derdi kimse kalmasın.

7. Peki bi yatırımcı pardon batırımcı olarak ben burada ne arıyorum.

Elbette spekülasyon arıyorum, yani patronun spekülasyon yapmasını bekliyorum, neden yapacak.

Covit dönemind ebu senet 30-40 kat yükselmiş, anlamsız gereksiz yere yükselmiş, bu yükseliş bildiğimiz tabirle bir direk oluyor, sonraki 4-5 sene ise flaa yapmış, şimdi bu flama bir yerde kırılıp patronun spekülasyon isteği ile tekrar bir direk dikilmeli. Mantıklı teknik haraket bu şekilde şekil alacak.

Patron lotlarını tek tek sayar, bildiğin ömür törpüsüdür, 2 sene sabrı olmayan 1 lot almamalı.

8. şirketin satışları

esas faaliyet karı filan çok iyi

tek handikabı borçlanma maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle net kar sağlayamaması.

bedellisi onaylanınca çoğu borcunu ödeyebilir ve borçlanma maliyetini büyük oranda düşürür

ama hala niye bedellisi onlaylanmadı anlamıyorum. üstelik bedelliden gelecek paranın 560 ını da avans olarak hesaba yatırdı patron. buna rağmen neden onaylanmıyor ?
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

Sayfa 307/314 İlkİlk ... 207257297305306307308309 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •